marți, noiembrie 17, 2009

3 - 0 in minutul 35 !

Rpsu continua astazi materialele din sezonul 1989/1990 cu al treilea meci din acel campionat, disputat acasa in fata celor de la "U" Cluj. Petrolul reusea cea de a treia victorie consecutiva si dupa trei etape era pe primul loc la egalitate de puncte cu Dinamo. Asa cum am spus inca din primul articol din aceasta mini-campanie, meciul cu Dinamo a fost practic derby-ul turului, un meci pe care Petrolul avea sa-l piarda la Bucuresti. Ramanem insa cu cele trei victorii la zero din primele trei etape si cu gandul ca Petrolul reusea acele performante din postura de nou promovata.
Multumim din nou lui Romeo Ionescu pentru materiale si inainte de a publica articolul din `89 vreau sa spun ca martea viitoare sezonul 89-90 se va incheia cu cea mai categorica victorie a Petrolului, 6 - 0 contra Corvinului.

"3 – 0 in minutul 35 !
Va inchipuiti cat entuziasm in tribunele “batranului” stadion ploiestean dupa acest al 3-lea meci al Petrolului pe prima scena, incheiat tot cu o victorie. Sigur, startul formatiei antrenate de V. Dridea si C. Oprisan este peste asteptari. O demonstreaza si golaverajul. In aceasta partida, cu "U" Cluj – Napoca ( care venea dupa 1-1 cu Steaua), petrolistii aveau sa incheie conturile dupa numai 35 de minute, intr-o repriza excelenta, cu joc curat, purtat in viteza, cu pase mereu in adancime, cu ruperi de ritm si 3 goluri, unul mai frumos ca altul, Petrolul a inceput jocul plecand in atac si, in min.4, la o excelenta combinatie in patru, la o lovitura libera, centrarea lui Lazar a creat primele emotii la poarta lui Prunea. In min.14 avea sa deschida scorul : o pasa dibace a lui Greaca a ajuns la Mocanu, centrarea acestuia a fost reluata cu efect de Basca, jos, la colt : 1 – 0. In min. 19, Greaca a executat o lovitura libera, de langa fanionul de corner, si Basca a reluat puternic si specataculos, cu capul, inscriind cu toata opozitia lui Prunea, care a intrat si el in plasa. In replica, Movila incearca suturi puternice de la distanta, dar in poarta era Liliac. In fine, in min.35 Catinca a executat rapid un corner, defensiva clujeana a fost surprinsa nepregatita si Matei, cu mult calm, a inscris plasat : 3 – 0.
Dupa pauza chiar in min.47 scorul putea fi 4 – 0, insa mingea trimisa cu capul de Basca a trecut milimetric pe langa bara. Petrolul putea totusi inscrie din nou, in min.63, cand, la cornerul executat de Mocanu, Greaca a reluat cu capul, balonul a lovit bara si Gherman a scos de pe linia portii. Apoi "U" nu s-a lasat prea mult invitata , simtand automultumirea partenerei si a atacat mai mult, dar Suciu si Biro I au irosit o buna situatie de a marca, pentru ca in final, la centrarea lui Catinca, Lazar sa reia peste poarta doar de la trei metri !"

PETROLUL :
LILIAC, D. POPA, PITULICE, STEFAN, PANAIT, MOCANU, MATEI, C. LAZAR, GREACA (HANCU), CATINCA, BASCA (MITICI)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am vazut meciul,am stat la peluza a doua,acolo s-au marcat golurile.Golul lui Matei a fost foarte frumos,dupa o faza de manual,un-doi cu pasa pentru al treilea si Fane a ramas singur cu Prunea pe care l-a culcat din fenta, si a trimis mingea sus,in dreapta portii.Clujul avea o echipa buna atunci,cinci ex-dinamovisti in echipa,dar nu au avut nici o sansa in fata uneia din cele mai bune echipe ale Petrolului de dupa anii de glorie.Chiar cea mai buna dupa parerea mea!