miercuri, aprilie 29, 2009

Ultima semifinala partea I

Asa cum am promis astazi prezentam drumul catre ultima semifinala, din 2006 cu Rapidul. Sfarsitul anului 2005, aducea o victorie nesperata in sferturi contra celor de la Poli. Desi nici una dintre cele doua formatii nu aveau vreo legatura cu numele purtate, stemele de pe tricouri reprezentand perfect acest lucru.
A fost o victorie mare pentru Petrolul, fiind de altfel si ultimul meci al unui jucator simbol, Gabi Paraschiv. Prima parte a acestui articol o sa prezinte materiale din Prosport cu mentiunea ca nu sunt in format complet, fiind editate si prezentate doar citatele importante. Avand in vedere ca in acel moment existau trei cotidiane de sport urmatoarele parti vor prezenta acelasi meci cu articolele din GSP si Sport Total (nr cel din Gsp e foarte slab ).
« Regele », dezamagit
Gica Hagi:
« Petrolul este o echipa care a eliminat-o pe Dinamo, se pare ca are traditie in Cupa Romaniei si ii urez mult succes mai departe » « Adversarii au fost mult mai proaspeti decat noi pe finalul meciului, si asta a facut diferenta. Sunt cativa fotbalisti care nu dau randamentul pe care eu il asteptam si vreau ca acu, la finalul anului, sa luam decizile care se impun, insa dupa o analiza pertinenta. Exista posibilitatea ca unii jucatori sa plece. Vrem sa ajungem o echipa puternica in fotbalul romanesc, dar acest lucru se face doar cu rabdare »

Interviu Vivi Rachita


- Cum ti-ai motivat elevii pentru acest joc ?
Le-am povestit cum am luat eu trei cupe. (…) Daca pui suflet si ai cap, orice e posibil in fotbal. Inclusiv sa elimini o echipa mai bine cotata. Le-am cerut sa fie concentrati. - Poate Petrolul sa repete performanta de acum 10 ani ? Obiectivul este acum sa ajungem in finala, iar daca vom castiga, cu atat mai bine. Nu e imposibil, asa ca ne vom juca sansa. Am si uitat de cand nu am mai fost atat de bucuros.


SAH-MAT DIN TREI MUTARI
Bomba Cu mai multi pioni lipsa, echipa lui Hagi a primit trei goluri de la o divizionara B si a parasit competitia KO. Timisoara isi ia astfel adio de la unul dintre obiective, iar Petrolul viseaza la o reeditare fericita a finalei de acum zece ani, cand a invins Rapidul Daca Petrolul nu avea nimic de pierdut, Poli a pus ca miza aproape totul : trofeul cel mai la indemana, orgoliul conducerii si onoarea « Regelul », chemat sa aduca performanta la Timisoara. (…) Curcan a incercat primul poarta accidentatului Popa, in minutul 12, dar sutul sau a trecut peste transversala. Pana ca Popa sa fie inlocuit, ploiestenii au deschis scorul prin Hadnagy, care a driblat doi fundasi si a sutat din mijlocul careului, cu fenta, in stanga portarului. La fel de logic Petrolul a inceput sa cedeza teren dupa gol, pe masura ce Poli, impulsionata de pe margine de gesturile lui Hagi, a turat motoarele (…) egaland in minutul 25 prin Caramarin. Petrolul nu a resimtit socul si a simtit gustul golului doi prin Paraschiv (32) si prin Costache (40), insa cei care au punctat au fost tot banatenii.(…) Finalul a fost senzational. S-a facut mai intai 2-2 dupa un penalty transformat de Marinescu si acordat in urma unui fault al lui Ovidiu Petre la Paraschiv, iar bomba a explodat cu cateva minute inainte de final. Parsa a facut o cursa de 30 de metri pe stanga, a sutat in diagonala, Grigore a respins gresit, iar mingea a intrat in plasa, impinsa de Costel Ilie, dintr-o suspecta pozitie de offsaid. Dupa Dinamo, Poli este a doua victima celebra a Petrolului, iar ploiestenii viseaza frumos, prinzand tot mai mult contur o reeditare a unei finale celebre contra Rapidului. De altfel, Petrolul reprezinta ultima echipa din provincie care a castigat Cupa Romaniei, in urma cu zece ani, dupa care a inceput dictatura Capitalei.

Florin B****a , presedinte Petrolul Ploiesti :

« Sper sa reeditam performanta de acum zece ani, cand am castigat Cupa. Am batut o echipa care a facut cele mai multe si mai scumpe transferuri din Divizia A si careia ii dau in continuare sanse la titlu »

Un comentariu:

Prahova24hours spunea...

100% meritul lui Vivi!