luni, mai 04, 2009

Un amical pentru istorie


Petrolul a avut fotbalisti talentati, insa unii dintre ei si-au etalat talentul in cele mai dificile momente. Meciul pe care il vom prezenta astazi, este unul amical, dar a fost cel mai bun meci al lui Tabarcea sau a fratilor Munteanu.
Dupa acel meci cei doi gemeni erau "brazilienii Petrolului" iar Tabarcea se afirma ca un jucator esential pentru echipa, totul fiind insa intrerupt de moartea sa tragica,pe teren, 2 ani mai tarziu. Meciul cu Gremio, caci despre el este vorba, a fost jucat la Bucuresti, acolo unde stadionul National primea Petrolul plin ochi, dupa cum spunea si presa vremii, "o echipa simpatizata in capitala.
Iata acum prima parte a acestui meci cu o cronica de dinaintea meciului. Multumiri lui Romea
Ionescu pentru materiale.
"Amatorii de fotbal iau astazi din nou drumul stadionului “23 August”. De data aceasta pentru a asista la un eveniment fotbalisitic international, de mare atractie : evolutia unei echipe profesioniste braziliene, Gremio Porto Alegrense, in compania fostei noastre campioane, Petrolul din Ploiesti, care se bucura de numeroase simpatii printre spectatorii bucuresteni.
Intalnirea va incepe la ora 16 :45 (…)
Foarte multi bucuresteni , amatori ai jocului cu balonul rotund, au fost prezenti marti seara, in jurul orei 20, in holul aerogarii Baneasa, in dorinta de a-i cunoaste cu un ceas mai devreme pe jucatorii de la Gremio Porto Alegrense, adversarii echipelor Petrolul si Rapid.
Cel mai mult ne-am intretinut cu dl. Adio Novak, un bun cunoscator al fotbalului romanesc : « Am insotit peste tot , in Brazilia, echipa romana de fotbal. Am avut, deci, timp suficient sa apreciez valoarea fotbalului romanesc si sa leg prietenii trainice. Ma integrasem perfect in mica familie a fotbalistilor dv. si pot sa spun ca , atunci cand au castigat am luat parte sincera la bucuria lor … Jocul practicat de romani a fost apreciat ca bun de catre specialisti…
(…)
Dupa jocul sustinut duminica cu Farul, Petrolul Ploiesti si-a continuat pregatirile in vederea intalnirii cu Gremio. Antrenorul Ilie Oana a ales urmatoarea formatie :
IONESCU- PALL, CEPOISCA, FLOREA – TABARCEA, MARIN MARCEL – ZAHARIA, BADEA, BONTAS, A. MUNTEANU, BABONE
Rezerve : SFETCU, DUMBRAVA, ILIE STELIAN, D. MUNTEANU, GEORGE MARIN SI CHIRITA."

Niciun comentariu: