duminică, noiembrie 15, 2009

FC Steluta - PETROLUL PLOIESTI

15 noiembrie... o zi destul de obisnuita pentru unii, pentru altii urma meciul cu slugile stelei, Gloria Buzau.
Multi dintre noi, fani petrolisti, am decis sa facem deplasarea cu trenul, si foarte putini s-au riscat sa vina cu masina, deoarece nivelul de cercopitec nu a fost depasit in megalopolisul de pe raul Buzau. Ei se reduc doar la a zgaria masini si a arunca cu pietre.
Ajunsi in Buzau, ne-am continuat drumul ce leaga stadionul pe o ulita si le-am aratat taranilor ce inseamna , cat de dulce e viata cand esti cu echipa ta. Probabil au luat notite.
Fiecare si-a luat bilet iar pe urma am trecut prin 3 filtre. Bai nene nu aveam nici un tanc ascuns in bascheti sau cine stie ce bazooka.
Rachita a aliniat primul unsprezece cu : Vlad - Chiriţă, Bozga, Cosic, Stoica - Cristi Vlad (cpt.) ('70 - Japalău), Neagoe, Budescu, Minciună ('56 - G. Crăciun), C-tin Stoica - Elek ('85 - Dumitru). Lovitura de start a apartinut baietilor nostrii. Ca in toate meciurile de pana acum, galeria petrolista a stiut sa-i tina la respect pe adversari, care nu prea aveau cu ce. Poate doar daca mai imparteau aia niste pita cu slana si o ceapa. Spectacol de zile mari, multi ar trebui sa incline capul in fata noastra!
Ocazii au fost, dar o finalizare ceva, mai greu.
In memoria lui Gheorghe Dinica, ai nostrii au afisat un mesaj : "Nu trageti dom Semaca, sunt eu, Lascarica, Apaluze eterne, nea Dinica".
Un meci destul de echilibrat cu multe ocazii pe finalul meciului de partea noastra, dar afurisita aia de minge nu a vrut sa intre in plasa.
Scor final 0-0. Pacat, dar e binisor si asa.
Se pare ca avem meciuri numai cu prieteni, Sambata vor veni pe Ilie Oana, cei din Giurgiu.
Mai multe si aici !

3 comentarii:

real plan simple ultras spunea...

Actorii mari se sting, si asta pentru ca Romania nu isi nutreste valorile... asta e. Pe blogul lui Dragos Trestioreanu veti gasi o altfel de cronica a meciului de azi, si ca sa evidentiez si mai mult superioritatea noastra -> buzoienii de la a 2-a erau multumiti cu punctul si ii felicitau si pe suporterii mai batrani din ploiesti care au preferat sa stea acolo !

Anonim spunea...

Foarte multi tineau cu PETROLUL, au fost si buzoieni in galeria noastra, carora le parea rau de ceea ce se intampla in orasul lor! Nu va faceti griji! Vom reveni!

Dragos Trestioreanu spunea...

Pentru cei mai tineri, de retinut ca Buzaul, ca si Targivistea, a facut parte din fosta regiune Ploiesti. Si ar mai putea face, daca se va pune in aplicare planul cu restrangerea numarului de judete. Asa ca, oarecum explicabila simpatia unor buzoieni pentru Petrolul. Ca si alti... ploiesteni, de altfel, care au apucat doar vremurile cand Petrolul nu mai repezenta ceea ce a fost odata, multi buzoieni - in mare parte cei de varsta a doua sau copiii - s-au atasat de Steaua. Cand Petrolul le va oferi motive intemeiate de satisfactie, vor veni, cu siguranta, cu totii, alaturi de culorile "galben-albastre! Sunt mai aproape, cert, de fiinta lor, decat cele ros-albastre!