luni, septembrie 15, 2008

Meciul Petrolul - Romania

Din pacate nu am cronica acelui meci dar din fericire imi mai aduc aminte ce s-a intamplat. Intr-o zi insorita la Ploiesti venea fermecata echipa a lui Hagi Popescu Petrescu Munteanu Stelea Adi Ilie Prodan si toata generatia de aur. Romania a jucat bine in prezenta a peste 15 mii de oameni. Un stadion plin ochi. Tin minte si acum ca eu am intrat pe un bilet alaturi de alti 5 copii de varsta mea. De fapt nici nu era bilet nu exista era un fel de program de meci cu avancronica meciurilor Romaniei la mondialele din Franta. Petrolul a jucat bine sau cel putin asa a fost impresia , deoarece un stadion intreg era de partea ...republicanilor. La pauza un sever 3-0 . Stand la tribuna 1 am auzit de multe ori spectatori apostrafandu-l pe Hagi ca nu ne lasa sa dam gol. Si a inceput repriza a 2a , unde impinsa de la spate de un public fenetric Petrolul a marcat si ea declansand bucuria spectatorilor. Desigur tot stadion a ovationat reusitele Romaniei dar atunci cand lupii au marcat bucuria a fost extrema. Ce nu stiam atunci este faptul ca reprezentativa era foarte criticata in presa centrala. Un lucru totusi interesant s-a produs atunci nationala a fost fluierata pentru ca, eu unul inca asa cred, conducea pe Petrolul.
"Desi vor sa treaca "un tot", cum e si normal, "tricolorii" ofera un paradox care arunca in aer aparenta de unitate, cel putin in declaratii. Sa zicem ca in ochii unora poate aparea ca fireasca decizia fotbalistilor de la nationala de a evita stadionul Steaua pentru ultimul meci inaintea plecarii la Mondiale. Noi o privim ca pe o dezertare, ca pe o lasitate chiar. Normal ar fi fost, repetam, in opinia noastra, ca sambata sa se produca Impacarea (si aici un rol la fel de important il au suporterii) atat de mult trambitata de Iordanescu sau Mircea Sandu. Revenind la paradox, Gica Popescu spunea luni ca lumea i-a fluierat la Ploiesti, cand au jucat cu Petrolul. Tot din cauza presei, fireste. Acum de ce vor sa joace tot la Ploiesti? Mai ales cand presa si-a intetit atacurile impotriva lor? Tot ei s-au suit in postura de a pedepsi?! "

3 comentarii:

Anonim spunea...

frate nu stiu unde gasesti cronicile dar tine-o tot asa ca sunt foarte tari

bufcris spunea...

Am fost si eu la acel meci. Nu-mi mai aduc mare lucru aminte in afara de bucuria golului marcat de Petrolul. Eram in extaz!

Dan Motoran spunea...

Meciul cred ca a fost in primavara anului 1990. La acel meci pentru selectionata tricolora nu au jucat Prodan, Adi Ilie sau Dorinel Munteanu.