luni, septembrie 15, 2008

Acelasi an din nou meciurile cu steaua si mai nou astra!!!

Noul antrenor al echipei este castigatorul Cupei Romaniei cu Petrolul Ion Marin....

Galeria Petrolului i-a facut poponari pe fanii Astrei
Pe parcursul intalnirii, galeria Petrolului a scandat numeroase trivialitati la adresa suporterilor nou-promovatei, fapt care i-a lasat un gust amar si federalului Valentin Alexandru, prezent printre cei aproximativ 8.000 de spectatori. Fanii galben-albastrilor i-au catalogat drept poponari pe membrii micutei galerii a Astrei si au strigat in nenumarate randuri "galeria voastra este cea mai proasta." In aceste conditii, pana la un avertisment si 5 milioane dei amenda pentru Petrolul nu mai este decat un pas.
ASTRA N-A AVUT FOAME DE PUNCTE
Cel putin asa a lasat sa se inteleaga patitul antrenor Stan. "Daca ai mei au 1.000.000 de lei in buzunar cred ca au ce manca, in timp ce fotbalistii Petrolului altfel apreciaza banu' in prima divizie", a spus tehnicianul nou-promovatei * Gazdele au obtinut victoria previzibila in ultimele 10 minute ale intalnirii
Daca treci pragul Republicii de la Ploiesti te lovesti brusc de interesele directorului executiv al Petrolului, Eugeniu Goicea, groparul echipei care castiga Cupa Romaniei in urma cu trei ani. "Scrieti, domnilor, a vandut echipa, mai are putin si vinde stadionul", spun suporterii galben-albastrilor, iar reporterul ZIUA-Sport consemneaza. La tribuna oficiala pot fi vazuti Mihalache, Parlog, Zmoleanu, altadata principali actori ai stadionului care peste cateva momente va gazdui marele razboi local. Echipele ies la incalzire, Ion Marin ii explica calm ultimei vedete a Petrolului, Costescu, ca Astra vine, totusi, din liga a doua. Gabi Stan, ascuns pe banca oaspetilor, nu scoate o vorba. Tace si face. Cam asa a inceput meciul a doua echipa a Ploiestiului: s-a grupat in jurul liberoului Dunareanu, a cautat sa inchida culoarele spre poarta tanarului Multescu si a contraatacat prin Ciorea si Caraman, primul cu mare pofta de joc, al doilea prea lent si izolat in "clestele" Onut - Tavi Grigore - Constantin. Primele ocazii de gol au aparut la poarta norocosului Multescu, Constantin (11) si Grigore (12) prelungind suspansul. A mai fost interventia salvatoare a "inchizatorului" Voinea (25) si se parea ca Petrolul va intra in avantaj la cabine. N-a fost asa pentru ca Beraru a deschis scorul cu o frumoasa lovitura de cap, dupa o lovitura libera executata de Ciorea, si Astra culegea aplauze in tribune. Acelasi Gabi Stan ramane calm, oaspetii prind curaj, iar pana la pauza Bastina (41) si Costache (45) irosesc doua ocazii monumentale.
In partea a doua a intalnirii, elevii lui Ion Marin au fortat egalarea cu toate liniile, prilej pentru Astra de a proba arma contraatacului. Ciorea si noul intrat Dascalescu au ratat copilareste fata in fata cu Radulescu si, conform traditiei, ocaziile s-au razbunat. La doua balbaieli ale apararii conduse de Dunareanu, Petrolul si-a apropiat victoria, previzibila, si spectatorii prezenti au plecat acasa multumiti. "Nu-i echipa slaba Astra, dar Petrolul are viata grea", au mai apucat sa spuna unii dintre ei, surprinsi de finalul apocaliptic al gazdelor. Doua vorbe despre arbitrul Adrian Stoica. Fara sa influenteze rezultatul partidei, centralul bucurestean a fost in dese randuri depasit de joc, unele decizii starnind ilaritate in tribune. Dar, cum n-am avut nici un cavaler al fluierului la recentul Campionat Mondial, acest lucru n-ar trebui sa mai supere pe nimeni. D-ale fotbalului!
Ionel CULINA
PLOIESTI - ASTRA PLOIESTI 2-1 (0-1)
Au marcat: BOLMANDåR (80), BASTINA (88) / BERARU (29).
Stadion: Ilie Oana; spectatori: 8.000.
PETROLUL: Radulescu 6 - Craciun 6, Onut 5,5, O. Grigore 5, N. Constantin 6, Negoita 5 (58 Pancovici 5,5) - Grama 5,5 (62 Bolmandar 6,5), M. Rosu 5,5, Bastina 6 - Costescu 6,5, Costache 6 (78 Todoran).
ASTRA: C. Multescu 6,5 - Petroesc 6, Dunareanu 6,5, Cires 6 (87 Rohat) - Fl. Dumitru 5, Voinea 6, Beraru 6 (82 Butaru), M. Cristescu 5,5, P. Stoica 5 - Caraman 5 (61 M. Dascalescu 5), Ciorea 6,5.
Cartonase galbene: Onut, Bolmandar / Petroesc, Caraman, Beraru, M. Dascalescu.
Au arbitrat: Ad. Stoica 6,5 - V. Avram 7 (ambii din Bucuresti), M. Beudean 7 (Brasov).
La tineret-rezerve: 1-2.


CAND E SA SE-ALEAGA PRAFUL
Stelistii au ratat cat pentru trei partide, la un loc * Elevii lui Ion Marin au facut un joc exact de aparare, diferenta dintre jocul din Giulesti si cel din Ghencea fiind ca sambata "gazarii" au atacat mai curajos
Probabil ca nici cel mai infocat suporter al Petrolului nu gandea serios ca echipa de suflet s-ar putea intoarce neinvinsa din Ghencea. Si, dupa cum a declarat la conferinta de presa de dupa joc, nici antrenorul Ion Marin nu se gandea la asa ceva. "Obiectivul nostru este acela de a construi o echipa si nu as fi cinstit daca as spune ca m-am asteptat sa castigam primul punct in deplasare chiar aici, in Ghencea. Totusi, avand in vedere daruirea cu care au jucat elevii mei, consider ca acest rezultat de egalitate este meritat."
Jocul in sine s-a orientat repede spre poarta aparata de Florin Radulescu. Danciulescu si Ilie Dumitrescu au deja primele ocazii serioase de gol in minutele 8 si 9, insa suturile lor ocolesc de putin poarta petrolista. Dupa o oarecare "seceta", ocaziile la poarta "gazarilor" apar din nou, iar cei care rateaza din nou sunt Rosu (minutul 17) si acelasi Danciulescu (minutul 22), ultimul nereusind sa inscrie de la doar trei metri, singur cu poarta. Insa a fost prefata primului gol al partidei. Un minut mai tarziu, Lacatus centreaza in careu pentru Ilie Dumitrescu iar acestea, cu o minge lobata, reuseste sa-l invinga pe goalkeeperul ploiestean. Si se parea ca Steaua nu va avea probleme, mai ales ca in minutul 26, Dennis Serban sutase violent in bara din dreapta lui Radulescu. Dar minutul 30 avea sa aduca un gol impotriva cursului jocului: Craciun executa o lovitura libera de pe partea stanga iar Falemi se inalta majestuos si inscrie, nestingherit nici de portarul Tene, iesit gresit, nici de Reghecampf, care se afla langa el. Gazdele acuza socul primirii golului iar jocul se incalceste din ce in ce mai mult, pana in finalul reprizei, cand, din nou, Danciulescu, Rosu si Dumitrescu rateaza ocazii bune. In al doilea mitan, aspectul jocului nu se schimba si, in minutul 54, Dumitrescu rateaza din nou incredibil, dupa o excelenta actiune a lui Serban. O noua eroare in defensiva ros-albastra va fi speculata insa de Pancovici, care a inscris sub bara dupa ce a primit o pasa de la Craciun si dupa ce l-a ridiculizat pe Baciu. Peste alte cinci minute, acelasi Pancovici putea aduce un penalty oaspetilor, insa arbitrul Fratila n-a considerat neregulamentara interventia lui Miu. Danciulescu (68) si Ilie Dumitrescu (73, 76 si 79) mai rateaza incredibil pana cand centrarea lui Militaru va fi trimisa in poarta de catre un Dumitrescu aflat nemarcat in careul mic al oaspetilor. Steaua a mai inscris chiar un gol, anulat corect pe motiv de ofsaid, prin Marius Lacatus, dar nici ocaziile din final ale lui Rachita si Rosu n-au mai putut schimba nimic pe tabela.
Andrei BESUTIU
Stoichita a vrut sa demisioneze
Desi nu prea a vrut s-o arate, egalul cu Petrolul l-a afectat foarte mult pe antrenorul Mihai Stoichita. Sambata seara, dupa meci, el le-a "multumit" elevilor sai pentru rezultat si s-a gandit chiar sa-si depuna demisia. El urma sa fi discutat ieri aceasta problema cu presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Viorel Paunescu. (A.B.)
Tene n-a vrut sa-si piarda postul
Dupa cum se stie, in partida de la Valencia, portarul Florin Tene a suferit o dislocare a umarului. El era anuntat chiar indisponibil de catre antrenorul Stoichita. Insa, de teama ca ar putea sa-si piarda locul in poarta campioanei, Florin a fortat mana lui Stoichita, garantand ca poate apara cum trebuie. Nu stim ce parere a avut tehnicianul Stelist insa noi ne-am gandit imediat la umarul lui Tene dupa ce Falemi a egalat... (A.B.)
Piturca - ISM
La partida de pe stadionul Ghencea a asistat si selectionerul Victor Piturca. Nu stim insa ce - sau pe cine - a putut vedea. Cert este ca toata lumea l-a vazut pe el, la volanul autoturismului personal, un Mercedes ultramodern cu numarul de inmatriculare B-99-PIV. Care era parcat pe unul din locurile rezervate firmei ISM (cea a fratilor Becali, evident). Ca sa nu mai spunem ca Piturca a vazut meciul chiar din loja inchiriata de catre aceeasi companie. (A.B.)
STEAUA - PETROLUL 2-2 (1-1) *
Au marcat: I. DUMITRESCU (23, 82) / FALEMI (30), PANCOVICI (56).
Stadion "Steaua"; spectatori: 350.
STEAUA: Tene 4,5 - Reghecampf 4,5, Ad. Matei 5, Baciu 4 (59 Militaru 5), Miu 5 - D. Serban 5,5 (69 Coporan 6), Rachita 5, Danciulescu 5 (74 Luca 5,5), L. Rosu 5,5 - Lacatus 5,5, I. Dumitrescu 5.
PETROLUL: Fl. Radulescu 7 - M. Rosu 5,5, N. Constantin 6, O. Grigore 6, Onut 6, Negoita 5 - Craciun 6,5 (74 Grama 6), Bastina 5,5, Falemi 7 - Costescu 5,5 (89 Todoran), Pancovici 6,5 (83 Costache)
Cartonas galben: Grama.
Au arbitrat C. Fratila 6 - M. Toader 6,5 (ambii din Constanta), C. Agheorghoesei 6,5 (Piatra Neamt).

Niciun comentariu: