luni, septembrie 29, 2008

Conducerea... goicea edi florinel

Desi a fost mentorul lui edi eu sincer il plang pe goicea, nea eugen intotdeauna a fost alaturi de aceasta echipa atunci cand ea a fost dezafiliata a ramas pe Ilie Oana alaturi de Tavi Grigore si a spus ca o va lua de la zero fara ajutorul petromului. Dar pe atunci ii cam placeau blaturile, asta e, noua nu ne-au placut niciodata

Negociatorul din Ploiesti
Directorul general al clubului Petrolul Ploiesti, musiu Eugeniu Goicea, a invatat inca de la sfarsitul pubertatii tehnica negocierii si a supralicitarii. Absolvind scoala vietii in spatele tejghelei unui sordid stabiliment al lui Bachus, precocele afacerist alunecos a invatat pe propria piele a celorlati ca e bine sa ridici pretul intr-un mod exagerat pentru ca ulterioarele rabaturi progresive sa para drept acceptabile. Cazut in fotbalul mare in urma cu mai bine de doi ani, unde a succedat unui tragi-comic cuplu de clienti ai carciumii sale, straniul personaj incearca pe zi ce trece sa implementeze la gruparea prahoveana mecanismele economiei de tejghea. Mai anul trecut, actualul bulibasa al Petrolului i-a indepartat din lot pe cativa fotbalisti care dusesera greul echipei ani in sir cam la fel cum isi golea el bodega in anii de glorie si acumulari. Cateva luni mai tarziu, acelasi individ ii dadea pe mana politei, sub acuzatia de "blatuire de meciuri", pe fotbalistii Daniel Chirita si Adrian Toader. Lucrurile revenind la normal in cele din urma, i-a vandut pe cei doi la Universitatea Craiova pe o suma astronomica. In fond, vorba lui Suca: "Ba, nea Marine, adevarul e ca pe lumea asta nu exista smecheri, ci doar fraieri." Afacerea a fost bunicica pentru Petrolul, chiar daca oltenii le-au dat foc la valiza celor doi dupa sfarsitul turului. Un factor de stabilitate la Petrolul, poate singurul, il reprezinta prezenta pe banca tehnica a unui antrenor principial, vertebrat si competent, la adapostul reusitelor caruia vietuiesc si prospera un pluton de sinecuristi. Cu toate acestea, se aude ca relatiile dintre Ion Marin si conducatorii clubului sunt pe cale de a deveni incordate, datorita unui eventual traseu accidentat propus in retur pentru Petrolul, echipa lipsita de speranta si ferita de griji. De urmarit!
Ultima gaselnita a lui Goicea insa, a produs un amestec de stupoare si de ingrijorare umanitara in randul microbistilor din Romania. Cica i-a venit lui acolo la club o oferta de doua milioane de dolari de la Internazionale Milano pentru celebrul fotbalist Diego Armado Onut! Cam putin, am putea spunea, daca ne amintim ca in urma cu cateva saptamani nea Genu comunica Rapidului ca respectivul fotbalist valoreaza zece milioane. Dolari, nu lei, ca doar e Onut, nu Lascarache. Fotbalistul, nimic de zis, este foarte talentat, iar Interul are nevoie de fundasi ca de Lippi, insa creada dracu' ca lui Moratti, dupa ce a scotocit prin toate campionatele tari ale Europei, i s-a pus pata tocmai pe Onut, pentru care ar scoate din buzunar doua milioane de dolari. Pai, daca Interul il dorea cu adevarat pe Onut (mai ales ca Lucescu putea fi un bun consiler), il obtinea pe cel mult un sfert din suma aia. Iar Moratti ar fi baut pe de-a moaca la carciuma lui Goicea si s-ar fi intors la Milano si cu o canistra de benzina la pachet.

Lui Falemi i s-a propus un contract in alb
Sambata dimineata, o delegatie de conducatori ai Petrolului, condusa de presedintele de onoare al clubului, Liviu Luca, s-a deplasat in cantonamentul echipei de la Sinaia. Motivul l-a constituit o discutie cu jucatorul Falemi, in urma careia acesta sa fie convins sa semneze un nou contract cu gazarii. Fotbalistul a ramas ferm pe pozitie, dorindu-si sa plece, chiar daca a fost avertizat ca va fi "retrogradat" la echipa de tineret. Liviu Luca a plusat, propunandu-i lui Falemi sa avanseze o suma, care sa fie inscrisa pe noul contract, insa jucatorul a spus ca nu este vorba numai de bani, ci si de un salt pe plan profesional, tinand cont ca echipa care il doreste pe fundasul petrolist este Steaua.

Presedintii de club au invins iarasi fotbalul
-- Jean Padureanu: "Mi se pare o masura perfect normala" * Gheorghe "Pinalti" Stefan:"N-au fost probi. O fost vot sicret" * Marius Stan: "Sunt zeci, poate sute, astfel de meciuri"
Sedinta de ieri a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a avut pe ordinea de zi, printre altele, analizarea meciului Rocar - Petrolul, asupra corectitudinii caruia au existat foarte multe dubii. Membrii respectivului for federal, dintre care au absentat Gino Iorgulescu, Dumitru Dragomir si Mircea Stoenescu (toti trei plecati din tara), au vizionat inregistrarea ultimelor 15 minute ale intalnirii, lucru care l-a determinat pe presedintele FRF, Mircea Sandu, sa propuna ca ambele echipe sa piarda meciul cu 0-3 si sa fie amendate cu cate 30 de milioane de lei. In continuare s-a purces la votarea propunerii lui Mircea Sandu si la cea pentru mentinerea verdictului dat de Liga Profesionista de Fotbal. Rezultat scrutinului a fost 7-5 in favoarea celor care sustineau corectitudinea respectivei partide, singura abtinere fiind cea a lui Valentin Alexandru, care-si exprimase deja votul in cadrul sedintei de la LPF. In ciuda acestei noi victorii a clanului presedintilor de club impotriva cinstei si corectitudinii, este de semnalat faptul ca cinci dintre membrii Comitetului Executiv au fost de acord ca meciul Rocar - Petrolul a fost un "blat" ordinar. Dupa terminarea sedintei, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a declarat ca la urmatoarea intrunire a Adunarii Generale se va supune la vot propunerea ca din Comitetul Executiv sa fie exclusi presedintii de club. Totodata, s-a mai luat decizia de a i se acorda Comitetului de Urgenta dreptul de a se autosesiza in cazul tuturor problemelor grave care nu au fost solutionate de LPF.

Contract "sinucigas"
Scandalul din saptamana trecuta de la Petrolul a inceput sa-si dezvaluie motivele. Antrenorul Virgil Dridea a anuntat ca a fost demis inca de joi seara din functie, urmand ca in continuare sa fie director tehnic. Suparat pe decizia conducerii, Dridea nu s-a prezentat la antrenamentul de vineri si intentiona sa nu vina nici la meciul cu Farul. In fapt, tehnicianul prahovenilor intentiona sa paraseasca Petrolul numai ca, din ignoranta sa si din "priceperea" conducerii, el a semnat un contract "sinucigasý, conform caruia Dridea ar trebui sa dea inapoi "gazarilor" mai multi bani decat a primit! Asa ca el va ramane angajat al clubului si, la nevoie, se va ocupa si de curatenia din curtea clubului sau de ruperea biletului la poarta. Intrebat daca nu s-a simtit "lucrat" de propriii jucatori, Dridea a negat vehement acest lucru, sustinand chiar ca jucatorii au fost alaturi de el, motiv pentru care le multumeste.

Niciun comentariu: