miercuri, aprilie 15, 2009

A treia semifinala de dupa `90

Acum ceva timp am incercat sa aratam care au fost performantele Petrolului in Cupa Romaniei de dupa Revolutie. Am prezentat semifinala din `90 si Cupa castigata din `95 si acum apogeul conducerii Goicea - B****a, semifinala din 2001.
Ca sa evidentiem si mai mult cat de puternica era Petrolul atunci, spun doar ca turul il terminasem pe 2 la un punct in spatele liderului Steaua, echipa pe care o eliminasem in sferturi.
Mai intai o sinteza a acelui meci din sferturi, asa cum a fost publicat la acea data in ziarul "Ziua"

" Negoita, adio!
La Pitesti, Steaua revenea la doar trei zile dupa egalul cu FC Arges-Dacia din ultima etapa a turului si cu statutul de favorita. Vladoiu a avut prima ocazie in minutul 6, dupa care a urmat o faza la care centralul M. Salomir s-a umplut de penibil. Dupa o lovitura libera executata de Toporan, Fl. Parvu a marcat cu mana si Salomir a aratat centrul terenului! Stelistii au protestat viguros, iar asistentii n-au vazut nimic. A fost nevoie de interventia rezervei Vali Ionita pentru ca golul sa fie anulat si Parvu sa primeasca un cartonas galben. Ploiestenii au protestat si ei, dar Parvu a recunoscut in cele din urma ca a marcat cu mana. Faza, vizibila si din tribuna, i-a dat de lucru si observatorului Ad. Porumboiu, care s-a vazut dezamagit de vigilenta lui Salomir junior. Steaua a continuat sa domine, doar pe final de meci "gazarii" incercand cate ceva mai consistent. Intrarile lui Ciocoiu si D. Balan (debutant, in sfarsit, la Steaua) n-au adus vreun plus in echipa lui Piturca, asa ca meciul curgea linistit spre loviturile de departajare. Numai ca Negoita, aflat la ultimul meci pentru Petrolul (el a semnat pentru Astra), trage de la aproape 30 de metri, plasat ce-i drept, iar M. Tudor scapa mingea in poarta, ca un incepator, dupa ce o avusese in maini! Gol norocos pentru ploiesteni, dar "de aur"! Petrolul merge mai departe si lasa Steaua in cursa doar pentru un singur obiectiv, titlul.

PETROLUL - STEAUA 1-0 (0-0, 0-0)
A marcat: NEGOITA (119, "gol de aur").
Stadion "Trivale", Pitesti; spectatori: 5.000.
PETROLUL (antrenor Victor Rosca): Irimia - Lupsa, Toporan, Voinea, Rohat, Negoita - Pancovici (110 A. Savu), Toporan, Fl. Parvu, Irimescu (69 E. Tudor) - Costescu (65 Orlando).
STEAUA (antrenor Victor Piturca): M. Tudor - Fl. Dumitru, Baciu, M. Radoi, Miu - Paraschiv (97 D. Balan), Lincar, Trica, P. Stoica - Vladoiu, Danciulescu (74 Ciocoiu).
Cartonase galbene: Fl. Parvu, Rohat, Negoita, E. Tudor / Danciulescu, P. Stoica, Miu, Vladoiu.
Au arbitrat: M. Salomir (Cluj) - Val. Argaseala (Bucuresti), I. Onicas (Zalau)."

Steaua isi castiga titlul insa Petrolul mergea mai departe intr-o semifinala in care sortii pareau sa ii surada, scapand de Dinamo si picand cu o formatie ce avea sa retrogradeze la finele acelui sezon, Rocar Bucuresti. Desi semifinalele se jucau tur-retur, dupa primul meci se stia cine avea dreptul la finala. Intr-un blat ordinar Petrolul pierdea la Bucuresti cu 3-0, fiind prologul mizeriei ce avea sa vina in urmatorul sezon (retrogradarea).
Dupa tragerea la sorti, marele Eugen Goicea declara ca a promis suporterilor ca echipa ploiesteana va castiga aceasta competitie. Goicea a adaugat ca Petrolul va incerca sa cucereasca si titlul de campioana. El a precizat ca meciul din semifinalele Cupei Romaniei, cu Rocar, va fi dificil pentru ambele echipe.
Tipic pentru aceasta conducere, a urmat un blat ordinar in care Petrolul si-a pierdut poate si ultimul gram de onoare pe care il mai avea. In retur a fost un egal de salon, prin care Petrolul (cel cu palmaresul) isi scria ultima performanta notabila din istoria sa.
Pe blog va urma si drumul catra ultima semifinala de cupa, mai exact victoria in fata celor de la Poli.
HAI PETROLUL

3 comentarii:

real plan simple ultras spunea...

ATENTIE CINE ERA TUSIERUL IN MECIUL CU STEAUA!

Prahova24hours spunea...

Cu ocazia victoriei din Cupa cu Steaua a aflat toata Facultatea ca tin cu Petrolul :)
Iar in tur, in semifinala cu Rocar jucata la Bucuresti, tin minte ca langa mine statea un domn imbracat la costum cu servieta care locuia/muncea in Bucuresti de ceva vreme dar care nu-si uitase prima dragoste: "Petrolul".
Amintiri frumoase...

Anonim spunea...

O mizerie de conducere...fara pic de onoare ...