vineri, noiembrie 13, 2009

A venit si randul tau...


Petrolul intalneste duminica, pentru a doua oara in acest sezon o proaspat retrogradata, si tot pentru a doua oara in acest sezon meciul va fi in deplasare. Daca meciul de la Stejarul a fost egal, duminica lupii merg doar la victorie, desi meciul se anunta unul foarte greu.

Istoric vorbind meciul dintre aceste doua echipe nu are cum sa fie considerat un derby niciodata, Petrolul fiind mereu mult peste tot ce a insemnat vreodata fotbal la Buzau. Infiintata in 1973, Gloria a stat mereu in umbra Ploiestiului, dovada stand si prima lor performanta notabila: promovarea in B avandu-l ca antrenor pe fostul petrolist Petre Dragomir. In 2009 Buzaul "se mandreste" cu 7 editii in liga 1 si o semifinala de Cupa Romaniei. Asadar Petrolul va trebui duminica sa isi demonstreze inca o data superioritatea si mai ales sa apere cu succes palamaresul mult mai bogat.

Alte similitudini - Imnul celor doua echipe este cantat de aceasi persoana : George Nicolescu

Suporteri - Suporterii vor face deplasarea la acest meci pe cont propriu, prelungindu-se astfel lipsa autobuzelor, orele de plecare pentru fanii petrolisti fiind afisate pe site-ul : http://www.doarpetrolul.ro/

Ultimul meci - Ambele echipe au remizat etapa trecuta, scor 1-1, Petrolul acasa cu Steaua II, iar Buzaul a fost egalata in ultimele minute la Branesti de catre formatia locala.

Inedit - Desi meciul este vazut ca unul de mare interes de catre taberele celor doua echipe informatile pe site-urile oficiale ale acestora lipsind cu desavarsire, dovada stand : http://www.gloriabuzau.info/ care anunta sec : "In cadrul etapei a 14-a a Ligii a II-a, seria Est, Gloria Buzau va intalni, acasa, formatia Petrolul Ploiesti, duminica, 15 noiembrie, de la ora 11:00."

Nu ne mai ramane decat sa repetam si noi informatia si sa spunem : HAI PETROLUL

5 comentarii:

Prahova24hoi spunea...

Nu pot sa sufar echipa si orasul asta!

Dragos Trestioreanu spunea...

Sa lasam istoria si sa aplaudam prezentul. La final de meci, desigur!

real plan simple ultras spunea...

Daca cineva ar prezice cu adevarat viitorul, atunci el ar fi bogat, insa pana atunci sa ne rezumam la un vers din peluza petrolista ... si la sfarsit fara orice acuze/ noi vom canta cu zambetul pe buze !

Laurentiu spunea...

La mic dejun as manca niste aripioare de buzoian !!!

pixi spunea...

pe vremuri majoritatea buzoienilor tineau cu Petrolul...faceam parte din acelasi district...probabil ca batranii din Buzau inca mai tin minte Petrolul