sâmbătă, august 14, 2010

Valeriu Rachita : “Sa picam de pe un cal frumos”

Afirmatia venea in urma castigarii ultimei Cupe de catre Petrolul. Astazi Rpsu va aduce reproducerea primului interviu al capitanului de atunci, de dupa castigarea trofeului. Un interviu in care se va vorbi de prime restante, de bucuria ce ii astepta pe jucatori la Ploiesti si mai ales de planurile de viitor ale lui Vivi alaturi de Petrolul.
Interviul apare in ziarul Cotidianul si astazi este reprodus pe blog...
Cum a fost resimtita aceasta superba victorie de catre capitanul echipei Ploiesti, Valeriu Rachita ?

Valeriu Rachita : Inca nu mi-am revenit din euforia victoriei. Daca veti veni in aceasta seara la Ploiesti, veti vedea ca va fi sarbatoare mare. In aceasta seara nu va dormi nimeni. Vom ajunge la Stadion, de unde vom pleca la un local sa sarbatorim victoria.

Va asteptati la aceasta victorie ?

Cu toate ca am avut mai putine sanse decat Rapidul, noi eram increzatori. Chiar si atunci cand ne-au egalat prin golul acela dubios, am simtit ca putem castiga Cupa.

Totusi la bursa pariurilor, Rapidul era favorita…

Intr-adevar, n-am pornit ca favoriti. In aceasta calitate vom porni si in Cupa Cupelor si speram sa trecem de turul I si sa ajungem cat mai departe.

Cum vi s-a parut meciul din aceasta seara ?

A fost un joc de Cupa, aspru, cu unele duritati de ambele parti. Dar mi se pare normal ca intr-un joc cu o astfel de miza sa apara asemenea momente.

Ce ati simtit in momentul in care a trebuit sa executati ultima lovitura decisiva de la 11 m ?

In acele secunde m-am gandit la toata munca pe care am depus-o in cei 5 ani de cand sunt la Petrolul si mi-am zis ca trebuie sa marchez. Initial mi se spusese sa execut eu prima lovitura de la 11 m, dar eu am fost cel care am luat decizia sa fiu ultimul care… va marca.

Care a fost momentul cel mai dificil pentru tine in timpul jocului ?

Cel mai dificil moment pentru mine a fost in repriza a doua de prelungiri, la o ocazie a lui Mutica. Dupa efortul depus pana atunci ajunsesem se nu mai vad bine mingea. In acel moment am crezut ca vom primi gol, dar am scapat cu fata curata.
Acum poti sa ne spui cum ati pregatit si ce masuri ati luat pentru aceasta finala?

Aceasta finala este urmare celor trei ani de munca si a pregatirii pe care am efectuat-o cu antrenorul Ion Marin. Iar in legatura cu partea materiala care ne va reveni, va pot spune ca nu s-a hotarat nimic. N-am discutat acest lucru cu nici un sponsor, pentru ca ne-am gandit mai intai la finala si apoi la lucruri de genul asta. Dar intr-o zi-doua vom afla si acest lucru si nu vom face din el un secret. Pot chiar sa va spun ca nu am intrat inca in posesia unor prime ce ni se cuveneau din Campionat. Dar repet ca nici o clipa nu ne-am gandit la asa ceva.

V-ati gandit vreo clipa sa parasiti echipa Petrolul ?

Am oferte de la alte echipe, dar va asigur ca dupa aceasta finala voi mai ramane cel putin un an de zile la Ploiesti.

Va asteapta in viitorul apropriat, meciurile de Cupa Cupelor…

In Cupa Cupelor ne-am dori sa nimerim cu o echipa cat mai buna. Pentru ca, daca va trebui sa parasim competitia ar fi mai bine sa picam de pe un cal frumos.

Niciun comentariu: