luni, august 02, 2010

Deplasari mai lungi

Petrolul este in seria a II-a!!! Ce inseamna asta pentru noi, deplasari mai lungi dar mai civilizate si un derby de orgoliu intre cele mai bune echipe ale provinciei din istoria fotbalului romanesc prezente in liga a II-a, UTA - Petrolul, sa vedem acum daca UTA se va prezenta la startul ligii secunde...


Zilele trecute mutarea soc era in premiera evidentiata de Dragos Trestioreanu pe blogul sau : Stând strâmb şi judecând drept, în “Vest” ar fi picat Pandurii Târgu Jiu, care a rămas, între timp, însă, în A, prin preluarea locului desfiinţatei Internaţional Curtea de Argeş, numai Unirea Alba Iulia urmând să combată, dintre fostele prim-divizionare, în Seria a II-a. În rest, o echipă a fost desfiinţată recent, UTA Arad, iar altele abia se “târăsc” de azi pe mâine. Deci, s-ar justifica o astfel de solicitare a mutării Petrolului. Dar, în condiţiile în care Vivi Răchită se plânge, încontinuu, de lipsa banilor, din cauza unui buget de criză, această cerere ar şi mira, deopotrivă. Evident, din cauza unor deplasări lungi, demne (aproape) de primul eşalon, coroborate cu imposibilitatea fanilor de a străbate, tot campionatul, ţara în lung şi în lat!

Si Dragos a avut dreptate, pe langa Oltenia, pe care am mai vizitat-o atunci cand liga a doua era impartita in trei serii, vom avea si Ardealul... sau Transilvania ca sa folosim denumirea romaneasca. Probabil vor iesi scantei dar drumul pare mai usor.

Iata insa deplasarile Petrolului pentru acest tur, precum si localizarea lor pe harta :
Etapa a II-a: Simleu Silvaniei: echipa locala : Fc Silvania, in sezonul trecut au terminat pe locul 7 in seria a II-a, judetul Salaj

Etapa a IV-a: Arad, echipa locala: UTA, cea mai titrata echipa din serie, cu 6 titluri de campioana si doua cupe ale Romaniei, fiind alaturi de Petrolul o forta a anilor 50, judetul Arad, distanta rutiera: doar 516 km, sau 1032 de km dus-intors.

Etapa a VI-a: Slatina, echipa locala: Alro, deplasare usoara cu o nou promovata, judetul Olt

Etapa a VII-a: Baia Mare, echipa locala: Fc Baia Mare, un nou derby pentru ploiesteni, Fc Baia Mare fiind in perioada lui Mateianu (prahovean ce a stat o perioada si pe banca Petrolului) o forta in Romania, participand in cupele europene si jucand cu Real Madrid.

Etapa a IX-a: CFR Gaz-Metan Craiova, echipa cu prea multe nume de echipe, si singura din cele doua divizii care joaca in capitala Olteniei.

Etapa a XI-a: Vointa Sibiu, orasul il cunoastem, echipa este in mare pe acelasi patent pe care au fost si Fc Sibiu si cunoscutul Inter din anii `80, si binenteles jandarmii vor fi aceeasi si cu siguranta oamenii aia nu uita, meci interesant pe putin pentru galeria petrolista.

Etapa a XIII-a: Dacia Mioveni, aceeasi situatie ca si cu Sibiul, Petrolul a mai jucat cu Mioveniul, si a castigat in 2006 un meci important atunci pentru promovare, Dacia este insa si echipa care a terminat pe 3 anul trecut in serie, la fel ca si Petrolul si a vrut dupa desfintarea lui Internation Curtea de Arges sa fie promovata printr-un baraj cu noi, pe care acestia erau siguri ca il vor castiga. Poate cea mai scurta deplasare turul acesta

Etapa a XV-a: Csm Ramnicul Valcea, o deplasare pe care la fel o cunoastem cu o echipa care s-a luptat an de an sa nu promoveze in liga 1, semanand la un moment dat cu Petrolul.

Cam acestea sunt deplasarile, cu mentiunea ca restul programului il gasiti pe http://www.doarpetrolul.ro/ si in afara de Simleu Silvaniei, toate orasele pe care le vom vizita, sunt ori orase mari ori in care deja am mai fost.

5 comentarii:

Dragos Mihai Trestioreanu spunea...

Bogdane, excelenta lectia de geografie! Din pacate, ai picat-o pe cea de... istorie fotbalistica! Mateianu secund la Petrolul in '89?!?

real plan simple ultras spunea...

Gata Dragos am remediat, Mateianu a participat la promovarea din 82, si a facut cariera mai mult la Progresul dar este si un jucator emblematic pentru Baia Mare

R spunea...

Mateianu nu a jucat niciodata la Petrolul, nici macar nu a pus umarul la promovare, datorata lui M Dridea (si nu numai). Mateianu a fost o speranta pe banca Petrolului in 1982-83 dar a trebuit s aplece repede, dupa 2 infrangeri consecutive acasa in turul 83-84. Succesul lui Viorel la Baia Mare se datoreaza si banutilor aflati atunci in joc, baimarenii fiind 'angajati' in mina pe salarii frumoase, prime la fel si atunci de ce sa nu joci ? Dupa 1980 rezultatele lui Mateianu au fost modeste si d efiecare data in spatele unui antrenor au existat banii, daca au fost destui, rezultatele au fost si ele bune.

Pixi spunea...

mai ti minte visul cu deplasarea cu avionul?

real plan simple ultras spunea...

@ R, am remediat, multumesc pentru atentionare
@Pixi Era frumos sa avem la Timisoara dar si Aradul e frumos mai ales ca o sa fie sfarsitul verii sau in retur - primavara