duminică, octombrie 04, 2009

3 iunie 2006

3 iunie 2006, tin minte si acum si probabil o sa tin minte toata viata ziua acesta ca momentul care a creat noul Petrolul, cel al suporterilor. Aveam echipa atunci in 2005-2006, si ce echipa, cine poate uita semifinala de cupa sau trioul ofensiv : Hadnagy – Marinescu – Paraschiv.
Ce s-a intamplat pe 3 iunie multi stiu sau macar au auzit de poate cel mai important incident intre vreo galerie si jandarmi. Sa nu ne laudam acum ca noi am lansat moda, insa la acea data pe toate canalele stirile incepeau cu Petrolul. De cand va mai aduceti aminte ca stirile sa fi inceput cu Petrolul, probabil doar din `95.


Petrolul, da Petrolul!, reusea sa atraga privirile a milioane de spectatori. Nici echipa, nici fanii petrolisti nu au fost de vina pentru aceasta infrangere, ci ,dupa cum ne-am obisnuit de ani de zile, conducerea sa! S-a jucat murdar, Giurgiul conducand la pauza cu 3 – 0 si impinsa de la spate de banii Urziceniului sau mai bine spus ai lui Netoiu. Intre timp prin aceast joc ei au ajuns in CL, iar noi inca ne luptam sa luam echipa de la Bercea. La 1 – 0 lupii, veniti in numar mare atunci (peste 200), au inceput sa rupa scaune. Nervosi acestia nu au continuat si s-au oprit iar jandarmeria nu a intervenit atunci, la 2 – 0 nu cred ca mai erau scaune in sectorul rezervat noua, iar la 3 – 0 deja lacrimile si disperarea se vedeau pe fetele noastre. Nu stiu ce a facut Vivi la pauza insa prin minutul `80 era 3 - 3 si eram pe val, dar a urmat haul…
Gazdele inscriu si incepe nebunia, parca ne mai suportand nesimtirea suporterii dau sa sara si jandarmii intra in sfarsit in rol. Sincer la aproape 4 ani distanta nu cred ca am fost toti vinovati insa se pare ca jandarmii au crezut altfel. Erau copii si batrani la meci, de la mic la mare toti venisera sa duca Petrolul spre barajul de promovare. Ce au primit in schimb, un renume venit de la o scursura de conducator si multe gaze lacrimogene. Fiecare isi lua partea de bastoane la iesirea din stadion. Vivi era pe gard, langa el un jucator care se batea cu un jandarm, era Zahiu, mai in spate si Costel Ilie. Se mai dau cu gaze, un suporter isi ia tunul de gaz in spate lesinand, dupa care intr-o batjocura caracteristica este scos de catre un jandarm ca pe o carpa. Altii sar gardul, sunt loviti si ei, ce nu stiau trupele in bleu-marin ca acestia sareau gardul pentru a sta cu capul in iarba, pentru a nu-i mai ustura ochii. Altii se bat cu steagurile, altii cu lanturile, jandarmii aveau scuturi si pulane.


La sfarsit abuzul este celebrat cu milioane de amenzi, nici nu mai stiu cat a fost suma, oamenii erau alesi la intamplare si doar norocosii scapau fara un milion sau dupa caz 20. 350 de scaune rupte! Insa la cateva zile ne-am dat seama de un lucru: asa nu se mai poate. Am fost la teatru am vorbit cu Vivi si la cateva saptamani ne-a venit idea: semnaturi pentru echipa. A fost bine a fost rau?, eu stiu ca atunci m-am simtit mai petrolist ca niciodata. Chiar cred ca atunci am luptat pentru ca Petrolul sa nu moara!

3 comentarii:

Dragos Mihai Trestioreanu spunea...

Nici acum, desi ne-am imbatat deja cu frumosul succes de la Bacau, Petrolul nu este inca... Petrolul. Viu si adevarat va mai fi doar cand va fi curatat de tot ceea ce a insemnat si mai inseamna SC FC Petrolul: conducatori si jucatori!

marcelino spunea...

...........Fara cuvinte am ramas cand am vazut acest filmulet. Am citit apoi comentul si nu-mi venea sa cred ceia ce puneam cap la cap citind si stiind filmuletul. Mai , voi ploiestenilor ! sunteti de admirat . Eu sunt din Bucuresti dar nu am o echipa cu care sa tin anume . Voi insa m-ati impresionat cu spiritul si cu abnegatia voastra pentru sustinerea petrolului . Nu credeam vreo data sa vad ca in liga 2 sunt asa suporteri devotati. Felicitarile mele si am sa strig si eu cu voi Hai Petrolul !

real plan simple ultras spunea...

@marcelino Nu as vrea sa jignez si stiu ca nimeni nu se simit jignit, insa comentariul tau a fost unul dintre cele mai frumoase primite pe blog, multumesc!