miercuri, martie 11, 2009

Intreviu cu un "amendat"

Dupa ultimul miting din campania «Petrolul e al nostru »,Rpsu v-a prezentat consecintele financiare suferite de o parte ,e drept mica, a suporterilor.Acum dupa mai bine de o luna de la acele evenimente Rpsu va readuce in contidian cu acest subiect.Ce s-a intamplat de atunci si care este starea actuala a amenzilor ?;totul intr-un interviu exclusiv cu unul din « amendati ».Mai pe scurt mesajele de adeziune cu privire la plata amenzilor nu s-au concretizat deloc ,motiv pentru care am decis ca persoana interviata sa primeasca ,simbolic,o sapca din partea Rpsu.Acum va las cu interviul.

Salut ***
1.Intr-un articol de dupa miting am scris despre amenzile primite de voi ,cum ti s-a parut acel articol?
Interesant, dar nu m-as putea pronunta. Totusi sunt unul dintre subiectii acelui articol si as prefera sa nu ma pronunt. Ca si parele generala a fost ok, tinand cont de faptul ca ati fost singurul site de profil ce a publicat un articol pe aceasta tema.
2.Pentru ce ai primit amenda ?
Dupa cum si scrie in amenda, pentru ca nu am luat masurile necesare opririi celor 400 de insi de a parasii spatiul impus mitingului. Tot pornind de la statutul calitatii mele de simplu participant.
3.Care este valoarea ei ?
Are o valoare modifica, justificabila de nivelul de trai din Romania… 1000 de ron. Oricum ii apreciez si ii stimez, tinand cont ca mi-ai si spus ca puteau sa imi dea si mai mult.
4.De ce tocmai tu ,sau voi si nu si alte persoane ?
Banuiesc ca cei activi, «capii rautatilor » trebuiesc intodeuna infranti. Practic inca suntem vazuti ca o turma de oi, tot la vechile dogme si idei comuniste au ramas... omori berbecul si restul oilor or sa se imprastie.
Revenind, tinand cont de rolul meu in campania “Petrolul e al nostru” era si normal ca odata si odata sa ma trezesc cu o amenda mai putin sau mai mult usturatoare. Oricum contez si de acum incolo pe aportul civic/moralizator al domnilor in albastru, in ceea ce ma priveste. In Romania nu trebuie sa ai motiv sa amendezi pe cineva , ci doar puterea de a o face.
Practic temeiul acestor amenzi, este de a frange corpul( dupa modelul comunistic), de ati anula orice miscare... din pacate corpul poate fi infrant, spiritul nu.
5.Ai reusit sa o anulezi ,sau in ce stadiu te afli cu acest proces ?
In momentul de fata, am contestat amenda si am avut deja prima infatisare, cand datorita excelentului organ de justitie roman, pentru « 5 minute de depus inscrisuri si motivat temeiul probelor cu martori »(limbaj de lemn extrem de obscur exista in tribunale) a trebuit sa imi pierd o zi intreaga. Oricum, sincer nu imi fac prea mari sperante in anularea ei, justitia este pana la urma oarba.
6.Cum te vei mai implica in activitatea suporterilor ?
Personal m-am cam sictirit de « masurile pro-active » luate de anumiti indivizi din galerie(m-am cam plictisit de vesnicul sa facem, sa facem, sa facem si la sfarsit sa ma trezesc singur in a face cate ceva), tocmai din aceasta cauza am incercat sa ma retrag din ce in ce mai mult din prima linie a luptei, deoarece ai cu cine lupta, dar nu si pentru cine. In plus in ultimul timp am observat ca este mult mai usor sa stai retras si sa taxezi pe toata lumea fara a intreprinde nicio o actiune in corijare anumitor aspecte ce ne privesc pe toti.
Oricum in momentul actual sunt in expectativa…
7.Ce parere ai despre situatia actuala ?
Dupa modelul ”Filantropica : Viata e compleza si are multe aspecte”, prefer sa ma abtin pe moment.
8.Crezi ca se va rezolva ?
Dupa cum am mai spus, prefer sa nu comentez... si totusi ca sa nu va dezamagesc.
Eu sincer nu cred in motto-ul : “Timpul le rezolva pe toate”, dimpotriva timpul lasa urme adanci si rani deschise pe viata. Acum restul puteti sa concluzionati ce doriti din spusele mele.
9.Multumesc **** si din partea Rpsu ai o sapca,o mica recompensa pentru tot ce s-a inamplat.





4 comentarii:

real plan simple ultras spunea...

Sincer consider acest articol foarte important pentru noi ca si grup.Daca vom sta deoparte si acum cand ei au milioane de dat....atunci e clar .Mai multa atitudine din partea voastra !

Anonim spunea...

@rpsu: Total de acord! Am fost 400-500 la miting/marsul prin centru orasului!

Anonim spunea...

Parca era vorba sa se faca o actiune in comun a celor amendati? Ce s-a intamplat cu acea intentie? Eu zic sa facem un articol pe doarpetrolul.ro in care sa-i invitam pe toti suporterii care vor sa va ajute, sa contribuie cu bani (eventual sa vina la una din intalnirile organizate in club 14). Eu cu siguranta as participa la aceasta actiune!

real plan simple ultras spunea...

Asa cum a spus si persoana intervievata doar noi am publicat un material (chiar doua) despre situatia lor ... si eu as contribui acum sa vedem care va fi decizia