miercuri, noiembrie 25, 2009

Petrolul - Corvinul 89/90

Astazi blogul Rpsu termina campania, nu electorala, sezonului 89/90, un sezon care a fost unul dintre cele mai bune pe care Petrolul le-a avut in ultimii 20 de ani. Meciul de astazi reprezinta scorul campionatului pentru Petrolul, un meci in care s-au marcat nu mai putin de 6 goluri, si toate de catre aceeasi echipa : Petrolul.


Atunci cand vorbesti de Corvinul n-ai cum sa nu te gandesti la perioada de glorie a anilor `80 dar, si la indiferenta din prezent a autoritatilor locale. Atunci cand ai ca data de infintare 1921, nu poti sa te numesti decat o formatie de traditie a fotbalului romanesc, o formatie la care au jucat o pleada de glorii precum : Klein, Lucescu, Dumitrache, Gabor (titular si in meciul pe care il vom prezenta), dar si un portar produs de acestia, Lobont.
Asadar un meci care alta data starnea emotie in jurul ploiestenilor (vezi poza din 1982) si care acum pare, asa cum au fost si alte meciuri prezentate aici pe blog, imposibil de reeditat pe prima scena.
Multumiri lui Romeo Ionescu pentru material si va invit la scorul campionatului pentru Petrolul, 6 - 0 contra Corvinului, la Ploiesti.

"Scorul putea fi mai mare
Dupa ce s-a deplasat, consecutiv, la Constanta si Timisoara, de unde s-a intors cu pretioase puncte la adevar ( 1 – 1 in ambele intalniri ), Petrolul a primit, pe teren propriu, replica formatiei din Hunedoara. Un meci in care, se presupunea, ca „11”-le pregatit de V. Dridea si C. Oprisan va forta cu vigoare si aplomb poarta Corvinului, pentru a-si trece in cont inca o victorie. Si, intr-adevar, presupunerile s-au adeverit, Petrolul a atacat de la inceput cu „toate motoarele ambalate” la maximum, reusind, in primele 45 de minute, patru goluri spectaculoase si inca multe alte faze la poarta lui Pavel, aplaudate cu generiozitate de spectatorii din tribune. Doua astfel de faze au prefatat golul din min. 8 : Mocanu a executat impecabil prima lovitura de colt a partidei, mingea a lovit stalpul din stanga al portii lui Pavel, a revenit in teren si Basca, a reluat-o cu capul, in plasa. Dupa exact 8 minute, acelasi jucator, Basca, a inscris din nou, tot cu capul, si tot imparabil, din centrarea lui Catinca. Corvinul era in corzi, Petrolul in mare verva, si, in min. 23, scorul a devenit 3 – 0: la lovitura de colt executata de acelasi Mocanu, Catinca a sarit inselator si, neatent, Stroia a deviat, cu capul, in plasa – autogol !
Abia dupa acest moment jocul s-a mai echilibrat, oaspetii iesind si ei la atac si, in min. 25 si 33, E. Marian si, respectiv, Gabor au ratat ocazii rarisime, singuri in fata doar cu portarul Liliac. In finalul reprizei, Petrolul a revenit insa in atac si in min. 43 a ridicat scorul la 4 – 0, C. Lazar sutand puternic si plasat de la circa 30 m, surprinzandu-l pe portarul Pavel care nu va mai reintra dupa pauza.
Petrolul n-a mai accelerat la fel si in repriza secunda, jocul a fost o buna perioada de timp destul de echilibrat. Dar, in ultimul sfert de ora, gazdele au zvacnit din nou, cu temperament, spre careul Corvinului si tabela a „urcat” pana la 6 – 0. In min. 75, superba faza „desenata” de Greaca – Matei – Basca, incheiata cu sutul violent al lui Mocanu, din marginea careului. In sfarsit, in min. 84, O. Grigore, a reluat, cu capul, centrarea ideala a lui Greaca fixind scorul etapei. "


PETROLUL:

LILIAC, MANTA, PITULICE, STEFAN, PANAIT (MIN. 78 NUTA), MATEI (MIN. 76 O. GRIGORE ), MOCANU, C. LAZAR, GREACA, CATINCA, BASCA.



Sursa foto clasament : http://www.labtof.ro/

4 comentarii:

Dragos Trestioreanu spunea...

Numai coada de la bilete daca o vezi si-ti dai seama ce insemna Petrolul, odata! Chiar daca nici Petrolul si nici Corvinul nu contau pe atunci in lupta pentru titlu, Cupa Romaniei sau cupele europene!

Anonim spunea...

felicitari pentru blog!
mai rar se intampla sa gasesti un loc ca acesta, in care istoria se impleteste atat de armonios cu prezentul atat de crud al unor echipe!

real plan simple ultras spunea...

@anonim multumesc, si desi aveti optiunea de anonim v-as ruga sa lasati si un nume pe viitor, pentru a dialoga mai indeaproape

floyo spunea...

de mic am fost pe petrolul,de acest meci imi aduc aminte intotdeauna cu mare placere,aveam 11 ani,am fost c tata la meci,trebuia sa te duci cu 4 ore inainte sa prinzi loc,juca si tineretul pe atunci inainte.Tin minte echipa si acum,ce echipa avea petrolul.