luni, septembrie 07, 2009

Un singur lucru in comun, Mircea State

Meciul urmator a inceput sa devina un clasic de B, desi cu siguranta nimeni nu isi doreste acest lucru. Articolul de astazi nu va fi o avanpremiera a meciului, pentru ca este doar luni, ci prezentarea singurului lucru in comun din istoria celor doua echipe. Ei bine un singur jucator a imbracat tricoul ambelor echipe, fiind de altfel pentru formatia vizitatoare de sambata si jucatorul emblematic din istoria Botosaniului, este vorba de Mircea State.

O sa preiau un articol mai vechi de la un meci de la Botosani ce apartine unui ziar local, Monitorul de Botosani, nu inainte de a face o caracterizare foarte simpla a jucatorului Mircea State


- o extrema stanga cu o viteza debordanta, cu pletele in vant, dar un boem, totusi. un simt al golului, un jucator talentat -


"Fosta glorie a fotbalului botoşănean, a evoluat trei sezoane şi pentru Petrolul Ploieşti, fiind unul din puţinii localnici care au scris istorie pentru acest club. Cu State în teren, Petrolul a promovat în Liga I în sezonul 1976-1977. "Antrenor era Valentin Stănescu şi îmi aduc aminte că am avut un tur de excepţie, din 17 jocuri, am câştigat 15, iar două le-am terminat la egalitate", rememorează State. Fosta glorie a CS-ului spune că Petrolul ocupă un loc aparte în sufletul său. State a evoluat pentru găzari între 1976-1979, transferându-se de la acest club la Olimpia Satu Mare. "În opinia mea, Petrolul nu merita niciodată să retrogradeze de pe prima scenă fotbalistică a ţării. Un club ca Petrolul, cu tradiţia sa, şi având suporteri atât de fanatici şi minunaţi trebuie să fie mereu în liga I. Îmi pare rău că au avut perioade bune în care au evoluat în Liga a II-a, cum este şi perioada actuală", a declarat State. Fostul decar botoşănean a fost unul din jucătorii care de-a lungul istoriei a întâlnit CS Botoşani şi Petrolul în postură de adversari pe timpul când evolua ori la Petrolul, ori la CS Botoşani. "În sezonul 1977-1978, când jucam la Petrolul, am întâlnit în cupă CS Botoşani, care a reuşit performanţa să ne elimine. La Botoşani jucau printre alţii Bordeanu, Epure, Şofran. Ştiu că Bordeanu a scos în meciul respectiv trei lovituri de la 11 metri, astfel au reuşit să ne elimine", a spus State. Acesta avea mai târziu să pună umărul decisiv la succesul obţinut cu 2-1 de CS Botoşani împotriva fostului său club, Petrolul. "
Sper sa revin spre sfarsitul saptamanii si cu avancronica acestui meci pana atunci Hai Petrolul !

3 comentarii:

Dragos Mihai Trestioreanu spunea...

A fost un jucator care a incantat si ca sportiv, si ca fel de a fi. Ma bucur ca l-am putut prinde evoluand la Prahova si Petrolul. Chiar nu mai stiam nimic de el. Multumesc rpsu.blogspot.com ca readuce in memorie nume uitate de multa vreme. Pe nedrept uitate, insa!

real plan simple ultras spunea...

@dragos Fara ajutorul prietenilor in nici un caz aceste materiale nu puteau fi publicate, multumirile trebuiesc spuse celor care au facut performanta, si mai ales celor care au transmis aceasta pasiune in timp prin diverse mijloaca, adica pe scurt, eu iti multumesc Dragos!

Prahova24hours spunea...

Interesant articolul...