sâmbătă, aprilie 11, 2009

Juventus - primul titlu


Juventus a fost una dintre echipele cele mai iubite de publicul românesc, datorită jocului său elegant, spectaculos, modului corect de a-şi apăra şansele şi a respecta adversarii. Jucătorii juventişti aveau o educaţie sportivă şi civică aleasă. Ţinuta lor dincolo de teren era ireproşabilă, ca de altfel şi cea a conducătorilor, care erau întotdeauna un exemplu demn de urmat.

In umbra Chinezului din Timisoara, Juventusul a reusit un singur titlu de campioana pana la mutarea la Ploiesti (1952).

In 1930, după o victorie cu 3-0 în finala campionatului în faţa echipei Gloria CFR, Juventusul devenea campioana. Formaţia utilizată: Bacinschi - Deleanu, Georgescu - Ştefan Wetzer, Vogl, Remmenyi - Dobo, Melchior, Rudy Wetzer, Raffinsky, Maior.

Astazi publicam si materialul din ziar cu cronica acelui meci. Din pacate lipsesc parti din ziar si de aceea nu am putut realiza si o transcriere corecta a materialului. Multumim inca o data lui Romeo Ionescu pentru ziarele vechi si informatile oferite.

Remarcam ca au pierdut si o finala de campionat in 1926, la numai 2 ani de la infiintare (sau fuziune).Dragostea fata de Juventusul vechi a marcat foarte mult si istoria clubului ploiestean. Pe langa celebrele meciuri disputate la Bucuresti in fata a peste 50.000 de oameni (Gremio Porto Alegre sau UTA ), petrolistii stiau intotdeauna care le este trecutul :

'haide,haide, hai Petrolul

Lupta (joaca) ca Juventusu' .Totodata trenurile de sambata pe ruta Bucuresti-Ploiesti erau mereu pline cu 2000-3000 de persoane dornice sa vada un meci al Petrolului. Paradoxal in anii 50-60 Petrolul ramanea o echipa "bucuresteana" prin dragostea celor de acolo. Explicatia atasamentului fiind una foarte simpla: trecutul sau si faptul ca nu era una dintre echipele sistemului.

O sa revenim si cu situatia fotbalului ploiestean de pana la 1952.

4 comentarii:

Ioan spunea...

Un blog interesant. Fără vulgarităţi şi plin de ştiri sportive.

Anonim spunea...

Visul meu, inca de pe vremea cand am aflat ca Petrolul este urmasa fostului Juventus, a fost ca echipa mea de suflet sa poarte, intr-o zi, acest nume. Daca, astazi, as spune-o insa in public, mai mult ca sigur ca-mi voi lua si vreo palma peste ceafa! Asta in cel mai fericict caz.
Poate ca, dupa atatea sicane dinspre actualii proprietari ai numelui de Petrolul, nu ar strica sa se fac o echipa, cu adevarat a ploiestenilor, purtand numele de Juvetnus. Ar fi un fel de Petrolul "avant la lettre", daca pot spune asa. Si cu siguranta ca denumirea de Juventus a fost omisa de dl profesor de inot Edi Alexandru din lista depusa de dumnealui la OSIM!

real plan simple ultras spunea...

Si eu am aflat dupa prima mea vizita pe Ilie Oana ca Petrolul este de fapt fostul Juventus insa de atunci am stiut ca Petrolul are 4 campionate castigate, si din pacate multi nu stiu acest lucru, deci 4 campionate si 3 locuri 2

Prahova24hours spunea...

De fiecare data cand citesc un articol cu popularitatea echipei in tara parca intorc un cutin in rana...am fost (dupa cele trei echipe din bucuresti) poate cea mai iubita/respectata echipa din tara. Asta trebuie sa inteleaga cei care ne conduc...faptul ca Petrolul e mai mult decat o simpla echipa de fotbal! Este un simbol, o stare de spirit, de care n-avem nici un drept sa ne batem joc!