marți, noiembrie 03, 2009

Pofta de joc a ploiestenilor...

Petrolul redebuta in Divizia A cu o victorie, la limita ce-i drept, insa o victorie care a aratat asa cum spunea si titlul o pofta de joc remarcabila, o pofta care avea sa le aduca petrolistilor de atunci 3 victorii consecutive, facand ca meciul din runda a patra sa fie derby-ul turului, un meci pe care Petrolul l-a pierdut in fata viitoarei campioane si semi-finaliste de Cupa UEFA, Dinamo.
Pana la meciul cu Dinamo, pe care nu il vom prezenta, avem 3 meciuri cheie, primele doua cu unele dintre echipele sistemului si ultimul, un derby din alte vremuri. Insa sa revenim la primul meci, pentru ca acesta reprezinta redebutul Petrolului pe prima scena, acasa, in fata celor de la FC Olt si a peste 15.000 de oameni. Toate aceste meciuri ce vor fi prezentate au fost posibile, din nou, datorita lui Romeo Ionescu.
Stadion Petrolul : teren bun ; timp calduros, cerul partial acoperit ; spectatori circa 15.000.
Suturi : 17 – 5, pe poarta 5 – 1. Cornere 7 – 2. A marcat MATEI (min. 40)
Fara indoiala, Petrolul si-a onorat din plin reaparitia pe prima scena, cu atat mai mult cu cat FC Olt s-a dovedit a fi o echipa solida si greu de invins. Sustinuti permanent de un public corect si generos, ploiestenii au trecut repede peste perioada de tatonare, instalandu-se din start in jumatatea adversa, acolo unde aveau sa-si desfasoare atacurile cu rapiditate, aplomb si dezinvoltura. Iar daca scorul nu a fost mai mare, aceasta s-a datorat in egala masura, portarului Gherasim si imenselor ocazii de gol ratate de gazde. Odata cu acentuarea dominarii petroliste, spre finalul reprizei intai se produce si inevitabilul : in min. 40, Mocanu suteaza violent de la semi-distanta, Gherasim respinge "in extremis" si, liber la doar cativa centimetri, MATEI trimite – fara probleme – in poarta.
Fc Olt cu “dispecerul” Eftimie in buna forma, a contraatacat periculos uneori.
Petrolul a castigat batalia si la mijlocul terenului, unde activii Matei, Lazar si Mocanu, au oprit adesea mingile ce ii cautau pe Dudan si Pena – mai mereu izolati – , pornind apoi la atac. Dupa minutul 87 cand Greaca a fost faultat in careu fara ca jocul sa se opreasca, fluierul final consfinteste victoria de justete a gazdelor.
PETROLUL :
LILIAC, D. POPA, PITULICE, STEFAN, PANAIT, MATEI, MOCANU, LAZAR, GREACA, CATINCA (min 65 MANEA )BISCA (min 75 MITICI )

3 comentarii:

Anonim spunea...

Am vazut meciul respectiv.Petrolul avea atunci cativa fotbalisti exceptionali dupa parerea mea,ma refer la Liliac,C.Lazar.Matei si Mocanu.

Dragos Trestioreanu spunea...

Si eu am fost la acel meci. Toata echipa era grozava, nu numai Gica Liliac, Costel Lazar, Fane Matei sau Bujorel Mocanu. Cine nu l-a vazut pe Sandu Pitulice luptand, chiar ca a pierdut mult. Cine nu a admirat tenacitatea lui Daniel Popa, iar a pierdut destul. Pe "Fane Chibrit", chiar il poate uita cineva?! Sau pe "Joe" Panait? Gica Greaca a fost o extrema aproape fara egal. Nici nu stiu cu cine sa-l compar dintre cei de azi, din toata Romania. Ar fi si cam greu. Si Marcel Catinca, si Irinel Manea erau jucatori foarte buni, cu simtul golului. Ca si bacauanul Lucian Bâşcă (aşa îl cheamă), de altfel. De Mitici, sincer, nu-mi amintesc! Ce echipe am avut, Doamne, la Petrolul! Dar era vremea Stelei si a lui Dinamo, pe atunci! Iar un superfotbalist ca Fane Matei, tatal celor doi internationali de futsal, nu se va mai naste curand. Daca ar fi imbracat tricoul ros-albastru sau alb-rosu, nu l-ar mai fi scos nimeni din Nationala, ani buni! Dar l-a iubit prea mult pe cel galben-albastru! Chiar stiu ce spun! Felicitari lui Bogdan si lui Romeo pentru acest "remember" emotionant!

Anonim spunea...

Mitici a stat putin la noi.Venise de la Dinamo,iar pe timpul junioratului fusese un obisnuit al loturilor nationale,generatie cu Daniel Sava,dar nu a reusit sa se impuna la nivelul seniorilor.Pe Stefan Matei,pe care il stiu inca de cand juca in categoria ,,Onoare'',la Granitul Bucuresti,il consider cel mai bun mijlocas pe care l-a avut Petrolul de cand vad eu fotbal.adica de peste 30 de ani.Dupa ce a plecat din Bucuresti a jucat la Pascani si Botosani,iar ca sa vina la noi a fost nevoit sa stea sase luni pe tusa pentru ca cei de la Pascani n-au vrut sa-i dea transferul la Petrolul.