joi, aprilie 23, 2009

Din nou campioni

Petrolul reusea sa-si apere cu succes primul titlul castigat la Ploiesti, si al treilea din istoria sa. Astazi va prezentam o scurta cronica a acelui campionat castigat cu o etapa inainte de final, dupa un meci cu UTA.
Totodata tin sa urez tuturor gazarilor ortodocsi Christos a inviat! si promisiunea ca va urma si ultimul episod din semifinalele jucate de Petrolul dupa `90. Iata acum acel articol din 59:



PETROLUL Din nou campioana
Contrar asteptarilor penultima etapa a campionatului republican al categoriei A a hotarat situatia la ambii poli ai clasamentului general. Aceasta a fost surpriza !
Jos, in viltoarea luptei pentru evitarea retrogradarii, obtinand victoria , Farul si Jiul au pecetiuit retrogradarea celor doua Stiinte si, binenteles, si-au asigurat mult-ravnita ramanere in A.
Sus, victoria Jiului a continuat sa se repercuteze. Astfel, C.C.A. a fost scoasa definitiv din cursa pentru titlu, iar Petrolul – desemnata cu o etapa mai devreme campioana a tarii si implicit reprezentanta a fotbalului nostru la cea de a cincea editie a Cupei campionilor europeni.
Victoria dinamovistilor bucuresteni, privita prin prisma situatiei in clasamentul general, a asigurat ultimei etape miza pentru disputarea locurilor doi si trei.
De fapt, din cauza acestor rezultate neasteptatem, ultima etapa a campionatului a fost lipsita in totalitate de miza mare scontata. Fireste, acest lucru a dat posibilitate majoritatii echipelor sa joace mai relaxat, fara incordarea caracteristica atat luptei pentru castigarea campionatului, cat si aceleia pentru ramanerea in categoria intai.
Ceea ce trebuie retinut acum, la incheierea campionatului, este exemplul Petrolul Ploiesti. Incepand din etapa a patra a returului, aceasta echipa a preluat conducerea si, printr-o darzenie si o pricepere vrednice de toata lauda, a mentinut-o pana la capat.

3 comentarii:

Prahova24hours spunea...

Ai nostri prinsesera gustul victoriei...asa au castigat acest campionat, dominat fara apel de Petrolul.

pixi spunea...

"Ceea ce trebuie retinut acum, la incheierea campionatului, este exemplul Petrolul Ploiesti. Incepand dine tapa a patra a returului, aceasta echipa a preluat conducerea si, printr-o darzenie si o pricepere vrednice de toata lauda, a mentinut-o pana la capat"

alte vremi...

real plan simple ultras spunea...

@pixi am remediat greseala merci