luni, septembrie 29, 2008

Craiova 4-1 Steaua 9-2

Patru cuie in cosciugul Universitatii
-- Toate golurile ploiestenilor au venit in urma unor faze fixe * Tiberiu Lung a fost, in dese momente, penibil
Vriia Universitatii Craiova a devenit dupa jocul de la Ploiesti un picaj pronuntat. Cele patru goluri incasate de la Petrolul lui Ion Marin par sa fie printre ultimele cuie batute in cosciugul unei echipe care a facut istoria in fotbalul romanesc. Bondrea, pe post de ultima speranta, are greaua misiune de a resuscita o grupare care se afla in pragul colapsului atat din punct de vedere sportiv, cat si financiar. Tehnicianul oltean a incercat ieri niste permutari care insa nu si-au dovedit utilitatea, Bondrea acuzandu-si elevii ca nu-si dau seama la ce club joaca. Situatia disperata a echipei din Banie este ilustrata foarte bine si de faptul ca alb-albastrii nu au putut inscrie nici din penalty, ca sa nu mai amintim de fazele fixe, gazdele marcand trei goluri identice: centrare Irimescu, cap Fl. Parvu. Petrolul a jucat simplu, s-a impus la o diferenta apreciabila si ramane neinvinsa in acest retur de campionat

Cu sapa pe masa
-- Ion Marin, care intoarce capul la apelativul "Sapaliga", nu concepe decat victoria, in timp ce Steaua nu are dreptul sa greseasca pentru a prinde ultimul tren european
Dupa vizita Rapidului, de sambata trecuta, Petrolul lui Ion Marin primeste in propriul fief o alta echipa din prima linie a campionatului: Steaua. Afinitatea lui Ion Marin pentru culorile clubului Dinamo, dusmanul de-o viata al Stelei, nu mai reprezinta un secret pentru nimeni, pana la orgoliul pus la incercare, si astazi, al tehnicianul ploiestean nemaifiind decat un pas. Nu-i mai putin adevarat ca petrolistii vor juca in primul rand pentru ei, in timp ce Steaua nu-si mai permite nici un pas gresit in lupta pentru ultimul loc european. Undeva in coltul bancii tehnice a militarilor va lua loc si Marius Lacatus, cel mai nefericit fotbalist dupa Vasile Ardeleanu. Caci, daca accidentarea bacauanului a cutremurat fotbalul romanesc, numai in pielea lui Lacatus sa nu fi in aceasta perioada. Pe langa liderul echipei din Ghencea, de la oaspeti vor mai lipsi Ritli si Szekely, de partea cealalta singurul absent fiind Gh. Matei (suspendat).

PETROLUL PLOIESTI - STEAUA 2-1 (1-0) ***
Si Steaua a apus
-- Rosu a inscris un gol demn de orice generic TV, insuficient in fata ploiestenilor lui Ion Marin
Hotarat lucru, Petrolul are echipa. S-a inclinat greu in fata lui Dinamo (2-3), a terminat la egalitate cu Rapidul (2-2) si a reusit sa invinga campioana Steaua (2-1). Despre ultima victorie a ploiestenilor nu sunt prea multe de spus. Petrolul a jucat aproape exact in aparare, a raspuns pe contraatac de cate ori a avut ocazia si nu a iertat la fazele fixe. De altfel, al doilea gol al elevilor lui Ion Marin, reusit de sarbatoritul Tavi Grigore (400 de meciuri in prima divizie), a intarit aceasta idee: scapat pe contraatac, Costescu a fost blocat in ultima clipa de Belodedici, corner Craciun si gol Grigore. Iar zarurile erau aruncate, desi Rosu a marcat un gol antologic (83) si tot el putea schimba destinul intalnirii cu trei minute inainte de final. Pana atunci, Craciun, omul meciului, fusese senator pe partea stanga a atacului ploiestean, Danciulescu ratase din toate pozitiile, pe fondul unor oscilatii in jocul ros-albastrilor. "Din punctul nostru de vedere ne continuam constructia acestei echipe. La Steaua se poate vorbi de o legiune a tineretului", puncta Stoichita la finalul partidei. Ce-i drept, militarii coboara incet, dar sigur din prima linie a fotbalului romanesc. La 17 puncte de Dinamo, Steaua fara Lacatus este deja o prada mult mai usoara pe stadioanele tarii.
Au marcat: COSTESCU (24), O. GRIGORE (70)/L. ROSU (83).
Stadion: Ilie Oana; spectatori: 12.000.
PETROLUL: Radulescu 7 - M. Rosu 6, Onut 7, O. Grigore 7, Falemi 6,5, Craciun 7,5 - Cr. Vlad 6,5 (79 Pancovici), Parvu 6, Irimescu 7 - N. Constantin 6, Costescu 6,5 (87 Costache).
STEAUA: Tene 5,5 - Ogararu 6, Ad. Matei 6,5, Belodedici 6,5, Miu 6 - Lutu 6, Duro 6,5 (59 Trica 6), Lincar 6,5, L. Rosu 7 - Danciulescu 5,5, Ciocoiu 5 (75 Luca 5).
Cartonase galbene: Parvu, Cr. Vlad, N. Constantin/Ciocoiu, Duro, L. Rosu.
Au arbitrat: M. Salomir 6,5 (Cluj) - M. Toader (Constanta) 7, Cr. Starica (Iasi) 7.
La tineret-rezerve: 0-2.

Ion Marin: "Merita Ploiestiul o echipa de locul opt?"
Nemultumit de scandarile galeriei Petrolului, care si-a acuzat echipa favorita de blat, antrenorul Ion Marin se intreba dupa meci daca orasul merita o echipa pe locul opt al campionatului. "Echipa avea nevoie de suporteri, iar ei au plecat din tribuna la pauza", a mai spus Ion Marin. Ca Petrolul avea nevoie mai mult de Campeanu decat de fani, asta a fost evident pentru toata lumea, fapt care a facut ca iritarea lui Ion Marin sa nu obtina decat zambete.

Stadionul "Ilie Oana" si-a schimbat proprietarul
Marti seara, la sediul prefecturii judetului Prahova a avut loc o sedinta, la care au participat prefectul, primarul Ploiestiului, presedintele Consiliului Judetean si conducerea clubului Petrolul. Scopul intalnirii a fost acela de a rezolva trecerea stadionului "Ilie Oana" din patrimoniul MTS in cel al Consililui Judetean Prahova, care il va administra in colaborare cu cei care il folosesc, echipa de fotbal Petrolul. Municipalitatea s-a angajat sa investeasca in baza sportiva aflata intr-o stare avansata de degradare circa 40 de miliarde de lei, lucrarile finale urmand sa se incheie in anul 2003. Comitetul Director al gazarilor are programata vineri dimineata o sedinta, in care se vor intocmi actele ce vor fi trimise la MTS, precum si contactarea unei societati de constructii cu care sa se incheie un contract pentru demararea cat mai grabnica a lucrarilor.

Petrolul mileniului III
-- Octavian Grigore a primit un premiu inedit: acumulatori auto pe viata
Marti dupa amiaza, pe stadionul "Ilie Oana" din Ploiesti, a avut loc prezentarea lotului de jucatori cu care Petrolul va aborda campionatul 1999-2000. Organizata de Radio Contact Ploiesti, festivitatea s-a desfasurat pe o vreme torida, care nu a impiedicat insa aproape 5.000 de oameni sa vina la stadion. Animatorii "Delfinasului azuriu" i-au chemat pe rand pe cei 24 de componenti ai echipei "lupilor galbeni", care intrau in teren salutand galeria in stil Galatasaray. Spre deosebire de coechipierii sai, care erau imbracati in echipamentul traditional, capitanul Octavian Grigore s-a prezentat la camasa si cravata. Motivul l-a constituit participarea sa la o premiere inedita, organizatorii rasplatindu-l pe cel care si-a consacrat intreaga cariera fotbalistica Petrolului cu un premiu: acumulatori auto pentru tot restul vietii sale. La prezentarea staff-ului administrativ, secretarul clubului, Eduard Alexandru, a fost recomandat drept "pila noastra la FRF", prezentatorii nefiind la curent cu faptul ca Valentin Alexandru, tatal sau, s-a transferat din primavara la LPF. O pata de culoare la festivitate a fost mascota clubului prahovean, cunoscut de toata lumea de "Lupul Galben", insa despre care am aflat ca raspunde la numele "Wolfie". Acesta era imbracat intr-un combinezon asemanator celor pe care le poarta schiorii, plus o coada albastra si gluga. Intrebat daca poate suporta caldura excesiva, acesta a raspuns: "Iau bani pentru asta!". Festivitatea s-a incheiat cu un concurs de penalty-uri, trei suporteri avandu-l in fata pe portarul gazarilor, Florin Radulescu. Dupa interventia sefului galeriei "lupilor galbeni", care l-a rugat pe goal-keeperul Petrolului sa faca in asa fel ca un membru al suporterilor sa castige, "ca sa avem si noi ce bea", invingatorul a fost desemnat un pusti pipernicit, cu ochelari, pavoazat cu tricou, steag si esarfa galben-albastre. El a avut insa surpriza sa nu primesca milionul de lei care-l recompensa pe castigator, Eduard Alexandru replicandu-i ca-n "Morometii": "N-am. Vino maine!".

STEAUA - PETROLUL PLOIESTI
Arbitri: A. Helesteanu - S. Boca, Cr. Starica (toti din Iasi); I. Biro (Medias).
STEAUA: Ritli - Duro, Lincar, Miu - Reghecampf, Danciulescu, St. Stoica (Trica), L. Rosu, Bordeanu - S. Ilie, Ciocoiu.
PETOLUL: Radulescu - Oancea, Fl. Parvu, O. Grigore, Onut, Negoita - Cr. Vlad (Pancovici), M. Rosu, Irimescu - Costescu, Orlando.
Accidentati/incerti: Nae, M. Tudor, Belodedici / Cr. Vlad.
Suspendati: Falemi, Baciu/-

Cu gandul la meciul din tur sau la cel din prima mansa cu Slavia
Tentativa de revansa
-- La antrenament, Belodedici a fost lovit in cotul beteag de o minge si durerile au reinceput
Startul Stelei in actuala editie de campionat a coincis cu acel dezastruos 1-5 de la Ploiesti in fata Petrolului, rezultat care si-a pus amprenta si pe evolutiile ulterioare ale militarilor in competitia interna. A fost meciul care a aratat ca la Steaua se intampla ceva care nu seamana deloc cu ceea ce oficialii din Ghenecea declarau, si anume ca jocul slab ar fi doar o consecinta perfect fireasca a procesului de reconstructie prin care echipa trece. Hic! Suporterii, cu ochiul spectatorului de teatru care nu se lasa inselat de evulutia actorilor, au sesizat ca in culise se intampla ceva, dar au gresit cand au aruncat vina pe artisti si pe regizor pentru lipsa de recuzita. Din fericire, stelistii au avut o cu totul alta prestatie in meciurile din cupele europene, mai ales maniera entuziasmanta in care s-au impus londonezilor de la West Ham avand darul sa-i convinga si pe cei sceptici ca Jenei antreneaza o echipa cu doua fatete. Revenind la meciul de astazi si avand in vedere ca acesta conteaza pentru intrecerea interna, ne putem astepta la orice, cu atat mai mult cu cat Petrolul este ultimul adversar al Stelei inaintea meciului cu Slavia Praga.

Stelistii au intrat aseara in cantonament, dupa ce au avut liber 24 de ore dupa esecul cu "gazarii"
Pentru Steaua, meciul cu Petrolul este deja trecut, chiar daca esecul, 1-4 chiar in Ghencea, a fost unul usturator. Emerich Jenei si-a lasat elevii liberi dupa meci, el chemandu-i in cantonament abia aseara. Tehnicianul stelist va avea sarcina, destul de dificila, de a-i remonta psihic pe fotbalisti dupa esecul cu echipa ploiesteana

TOTAL: 2-9
-- La final, galeria militarilor i-a ovationat pe jucatori si antrenori, singurele huiduieli si insulte adresandu-le celor din conducerea clubului, aflati la tribuna oficiala * "Ce se intampla la echipa asta?"
E foarte posibil ca, la Praga, Steaua sa repete excelenta evolutie din dubla mansa cu West Ham United si sa-si adjudece calificarea intr-o proportie covarsitoare inca dupa meciul tur. Cine si-ar mai aminti atunci ca echipa lui Jenei a fost invinsa cu 4-0 la Bistrita si cu 4-1 in Ghencea, de Petrolul? Mai nimeni, probabil, si tocmai in aceasta semiamnezie pigmentata cu izbanzi europene consta tragedia interna a Stelei. In aceasta dorita situatie, cei din conducerea clubului din Ghencea vor da declaratii presei, vor aparea pe mai multe posturi de televiziune si vor vorbi despre cat efort colectiv a necesitat acest triumf, despre conditiile care le-au fost asigurate jucatorilor pentru a da tot ce au mai buni din ei. Se vorbeste mult dupa victorii. E lucru demonstrat! S-ar ajunge in acest fel la celebrul dicton "Le-am rupt gura la toti." Dar probabil ca asta nu e treaba noastra, asa ca mai bine sa vorbim despre meci. Cum spuneam, Petrolul a invins pe Steaua in Ghencea cu 4-1. Cum "cum a fost posibil?" Asa bine! A ratat Steaua cateva bune ocazii la inceput, apoi Costescu a deschis scorul. Nici n-a trecut bine un sfert de ora din cea de a doua repriza, cand Negoita, pac 0-2, iar putin mai tarziu, Costescu, poc 0-3. Pe final, a reusit si Laurentiu Rosu sa inscrie un gol, iar peste alte cateva minute l-a imitat Duro, care inscris in propria poarta in urma unei faze care ar putea caracteriza intreaga partida. In rest, ce-ar mai fi de spus? Ca, la final, toti cei prezenti incercau sa-si explice cum e posibil ca o echipa care aproape i-a umilit pe englezii de la West Ham United sa evolueze in asemenea hal in compania unor adversari mult mai modesti? Dar, in lipsa unui raspuns concludent, si aceasta intrebare s-a invechit.

Niciun comentariu: