luni, aprilie 06, 2009

La multi ani Mircea Dridea

In anul 1966 Pahontu era numit de revista Sportul " Petrolul ". Moartea acestuia, a facut ca acest atribut sa treaca la colegul sau de echipa, Mircea Dridea. El este un monument de dragoste petrolista, un jucator ce a evoluat doar la Petrolul si a incercat de fiecare data sa salveze aceasta echipa sau mai bine spus sa readuca spiritul Petrolului inapoi tribunelor.

La 72 de ani dl Dridea inca se mai implica in situatia fotbalului ploiestean, fiind mereu de partea adevaraului, si respectand spiritul galben-albastru. Pe 7 aprilie 1937 este ziua sa de nastere, din partea tuturor petrolisti un calduros "La multi ani", si speram ca din vara sa ne revedem Petrolul pe Ilie Oana jucand pentru noi si condus tot de noi !

Mircea Dridea a fost un produs al centrului de copii şi juniori al Petrolului Ploieşti, căruia i s-a alăturat de la vârsta de 15 ani şi unde a avut privilegiul să lucreze cu Traian Ionescu. A aparţinut unei generaţii din care au mai facut parte Constantin Tabarcea, Gheorghe Marin, Gheorghe Florea şi Vasile Sfetcu. Această generaţie avea să ajungă în finala pe ţară la juniori din 1955, pierdută contra Ştiinţei Cluj.
Şansa debutului în prima divizie i-a fost acordată de legendarul antrenor Ilie Oană în data de 29 septembrie 1956, într-un meci din deplasare contra Rapidului încheiat cu scorul de 2-1 pentru ploieşteni. De atunci avea sa joace timp de 15 ani, atât cât a durat întreaga sa carieră ca fotbalist, numai sub culorile galben-albastru. Respectiva perioadă se identifică totodată şi cu cele mai mari succese din istoria clubului prahovean, mai exact : 3 titluri de campioană în 1958, 1959 şi 1966, o cupă a României în 1963 şi un loc doi la finele sezonului 1961-1962. Atacant central pur sânge, Mircea Dridea întruchipa perfect calităţile omului de gol prin intuiţie, plasament, forţă, detentă şi un impresionant joc de cap; de asemenea era un bun executant al loviturilor libere peste zid şi un excelent om de echipă. Toate aceste aptitudini sunt confirmate de poziţionarea sa în primii zece golgeteri all-time ai ligii întâi cu 142 de reuşite.


Rpsu va adus acum ceva timp istoria casatoriei lui Mircea Dridea si motivul pentru care acesta nu a plecat niciodata de la aceasta echipa...(citeste mai mult)


Mircea Dridea : " Ei, spectatorii de atunci (nr anul 1966), erau intr-adevar al doisprezecelea jucator. In fapt, noi am jucat cu Liverpool cu gandul la oras si la cei 20.000 de suporteri care au umplut stadionul. Stiu ca suna oarecum patetic, dar aceasta-i realitatea. Nici banii sau alta motivatie materiala nu valorau cat respectul pentru noi, ca fotbalisti din partea publicului. Nu uit nici acum faptul ca, indiferent de adversar - fie el Liverpool sau Timisoara -, tribunele erau pline.(...)
"Petrolul e al nostru" nu inseamna ca este al lui Dridea sau al altcuiva, ci al ploiestenilor. Tocmai acest lucru, as zice eu cel mai important, a fost facut uitat."

Sarbatorim singurii idoli adevarati si ii uram multa sanatate dl Dridea ! La multi ani !

4 comentarii:

kaLoo spunea...

La multi Ani! si sper sa prinda Petrolul din nou in Divizia A! Sanatate!

Romeo spunea...

La multi ani si o viata plina de bucurii in continuare! Daca Pahontu a fost ploiesteanul care a jucat cele mai multe meciuri pentru Petrolul pana la Tavi Grgore, se pare ca Mircea Dridea va ramane pe primul loc al marcatorilor echipei Petrolul pe vecie. Putini jucatori reusesc in ziua de astazi sa marcheze 142 goluri pentru o singura echipa, mai ales ca tunarii sunt repede ademeniti de echipele cu bani, iar viata de astazi s-a schimbat in comparatie cu anii tineretii lui Dridea. L-am vazut jucand in doar doua meciuri, plus cel de retragere din 1971, dar il consider cel mai mare jucator al Petrolului. Echipa nostra trece prin ani grei si rezultatele obtinute cand juca Dridea sunt acum doar un vis imposibil.

Prahova24hours spunea...

Tot respectul pt. domnul Dridea! La multi ani!

Anonim spunea...

La Multi Ani nea' Mircea ! sa ne traiesti inca 5o ani :)