luni, aprilie 06, 2009

Eu plec, Tu pleci, El/Ea Pleaca ...

Fotbalul romanesc nu mai surprinde de mult pe nimeni. Desigur daca ne izolam in naivitate atunci poate, desi nu este sigur, am putea crede ca suntem capabili de mari rezultate sau ca, si mai incredibil, ca fotbalul nostru este unul corect. Nu este asa, de ce? Pentru ca aveam vreo 700 de ani de istorie lipsa din manual, sau poate ca frica ne-a caracterizat tot timpul, si poate ca este mai bine, dar unii dintre noi, naivii, tot mai spera.
Trecand peste aceasta mica introducere as vrea sa prezint patru jocuri remarcabile din ultima saptamana. Cel de sambata de la Constanta nu m-a surprins cu nimic, fiind de altfel cel mai sigur 2 solist pe care l-am luat vreodata, insa, meciul de miercuri a fost un fiasco total. Desi eram sigur ca Romania nu va invinge speram totusi la un egal. Au castigat austriecii, 100% meritat, m-am bucurat si am ascultat cu un interes fantastic declaratia lui Piti. Ca orice caracter adevarat el nu ne-a lasat la greu si sta alaturi de tara indurerata atat timp cat va fi solicitat, reamintindu-ne pe vecie ca el este Victor Piturca. Acum mi-au mai ramas doua meciuri, ghici care? care trebuiesc comentate.
Primul este cel disputat la Ploiesti in care echipa din localitate a invins revelatia etapei trecute, Sportul Studentesc. Trecand peste comentariul demn de "Fotbal minut cu minut", Sumudica a reusit sa bata si el o echipa cat de cat buna. Nu stiu daca a fost aranjat meciul, dar nici nu mai conteaza pentru ca dupa foarte multi ani se da o lupta in doi pentru promovare intre doua echipe Ploiestene.
IATA TEORIA:
Clasamentul in momentul de fata arata asa
1.Ceahlaul ( blatuit promovata )
2.Delta Tulcea
3.Fc Ploiesti
4.Progresul (desfintata)
5.Sc Fc Petrolul
Pentru cei care nu stiu si echipa de pe locul 5 a castigat, fiind la o diferenta de doar 4 puncte de ultimul loc promovabil. Da! Este corect locul 3 din aceasta serie va duce in Liga 1. De ce? Pentru ca Delta Tulcea nu are "dosar" de "A". Avand in vedere ca Progresul este la un pas de desfintare, lupta se da intre Astra II si Astra I. Dar de ce sa promoveze Astra I. Raspunsul este simplu si vine direct din discursul marelui antrenor piturca...parafrazand putin "Sa nu uitam ca el este Florin B****a" si cu asta cred ca am spus totul. Poate B****a vrea sa duca echipa in "A" doar pentru a se lauda cu acest lucru, poate ca vrea sa arate ca primaria nu e capabila sa sustina echipa acolo, si binenteles sa-si reconfirme pozitia de salvator al Petrolului. Cert este ca acum, mai mult ca niciodata, oamenii incep sa creada in aceasta preluare.
Iata aici o declaratie soc a lui Sebi Tudor pentru liga2.ro : "Mă interesează să avem cât mai multe jocuri bune până în vară. După aceea, eu voi pleca, mulţi dintre jucători îşi vor găsi alte echipe, când Petrolul va trece la primărie."
Petrolist fiind te-ai gandit vreodata daca promovarea echipei ce urmeaza sa fie preluata de Primarie te va bucura in vreun fel atat timp cat tu nu ai sustinut aceasta echipa si implicit nu ai ajutat in nici un fel la acest "succes"?

7 comentarii:

Prahova24hours spunea...

Sa nu uitam ca S.C-ului (astra 1) ii lipseste ceva...n-are stadion la standardele Ligi I pe care sa joace. Deci probabil in Liga I va ajunge astra 2.

pixi spunea...

excelenta intrebare....

real plan simple ultras spunea...

Ok Corect dar iar ai uitat de promisiunea lui Volo ca pana la august avem Maracana terminata???

LuP4eVeR spunea...

chiar crezi ca daca reusesc sa promoveze vor lasa echipa primariei?
In ultimele 4 etape vor fi la 1-2 puncte de promovare si atunci vor claca VOLUNTAR si iar o sa dea vina pe ghinion pe suporteri pe toata lumea (vezi episodul Giurgiu de acum catziva ani)

real plan simple ultras spunea...

Pai tocmai asta am spus, ca poate B****a vrea sa promoveze pentru a arata ca primaria este incapabila sa sustina echipa si atunci el va redeveni salvatorul echipei

Prahova24hours spunea...

@rpsu...se apropie mijlocul lui aprilie, Liga 1 debuteaza in August, de la buget sunt prevazuti bani doar pentru Studiul de Fezabilitate al stadionului si la "Maracana" nu sa miscat inca nimic...deci pana un alta n-au stadion pt. licentiere. Iar in promisiuni nu mai cred demult..

real plan simple ultras spunea...

Deci Volo nu o sa faca nimic ! Am zis-o de la inceput si nimeni nu asculta .Deci daca nu face stadionul este clar ce fel de caracter e Volo.Toate supozitle mele sunt pentru a intari ideea ca nu se poate ca n-ai cu cine si ca nu se vrea, daca promovezi n-ai stadion desi promiti acest lucru.