miercuri, septembrie 16, 2009

Rezumat Farul - Petrolul

Pentru prima data pe acest blog, o cronica live a meciului. Astfel fara o prea mare introducere la Stejarul Farul 0, Petrolul 0.


Meciul a inceput in nota de dominare a Farului cea care a semnat primele 2 ocazii, avand chiar in minutul 8 si o bara. Dupa startul mai bun al constantenilor, Petrolul a dat impresia ca a pus stapanire pe joc si aceasta in conditile in care nu a dominat centrul. Petrolul a avut 3 ocazii mari "scoase" din angajari lungi sau fie contraatacuri rapide purtate pe dreapta de excelentul Dumitrescu si irosite in 2 randuri de Turcan si cu capul pe spate Elek.


Farul a revenit pe sfarsitul partidei in joc, facandu-l pe Vlad (Andrei), sa respinga in corner un sut al lui Mendy.


Concluzia dupa prima repriza era una destul de optimista, Petrolul putea lua toate cele trei puncte daca isi mentinea concentrarea si reusea sa si finalizeze ocazile avute. In alta ordine de idei as dori sa evidentiez si un comentariu pertitent al celor de la Sport.ro, cei care au remarcat jocul haotic la mijloc, si lipsa de pase in aceasta zona, facand cam ca toate atacurile sa fie lansate de o pasa lunga.


In a doua repriza Petrolul incepe mai hotarat, dar de aceasta data Farul este cea care pune stapanire pe joc, neavand insa ocazile din debutul partidei. Intorcandu-ne la gazari, acestia au insistat aproape pe tot parcursul meciului cu pasa lunga, o pasa ce l-a pus de doua ori in pozitie de singur cu portarul pe Elek, acesta fiind semnalizat de fiecare data de la margine in pozitie de offsaid.


Jocul Petrolului se schimba odata cu intrarea lui Budescu, facand ca aproape toate mingile de atac sa treaca pe la acesta. Budescu reuseste cateva incursiuni insa fara rezultat, cea mai mare ocazie a Petrolului apartinand lui C. Stoica, ultimul intrat in meci cu un sut de la 25 de metri.


Desi finalul gaseste Petrolul mai mult pe contraatac si cu o aparare compacta scorul ramane 0-0, unul care ne duce la 6 puncte, sau daca vreti la 9 puncte distanta de lider.



Suporterii veniti de la Ploiesti in numar de aproximativ 100, au reusit sa acapareze total fondul sonor in repriza a doua, atunci cand o mare parte a fanilor constanteni au fost scosi din stadion, gest motivat de comentatorii partidei de anumite incidente la pauza intre acestia si jandarmi. Suporterii constanteni continua astfel lupta pe care o au inca de la inceputul acestui sezon impotriva celor raspunzatori pentru retrogradare, reusind totusi sa nu afecteze si echipa vizitatoare de astazi.

Evidentiatul etapei: Claudiu Dumitrescu

Un comentariu:

Dragos Mihai Trestioreanu spunea...

Doua echipe cu nume, altadata apreciate in "A". Doua echipe dintre care una, Farul, nu si-a schimbat prea mult lotul din sezonul trecut, dar nu poate scapa de eticheta de formatie inconstanta, si alta - Petrolul - aproape total remaniata. Parca, de sambata incoace, in bine si pe teren. A fost un meci in care putea castiga oricare dintre grupari, dar rezultatul este echitabil.
Altfel, leheritatea cu care a tratat junele Constantin Stoica oportunitatea mare din minutele de final, in conditiile unui joc in deplasare,ne dam seama de ce nu avem - pastrand proprotiile, desigur - rezultate la nivel de loturi nationale. Cine e fotbalist marcheza de acolo, ci nu trage la fie ce-o fi. Poate intra! Vivi a sperat la 6 puncte din partidele de la Steajru si Suceava. Sa fie macar patru si tot ar fi ceva!