luni, septembrie 29, 2008

Petrolul anul 1999

Luni incep toate lucrurile bune, asa ca de astazi puteti citi despre petrolul anului 1999. Acest an a fost unul dintre ultimii ai Petrolului in prima liga, un an in care am reusit sa batem steaua de 3 ori si mai mult in campionatul 99/2000 scorul general a fost de 9-2
Din acest an se renunta aproape in totalitate pe generatia castigatoare de Cupa, din acest an vor aparea nume noi in echipa.

Miza pe "lupii" tineri
-- Obiectivul Petrolului in acest sezon ramane formarea unei echipe competitive
Ieri dimineata, la stadionul Petrolul din Ploiesti, intregul lot de jucatori ai primei echipe din orasul prahovean s-au reunit pentru inceperea pregatirilor. La apelul antrenorului Ion Marin au raspuns prezent toti fotbalistii care au incheiat turul, alaturi de jucatorii de la tineret, condusi de profesorul Costica Moldoveanu. Dupa o scurta intrevedere cu jucatorii, Ion Marin a participat, alaturi de directorul Goicea, la o conferinta de presa. Gazdele au informat inca din start ca lotul cu care Petrolul va aborda returul va fi definitivat abia joi, cand va avea loc o sedinta a Consiliului de Administratie. Tot joi se va stabili si programul de pregatire, mai exact destinatia "gazarilor" din februarie, cand era prevazut un turneu in Grecia, socotit acum inoportun. Presedintele Goicea discuta in aceste zile o posibila plecare in Siria sau Egipt, insa principala problema o constituie costul ridicat al transportului (aproximativ 30.000 de dolari). In ceea ce-i priveste pe jucatorii care vor face parte din lot, exista inca unele dubii despre Grama care, conform lui Ion Marin, "a ramas dator echipei in turul campionatului", precum si despre Bastina, caruia i s-a propus un nou contract pe care acesta inca nu l-a semnat. La capitolul veniri, conducatorii Petrolului au afirmat ca merg in continuare pe mana tinerilor, cinci jucatori de la tineret urmand sa treaca la echipa mare.

"Gazarii" se-apuca de treaba
Componentii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti se reunesc astazi la ora 10, la sediul clubului, pentru a relua pregatirile. Singurele noutati ale lotului prahovean sunt cativa juniori de perspectiva ai clubului, insa lista jucatorilor cu care Ion Marin va aborda a doua jumatate a campionatului va fi definitivata joi, dupa sedinta Consiliului de Administratie. In privinta plecarilor, directorul general Eugen Goicea ne-a declarat ca exista unele discutii cu Rapid, pentru cedarea lui Chirita in Giulesti, si doua oferte pentru Grama, una de la FC Onesti si cealalta de la o echipa de prima liga din Ungaria. In ambele cazuri au fost doar discutii de principiu, urmand ca in aceasta saptamana sa fie definitivate situatiile celor doi jucatori.

Ion Marin a stabilit lotul pentru retur
-- Sapte jucatori de la tineret au fost promovati in prima echipa
Joi seara, la sediul clubului Petrolul din Ploiesti a avut loc sedinta Consiliului de Administratie al gruparii prahovene, principalele puncte pe ordinea de zi fiind stabilirea lotului care va pleca la Sinaia saptamana viitoare, precum si bugetul echipei pe acest an. Antrenorul Ion Marin s-a oprit asupra a 26 de jucatori, sapte dintre ei fiind promovati de la formatia de tineret. Acestia sunt Lupsa, Gherghiceanu, Irimescu, Neagu, Miclos, Tudorel si Bumbanac, toti componenti ai echipei condusa de Costica Moldoveanu. Este foarte posibila si plecarea unor jucatori prahoveni, trei presedinti de club din China sosind la Ploiesti pentru achizitionarea unor fotbalisti din lotul lui Ion Marin. Ei au asistat ieri la un joc de pregatire, urmand ca astazi sa decida pe cine vor lua in China. Cele mai vehiculate nume sunt Grama, Toader, Andreicut si Pogonschi, jucatori care, in prezent, se antreneaza cu echipa de tineret. In privinta situatiei financiare a clubului Petrolul, directorul general Eugen Goicea ne-a declarat ca "pana acum, bugetul este acoperit in proportie de 48 de procente, dar, cu ajutorul oamenilor din Consiliul de Administratie, care au relatiile si posibilitatile necesare ajutarii acestui club, speram sa strangem toti banii de care avem nevoie pentru a termina returul cu bine".

Grama si Toader pleaca in China
Incepand de sambata dupa amiaza, jucatorii ploiesteni Marian Grama si Adrian Toader au devenit, pentru o perioada de un an, componentii echipei chineze Qingdao Etson Football Club. Aceste transferuri s-au realizat dupa ce vineri managerul general Lin Ning si antrenorul principal Wong Shun Ye au fost prezenti la un joc scoala organizat de Petrolul Ploiesti. Florin Bercea, presedintele Consiliului de Administratie al gruparii prahovene a declarat ca este un contract avantajos atat pentru Petrolul, cat si pentru jucatori, insa a refuzat sa dezvaluie suma care a intrat in contul clubului. Prin aceasta mutare, "gazarii" au reusit sa impuste doi iepuri dintr-un foc, deoarece Grama si Toader nu intrau in vederile antrenorului Ion Marin pentru reurul campionatului, iar bugetul clubului, care era destul de "subtire", s-a rotunjit considerabil. In privinta lui Andreicut, aflat de asemenea pe lista de transferuri, Bercea a precizat ca nu stie nimic despre vreo oferta de la FC Baia Mare, insa in cazul in care conducerea divizionarei B il va solicita pe jucator, Petrolul este dispus sa-l cedeze.

Niciun comentariu: