joi, octombrie 01, 2009

Revenire in Moldova

Acum 2 saptamani Petrolul s-a deplasat la Suceava pentru a obtine primele trei puncte in deplasare din acest sezon. Sarcina parea usoara daca luam in considerare pozitia de atunci din clasament a sucevenilor. Din pacate nu a fost asa si Petrolul a trebuit sa se recunoasca invinsa. Sa speram insa ca la Bacau se vor obtine primele trei puncte din acest sezon pe teren strain.

PETROLUL - BACAU sau Bacau Petrolul a fost un meci de mijlocul clasamentului mult timp in prima liga romaneasca. Daca in anii `90 ambele formatii erau angrenate in celebra cooperativa, acum ele gasesc in liga secunda, o liga cu care doar Petrolul nu era prea familiarizata inainte de 2003.

Traditia adversarului Despre Fcm Bacau, fosta Selena Bacau, putem mentiona doar o finala de cupa pierduta in 1991 contra Universitatii Craiova. Dupa acea finala pierduta Bacaul a sperat in mai bine odata cu preluarea de catre primarul de atunci, Dumitru Sechelariu, insa ca mai toti parvenitii din fotbalul romanesc, acesta a iesit din lumina reflectoarelor in urma unor alegeri locale pierdute. Asadar fara puterea politica in spate Seche a renuntat lasand Bacaul undeva in B.

Faze memorabile Bacau - Petrolul a propus si altceva in afara de cateva meciuri trucate. Prin anii 2000, atunci cand Petrolul, asa cum imi marturisea si Adi Dobre, avea o echipa care putea lua titlul, o tanara speranta venita de la Campina, Daniel Costescu, marca un gol din propria jumatate aducandu-i pentru prima data prim-planul la CNN la celebra rubrica Play off the Day!

Declaratii

Relu Damian, presedinte Fcm Bacau :"(...) în opinia noastră meciul cu Petrolul era primul dintr-o serie de patru partide cu contracandidate la promovare. E drept, Petrolul a început mai greu, dar sunt convins că vor să demonstreze că sunt o echipă valoroasă şi să promoveze. Au un antrenor extrem de priceput şi, de aceea, jocul se anunţă unul foarte dificil pentru noi"

Vivi Rachita : "Am văzut trei dintre meciurile pe care Bacăul le-a disputat în acest sezon şi ştim că întâlnim o echipă bună, ce şi-a anunţat, de la începutul campionatului, intenţia de a promova. Mergem la Bacău să jucăm cât mai bine, să arătăm faţa frumoasă a echipei şi sperăm să ne întoarcem cu puncte din această deplasare"

MECIUL ANTERIOR Vazuta ca o favorita la promovare Bacaul a terminat la egalitate, scor 1-1, pe terenul liderului, Victoria Branesti, in timp ce lupii au castigat la limita pe Ilie Oana, scor 1-0 cu Dinamo II.

SUPORTERI Pana la aceasta ora detalii despre deplasarea de la Bacau nu au fost publicate pe site-ul suporterilor, http://www.doarpetrolul.ro/ , iar despre bacauani nu credem ca vor repeta afluenta de spectatori de la meciul din cupa de saptamana trecuta.

Un comentariu:

titel spunea...

Felicitari ! Ca de obicei articolele tale sunt super .