marți, martie 31, 2009

Sa ne intoarcem in timp

Aseara, la o emisiune de profil sportiv din Ploiesti, am avut placerea de al reauzi pe claditorul de neam si de tara, marele auroleat Eugen Goicea. Frica, poate, de a-mi reauzi conducatorul uitat m-a determinat sa fug din fata monitorului si sa ma prefac ca sunt ocupat cu altele. Nu stiu ce a zis Goicea insa cred ca a inceput cu "sunt copii mei", pentru ca nu-i asa el este singurul care a mai crezut in 2003 in Petrolul adevarat. A tinut atunci o conferinta de presa alaturi de Tavi Grigore in care spunea raspicat ca echipa nu va muri, ca se vor juca cu juniorii doar sa fim in Divizia A.

A vrut de mult sa se retraga dupa ce ani de-a randul a dat tarii jucatori super talentati, insa prima retrogradare de dupa revolutie l-a facut sa promita fanilor ca pana ce echipa nu va juca in Divizia A el nu va renunta. Cu un record de rezultate de 1-0 sau dupa caz 0-1 Petrolul reusea sa promoveza chiar inainte de ultima etapa permitand un spectacol al lupilor la ultimul meci cu Unirea Focsani.
Ce nu stie Goicea este ca nu numai ca echipa a jucat in B, dar ea dupa acel sezon nu mai exista fiind dezafiliata de la FRF si atribuindu-se unei echipe de juniori un palmares glorios. Asadar nea Eugene trebuie sa te intorci sa ne duci in A!

Cum este totusi sa ne intoarcem dupa atatia ani de ura si injuraturi la unele persoane care nu se pot lauda cu nimic la acest club. Si daca mai tine minte cineva finalul turului din 2000 in care acest om spunea, eu unul chiar l-am crezut, ca Petrolul vrea CUPA SI CAMPIONATUL (nr Petrolul era pe 2 la un punct de liderul Steaua, iar in Cupa avea o semifinala cu Rocar Bucuresti, o echipa ce retrograda la finele acelui campionat)

Asta este, ma intreb peste 50 de ani atunci cand Florinel va povesti nepotilor cum dupa cateva luni de negocieri cu Primaria, el s-a decis sa renunte la colaborare vazand neseriozitatea acestora, si dupa doar un an sa promoveze iar dupa alti 5 sa castige primul campionat. Peste 50 de ani cand Florinel, inca in viata la 90 si ceva ani, povesteste cum, datorita lui, Petrolul are acum 2 stelute deasupra stemei, si cum se poate lauda si cu cele mai multe cupe europene castigate de o echipa romaneasca. Casa lui va fi un loc de pelerinaj, unde doar suporterii adevarati se vor ruga la Dumnezeu sa mai traiasca macar pentru o zi.

HAI PETROLUL!

6 comentarii:

R spunea...

care sunt acei jucatori super-talentati ? Cumva Mutu, Marica, D Niculae, M Niculae sau Lobont ? Nu, acestia nu au fost juniori la Petrolul! Si atunci ? Sa fim multumiti cu o cupa, cei care am vazut acea finala jucata impotriva lui Craciunescu si Popos. Si atunci nu a fost Goicea. Asadar, ce a facut Goicea, Bercea si cel din spatele lor, Luca, pentru aceasta echipa ? Nimic. Daca mai dau cativa ani in urma, iar nu vad nimic timp de vreo 29 de ani, de la un titlu de care Cernaianu spune 'mi-a iesit'. Ma uit pe cifrele de spectatori: 350, 500, 1000. Am, vazut meciuri cu 20.000. Acesta este Petrolul de azi, la care mai vin copiii si injura. Acum 20 de ani ne incurajam echipa, pentru ca stia sa o ceara. Pana va veni patronul acela cu bani destui (cateva milioane pe an) nu mai ma duc la meci. Nu are rost, nu am pentru ce. M-am nascut prea tarziu ca sa-i mai vad pe M. Dridea, M.Ionescu si pe Pahontu.

Anonim spunea...

Excelent pamfletul! Sunt bune si astfel de "atoflagelari". Sa nu fie, insa, la fel, si dupa pseudo-negocierile de acum, dintre SC FC si Primarie!
Altfel, "nea Eugen" avea idei indraznete in cap, dar numai cat il lasa "lesa" lui "Jimmy Hoffa"! Totusi, pentru descoperirea lui Todoran, Negoita sau Craciun, dar nu numai, merita un gand bun si, mai ales, multa santate!

real plan simple ultras spunea...

Am vrut chiar sa enumar cativa jucatori super-talentati insa din motive tehnice am renuntat...

Giuseppe Meazza spunea...

Foarte frumos
Felicitari :P

Prahova24hours spunea...

In 2000 dupa tur eram pe locul 2 (cu sanse mari la titlu) si bercea se plangea ca echipa nu joaca spectaculos...

real plan simple ultras spunea...

Pai era spectaculos sa pierzi cu Otelul acasa dintr-un offsaid de 10 metri...b****a si-a facut datoria