luni, septembrie 29, 2008

Fanii in 99

Autocarul Stelei, cu parbrizul spart
Inaintea meciului Petrolul-Steaua, mai multi suporteri ai gazdelor au aruncat cu pietre in autocarul oaspetilor stadionului "Ilie Oana". Rezistent de altfel, parbrizul din fata al autocarului Stelei a cedat, totusi, spre iritarea delegatiei bucurestene. De mentionat ca militarii au fost incurajati la Ploiesti de o puternica galerie formata din 1000 de suporteri.

Comportare mai mult decat ciudata a galeriei petroliste
Intre Bercea si Borcea
-- Sustinatorii "lupilor galbeni" au parasit stadionul in minutul 66
Declarata cu ceva timp in urma, fratia de sange (si rasa) dintre "cainii rosii" si "lupii galbeni" a fost ilustrata perfect miercuri dupa-amiaza. La inceputul partidei, numele celor 22 de jucatori au fost primite cu urale la unison de membrii ambelor galerii. Apoi, fiecare grupare de suporteri a scandat numele adversarei! In rest, conectare maxima la partida de la Ploiesti. Tot timpul, urari de perversiuni sexuale inspre jumatate din echipele primului esalon, cu preponderenta fireasca spre Giulesti si Ghencea. Ploiestenii nu l-au uitat nici pe presedintele Consiliului de Administratie. Si cum intre numele de familie ale lui Florin Bercea si Cristi Borcea este o diferenta de o singura litera s-a creat confuzia cum ca dovezile de dragoste netarmurita ar fi fost indreptate catre vicepresedintele dinamovist. Daca o parte a galeriei dinamoviste a preferat sa urmareasca, la televizor, repriza a doua a meciului de la Ploiesti, suporterii Petrolului au parasit stadionul in minutul 66. Au rezistat mai mult decat acum o etapa, cand s-au plictisit la pauza.

Eugeniu Goicea: "Ei nu sunt nici angajatii, nici sefii nostri!"
Suporterii gazarilor au injurat si scuipat cativa angajati ai clubului
Conflictul dintre liderii "Lupilor Galbeni" si conducerea clubului Petrolul Ploiesti se va incheia la tribunal. Plangerile depuse de gruparea prahoveana la Procuratura, Jandarmeria si Politia Judeteana Prahova acuza cativa membri ai suporterilor Petrolului, condusi de Eduard Ceapa, zis Chinezu', de injurii aduse antrenorilor de la centrul de copii si juniori al clubului. Directorul general al petrolistilor, Eugeniu Goicea, ne-a declarat ca acuzatiile aduse liderilor galeriei sunt legate de actiunile lor antisociale, injuraturi si scuipaturi pentru antrenori si jucatori. "Se cred salariatii clubului, sefii nostri. Desi nu au personalitate juridica, noi le-am mai dat bani, in masura posibilitatilor, dar ei vor tot timpul". Conflictul dintre cele doua parti, existent de mai multa vreme, s-a accentuat dupa partida de la Bistrita, cand suporterii ploiesteni au ajuns la poarta stadionului "Gloria"si nu au fost lasati sa intre fara bilet, transportul fiind asigurat de club. Si cum secretarul Petrolului, Eduard Alexandru nu avea bani la el, "Lupii Galbeni" au facut cale intoarsa fara sa mai vada meciul. "A fost un pic de rautate si din partea celor de la Bistrita, fiindca nu au acceptat reciprocitatea cu noi si nu le-au permis sa intre fara bilete, care costau 30.000 de lei", a continuat Goicea. Oficialul ploiestean ne-a mai spus ca aceasta plangere impotriva galeriei este a doua depusa la organele in drept, prima fiind inregistrata in urma cu doua saptamani, pentru aceleasi motive: injurii la adresa antreonorilor clubului. O alta problema ridicata de directorul general al gazarilor a fost aceea ca suporterii nu sunt constituiti intr-o liga inregistrata la FRF si LPF, motiv pentru care nu se poate cere institutiilor statului sa le interzica acestora intrarea in stadion. Goicea a incheiat precizand ca Petrolul a platit anul trecut 56 de milioane de lei amenzi pentru comportamentul suporterilor si ca banii primiti de acestia pentru intrarea in legalitate s-au evaporat.

Atac la baioneta
-- "Lupii galbeni" si "Armata Ultra" promit spectacol
Steaua se deplaseaza astazi, la Ploiesti, pentru a da piept cu o echipa incomoda, care i-a pus mari probleme in ultimii doi ani. Fara Stoichita, plecat la FC National, cu Lacatus doar antrenor secund, in urma suspendarii pe care o are de ispasit, dar si cu achizitii mai "subtiri" ca niciodata, Steaua incearca sa demareze in forta un sezon in care trebuie sa stearga imaginea nefavorabila din campionatul trecut. Avand doi titulari accidentati, Miu si Lincar, Emeric Jenei va merge pe mana revenitului Reghecampf ca fundas dreapta, avansandu-l pe Baciu in linia de mijloc, iar pe postul de fundas central va aparea debutantul, in rosu-albastru, Chiorean. Sabin Ilie nu va intra in calcule, el fiind restant la capitolul pregatire fizica. De partea cealalta, Petrolul aliniaza o trupa tanara, cu putine modificari fata de anul trecut, exceptand, fireste, banca tehnica. Virgil Dridea revine in Divizia A dupa 7 ani, iar echipa se numeste tot Petrolul Ploiesti, cea pe care a dus-o in cupele europene in 1991. Iar tehnicianul anunta ca, in ciuda lipsei banilor, echipa sa va incerca o clasare superioara celei de anul trecut, adica locul opt. Iar cum directorul general Eugeniu Goicea isi dorea pastrarea invincibilitatii, anticipand chiar o victorie, este clar ca va fi o partida cu "cutitele" pe masa. "Gazarii" nu au decat un singur indisponibil, pe Marin Rosu, aflat in convalescenta dupa o operatie de apendicita. Referitor la revenirea lui Daniel Chirita la Petrolul, antrenorul secund Costel Lazar a declarat ca nu se pune problema ca el sa evolueze astazi.

Niciun comentariu: