joi, septembrie 11, 2008

Adevarul despre florinel partea 2

Cum si de cine s-a vandut locul in 2003
Florin Bercea, presedintele CA al echipei Petrolul Ploiesti, a spus ca Unirea Focsani vrea sa cumpere locul prahovenilor in prima liga fotbalistica, insa nu a vrut sa dezvaluie cine l-a contactat pentru a realiza «afacerea». in editia trecuta de campionat, Unirea a «mincat» aproximativ 16 miliarde de lei (500.000 de dolari), exact cit vrea Petrolul acum pentru a vinde locul din Divizia A. totul, insa, pare a fi o manevra menita a creste pretul pentru Otelul Galati
Vremurile cind se promova "pe bune", iar accederea sau revenirea in prima liga fotbalistica a Romaniei erau sarbatorite la maxim pe strazile oraselor dupa un sezon epuizant plin de emotii, au trecut.
Anul acesta se va repeta tirgul de echipe, atit la nivelul primului esalon, cit si in cadrul fotbalului mic (Diviziile B si C).
Florin Bercea, presedintele Consiliului de Administratie al Petrolului Ploiesti, a dezvaluit ieri ca Unirea Focsani a intrat in hora.
Oficialul formatiei care a promovat la finele editiei 2002 - 2003 a anuntat public faptul ca va scoate la vinzare locul obtinut pe teren, in schimbul a cel putin 500.000 de dolari si ca printre ofertanti se numara si clubul de pe Milcov.
Tot 500.000 de dolari a cheltuit si Unirea in sezonul trecut, terminat lamentabil, doar pe locul 10. Numai ca, acum, banii vor trebui virati destul de repede (pina cu doua saptamini inainte de inceperea campionatului), de catre echipa care va achizitiona postul prahovenilor.
De aceea lucrurile nu sint deloc simple si varianta nu pare credibila in ceea ce o priveste pe Unirea.
Alte doua formatii, Otelul Galati si Gaz Metan Medias, sint, de mult, pe fir, prima echipa avind cele mai mari sanse de "achizitie" a locului Petrolului.
Trebuie precizat ca Florin Bercea nu a vrut sa spuna concret numele oficialilor focsaneni care l-au contactat pentru a se interesa de locul Petrolului, motivind ca nu s-a asezat, inca, la masa tratativelor, cu acestia.
Sa fi primit "verde" Oprisan?
Anul trecut, prefectul George Baesu declara intr-un interviu aparut in "Gazeta Sporturilor" ca oficialitatile locale au strins peste 1 milion de dolari si ca vor incepe operatiunea de achizitionare a unui loc in prima divizie. Numai ca, ulterior, premierul Adrian Nastase a zis intr-o sedinta de guvern ca banii respectivi ar trebui reorientati, astfel ca planurile oficialilor focsaneni au fost date peste cap.
Marian Oprisan a anuntat apoi ca Unirea Focsani va promova pe merit in Divizia A, la finele editiei 2002 - 2003. Numai ca formatia vrinceana abia a terminat pe locul 10 in clasament, lucru inacceptabil in conditiile in care cheltuielile au fost enorme pentru Divizia B. Promisiunile lui Oprisan in legatura cu promovarea s-au dovedit a fi vorbe-n vint, la fel ca si "gogosile" electorale gen «nocturna pe Milcovul, scaune din fibra de sticla si marirea capacitatii tribunelor».
Oprisan: "Nu vom face smecherii.."
Astazi situatia pare a fi putin altfel. Reabilitat de "centru", Oprisan vizeaza o reabilitare si in plan sportiv, prin aducerea fotbalului de prima divizie la Focsani, dupa ce promisiunile sale legate de sportul-rege vrincean au fost fara acoperire.
De aceea este posibil orice "eveniment" sportiv in acest moment, chiar daca Oprisan sustine ca Unirea nu va cumpara un loc in prima divizie, sub nici o forma: "Daca echipa va intra vreodata in Divizia A, o va face pe propria valoare. Acum avem alte prioritati. Nu vom face smecherii cu cumpararea de locuri in primul esalon", ne-a declarat ieri presedintele CJ.
Si pentru ca s-a fript in editia precedenta cu promisiunile, Oprisan a mai spus ca obiectivul Unirii este sa joace cit mai bine in 2003 - 2004. Nimic despre o eventuala promovare.
Pina la urma, totul tine de valoarea tranzactiei, care este uriasa. Orice s-ar spune, 16 miliarde de lei este o suma colosala, pe care sponsorii echipei nu o pot scoate din buzunare intr-un timp atit de scurt.
Sa fie o cacealma aruncata la intelegere?
Saptamina trecuta, la Focsani a fost Gigi Netoiu, care s-a intilnit cu Oprisan si Baesu. Prieten si partener de afaceri cu Liviu Jitea, unul dintre actionarii Unirii, Netoiu se intelege foarte bine si cu Ioan Neculaie, boss-ul Astrei Ploiesti, unde a fost la un pas sa se implice financiar.
S-ar parea ca totul este o diversiune pusa la cale pentru a creste valoarea locului in primul esalon. Care este legatura dintre Neculaie si Florin Bercea? Acesta din urma va prelua conducerea executiva a singurei divizionare ploiestene (probabil Astra Petrolul se va numi) care va activa in primul esalon in 2003 - 2004. Iar Netoiu nu si-a ascuns intentiile de a deveni actionar la Astra, la un moment dat. Toate amanuntele duc spre o diversiune menita a creste cota locului detinut acum de Petrolul Ploiesti. (Cristi IRIMIA)
"Nu pot sa va spun cine mi-a facut oferta"
u ne-a declarat Florin Bercea, presedintele Consiliului de Administratie al Petrolului Ploiesti u
- Domnule Bercea, cine v-a facut oferta de cumparare a locului din Divizia A din partea clubului Unirea Focsani?
- (Pauza 3 - 4 secunde). Nu pot sa va spun. Imi pare rau dar, efectiv, nu pot face public nume, la ora actuala. Nu sint secretos de felul meu, dar pina nu demaram negocierile nu va voi da detalii.
- Totusi, este vorba de persoane din cadrul clubului sau din administratia locala?
- Este vorba de oameni cu putere de decizie de la clubul Unirea Focsani.
- Ati stabilit, deja, o intilnire cu cei care v-au facut oferta?
- Deocamdata, nu.
- A pomenit de vreo suma pe care ar oferi-o in schimbul locului din prima divizie?
- Nu, pentru ca nici n-am stabilit o intilnire, daramite sa vorbim de sume.
- In mass-media centrala s-au vehiculat niste sume si de aceea v-am intrebat!
- S-a vehiculat suma de 500.000 de dolari in cazul Otelului. Dar (n. r. - glumind sarcastic) poate pentru Focsani dau eu 100.000 de dolari ca sa joace in prima divizie! (A consemnat Cristi IRIMIA)

Niciun comentariu: