miercuri, septembrie 03, 2008

De aici incepe drumul spre victorie

Desi urasc sa fac asta va trebui sa fac o paralela cu o alta echipa, una apropriata ca si nume de trecutul Petrolului. Este vorba de Juventus, acolo lucrurile au o noua abordare o noua viziune asupra performantei. Au plecat cei care faceau blaturi iar alaturi de echipa au ramas doar suporterii adevarati si jucatorii cu un mare caracter. Acum Juve se bate din nou in liga campionilor dupa ce acum doi ani jucau derby-uri adevarate prin serie b la Napoli, Modena sau Bologna. In anul retrogradarii au pierdut aproximativ 1 milion de suporteri, cu siguranta acei oameni erau genul de sporteri la bine care iubesc doar o echipa care castiga si nu stiu sa gestioneze niciodata infrangerea.
Lucrul pe care il iubesc la Petrolul este faptul ca marile performante sunt rare ceea ce face ca clipa bucuriei sa fie imensa atunci cand ea se produce. Ganditi-va ce a insemnat pentru noi meciul de la targu-jiu sau cel de acasa cu morenarii. Si noi am avut multi suporteri dar din pacate bercea si co au reusit sa-i indeparteze prin non-performanta. Cu siguranta la anul sau din retur vom reavea Ilie Oana plin ochi de oamenii care vor sa vada un Petrolul castigator. Noi cei care suntem acum 1000, 2000 meritam pe deplin Petrolul si mai ales avem dreptul macar la acea clipa de bucurie imensa.
Petrolul de un an si ceva tinde sa renasca, suporterii si-au intemeiat o echipa asa cum stramosii nostri au intemeiat o republica, castigam meci dupa meci ceea ce sincer nu l-am vazut niciodata la Petrolul. De 10 luni trupa lui Vivi nu a mai cunoscut infrangerea. Si acum urmeaza prima deplasare importanta din viata acestei echipe sa speram ca peste ani ne vom aduce aminte de Botosani si poate vom sarbatorii cucerirea unui titlu (Cupa, campionat) prin marcarea fiecarei borne cu "fcp" de la Ploiesti pana la Botosani. Astfel vom avea mereu in memorie drumul pe care l-am parcurs pentru a reveni in elita fotbalului european.
Urmeaza botosani si 4 din 4 sau 12 pct...hai Petrolul!

Un comentariu:

Anonim spunea...

destul de draguta comparatia, numai ca noi inca nu am ajuns acolo unde ne-am propus , insa tindem si suntem mandri ca avem din nou o echipa care sa ne reprezintesi de care sa fim mandri !
felicitari pentru articol !