marți, septembrie 15, 2009

Derby in exil

De curand Petrolul a fost inclusa in topul celor mai bune 200 de echipe din Europa, clasament in care adversara de miercuri a lupilor nu a punctat vreodata. Avand cea mai buna perioada acum 4 – 5 ani, atunci cand a reusit si o finala de cupa si cateva prezente in intertoto, Farul vine din pozitia unei proaspat retrogradate, o retrogradata care a intocmit cel mai mare numar de puncte dintre toate celelalte formatii (asta daca excludem pe Fc Arges). Farul asa cum probabil ati aflat vine sa joace acasa la … Stajarul, o localitate familiara noua datorita formatiei locale, cea care ne-a scos un punct meritat in prima etapa pe Ilie Oana. Asadar constantenii vor trebui sa schimbe judetul pentru a juca acasa si asta datorita furiei fanilor, furie cauzata probabil din cauza retrogradarii dar si a startului dezastruos de sezon ( 1- 4 acasa cu Chiajna).
De cealalta parte Petrolul vine dupa prima victorie, o victorie absolut meritata in fata unei formatii moldave care este obisnuita sa castige mai mult acasa. Sunt oare pe val fotbalistii ploiesteni sau oare, asa cum am constatat in primele etape, mai este mult de lucru?
Cert este ca acest meci va propune un duel si intre cele doua banci, si asta datorita unei rivalitati fabricate de mass-media in ultimul an, atunci cand marele Sumudica “sa moara mama” l-a inlocuit pe Vivi al nostru de la carma echipei Fc Ploiesti, semnand astfel si abandonul proiectului cu acelasi nume, dar nu si a luptei “Petrolul e al nostru”
„Nu ştiu cum voi juca cu Petrolul. Ei evoluează într-un clasic 4-2-3-1, nu ştiu cum voi răspunde”, un citat al unui antrenor care ne lasa fara niciun comentariu. Nu ratati miercuri de la orele 16:00 un duel incins, dintr-un stadion cu o tribuna pe cinci randuri transmis de Sport.ro!
Alte amanunte:

  1. Ambele formatii au castigat meciul anterior
  2. Doar Farul mai este prezenta in Cupa Romaniei acolo unde va juca cu o alta formatie ploiesteana, Astra
  3. Farul a castigat meciul trecut la Snagov, acolo unde lupii au pierdut cu un sec 3-0
  4. In singurul duel anterior dintre cei doi tehnicieni, Vivi a reusit victoria la limita cu 1-0 chiar la Progresul acasa, formatie antrenata atunci de Sumudica

Un comentariu:

Dragos Mihai Trestioreanu spunea...

E greu de prevazut cum se va termina acest "derby in exil". Bine ar fi ca Vivi sa-l mai bata o data pe Sumi.Si asa, sa inchida gura tuturor detractorilor lui. Chiar si dupa jocul castigat, atunci, in "Cotroceni", s-au gasit unii care sa minimalizeze evolutia lui FC Ploiesti. Sa puna Vivi capac, desi va fi greu! Vezi si numai transferurile de ultima ora ale Farului!