joi, aprilie 16, 2009

Ne lispseste consecventa

Miercuri, 15 aprilie 2008, a reprezentat ziua in care in presa centrala a aparut un articol despre situatia Petrolului. La mai bine de 6 ani de cand dezafilierea a avut loc, un om s-a gandit sa scrie si despre acest lucru.
Pentru mine ziua de miercuri a reprezentat o cursa la chiosqurile de ziare pentru cumpararea unei Romanii Libere. Ghinionist din fire, am gasit doar la al doilea chiosque un asemenea exemplar. Am cumparat doua, ca sa fiu sigur. Mi-am zis ca astfel de articole trebuiesc inramate si puse pe cuiele stinghere din camera. Sper sa nu fi fost singurur, insa aparitia acestui articol a declansat un fenomen extraordinar, dupa parerea mea...
La 6 ANI de la dezafiliera unii suporteri petrolisti au aflat abia acum despre acest lucru. Mai mult, ei nu stiu ca Sc Fc-ul este de fapt fosta Astra, punandu-si astfel un semn de intrebare asupra relevantei acestor negocieri.
Unul din liderii suporterilor (nr Octav) a declarat de mai multe ori ca suporterii petrolisti au acceptat aceasta negociere deoarece aceasta strucura are in componenta si formatia din liga a IV-a, cea cu palmaresul.
Revin inca o data asupra acestui articol, un suporter nomal STIA despre dezafiliere, asa ca nu vad de ce i-a surprins pe atat de multi acest material din presa centrala. Totusi, in urma articolului a aparut si nou curent : participarea la meciurile din liga a IV-a. Din nou dezinformati, cei care nu stiu acest lucru in 2003 un grup FOARTE restrans de petrolisti au mers la acele meciuri. Pentru ca noi majoritatea am preferat Divizia A, au renuntat, ramanand de cele mai multe ori singuri la acele meciuri de liga judeteana. Sa ceri acum un lucru care trebuia facut atunci (nr 2003) mi se pare absurd. Atunci cand am avut motivatia morala de a face acest lucru am renuntat, preferand redenumirea unei formatii ciuperca a fotbalului romanesc.
Totodata s-a inaintat si ideea ca ar fi bine sa ne prezentam o singura data la un meci al Petrolului (cel adevarat) pentru a protesta impotriva celor care au distrus fotbalul. Din nou lipsa de consecventa, deoarece protestul de pe Ilie Oana (cel din meciul cu Buftea) a fost , si asa trebuie sa ramana, ultimul protest pana la cedarea formatiei.
"Acum eu cred ca ar fi minunat sa ne facem echipa din liga a4a sa fie echipa Petrolul cea cu traditia iar la echipa sa fie un antrenor care sa stea mult si bine pentru ca contrar tututor aparentelor mai sunt multi petrolisti pe lumea asta " - acest citat a fost publicat pe blog pe 7 februarie 2009.
Dar toate acestea dupa ce pleaca B****a si echipa va fi a Primariei !

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca, acum, trebuie sa asteptam sa vedem ce iese cu asa-zisa donatie si apoi sa trecem la treaba. Ceea ce, sunt convins, trebuia facut de la bun inceput, adica luat o echipa al carei nume il puteam schimba, odata, in cel iubit de noi toti: Petrolul.
Pana atunci, sa nu uitam ca echipa din Liga A Prahova care poarta acum numele de SC FC Petrolul Ploiesti II se afla tot sub umbrela FSLI Petrom. Deci, mare atentie unde mergem si pe cine incurajam!

Romeo spunea...

nu aveti decat sa credeti ce vreti. Echipa din liga a II-a se numeste Petrolul, chiar daca locul a provenit de la Astra, iar lotul a provenit din fuziunea celor de la Astra cu cei imprumutati de la Petrolul. Sunteti naivi daca credeti ca primarul asta care e capabil sa asfalteze o straduta in 6 luni va fi putea sa tina o echipa cu pretentii (doar in mintea noastra) de liga I. Sa nu bateti la usa ploiestenilr sa va dea banuti sa tineti echipa in L2, ca nu veti primi mare lucru.
Vedeti ca primaria nu se grabeste sa ia echipa, iar Luca & Bercea nu au desfiintat-o pur si simplu. Daca va incalzeste ca 51 de ani de activitate sa 'putrezeasca' prin liga IV, nu aveti decat. Daca FSLI Petrom va renunta la Petrolul din L2, cea din L4 se va desfiinta pur si simplu si dupa judecata voastra palmaresul se va inchide. Daca asta vreti, nu aveti decat. Mie mi-e scarba si de Luca-Bercea, dar si de primarul care-si vede tot de showuri TV si promisiuni mincinoase in timp ce Ploiestiul este plin de gropi si mizerie.

Prahova24hours spunea...

In mare sunt de acord cu tine...desi n-am vazut sensul protestului din prima etapa (echipa aia chiar n-are nici o legatura cu Petrolul nostru), am venit la stadion doar pt. ca asa hotarase majoritatea. Insa la echipa din Liga judeteana as merge oricand cu placere...macar un meci.