marți, februarie 03, 2009

Special :George Nicolescu


George Nicolescu este autorul singurului imn adevarat al echipei Fc Petrolul. S-a nascut la 12 martie 1950, la Ploiesti, fiind singurul baiat intr-o familie normala, cu 5 copii. A urmat Scoala de Ambliopi timp de trei ani la Bucuresti (1957 - 1959), Scoala generala (1960 - 1968) si Liceul de nevazatori din Cluj (1968 - 1972).A prins copil ultimul titlu al Petrolului,indragostindu-se de atunci de marea echipa ploiesteana.A ramas ca toti petrolistii adevarati un suporter infocat al echipei,onorand orice invitatie pentru a canta celebra sa piesa.
Ce nu stiti poate despre el este faptul ca nu a cantat doar un imn pentru o singura echipa,George Nicolescu fiind autorul imnului Gloriei din Buzau.
Povestea lui nu este una fericita insa cu toate acestea a reusit sa capate succesul pe care talentul sau il merita.

"La sfarsitul clasei I am ramas repetent; parintii au descoperit ca nu am promovat clasa, desi invatatoarea ne era ruda mai de departe; motivul invatatoarei a fost ca eram 'oligofren', ceea ce nu s-a putut dovevi nici pana azi".

ARTIST. Desi nu a vazut niciodata lumina reflectoarelor, cantautorul a stiut mereu sa zambeasca Invatatoarea l-a lasat repetent in clasa I, motivand ca este oligofren. Probabil preda pentru prima data intr-o scoala de Ambliopi si nu prea era specializata. Nu intelegea ca eu nu pot lega linia aplecata spre dreapta, un oval si un bastonas – adica litera a mic de mana – pe hartie, desi eu nu puteam sa le vizualizez. Abia doamna profesoara Stefania Popescu, al carei nume il pronunt si azi cu un mare respect, a reusit sa ma invete sa scriu , isi aminteste solistul.

COMPARATIE. La randul lui, a fost profesor de franceza, la Scoala de Ambliopi de la Buzau. Povesteste, razand: Nu mi-a fost usor. Facultatea o facusem la Bucuresti. Dar pe vremea aceea aveam un atu, care cred ca m-a ajutat mult: eram un tip destul de misto . Canta la muzicuta din frageda copilarie. Dar nu ma compar cu Stevie Wonder, spre exemplu, care habar n-are sa cante la muzicuta! . George Nicolescu s-a indragostit de Beatles dupa ce a auzit, la Europa Libera, Dizzy, Miss Lizzy . In loc de Lizzy, intelesesem Lili. Or, eu eram indragostit de o fata pe nume Lili. Pe urma, un profesor ne-a spus ca in presa rusa se scria ca Beatles sunt niste vagabonzi. Apoi, mi-au placut pentru ca au fost niste revolutionari in muzica. Ii admira si acum.

SCENA Nu am fost niciodata orbit de lumina reflectoarelor. Doar ii auzeam, ii simteam pe cei din sala. Depindea foarte mult de starea mea. Daca eram linistit, n-aveam emotii si puteam canta, sigur pe mine. Dar, de un timp incoace, am foarte mari emotii. Asta si pentru ca am aparitii mai rare in fata publicului si m-am cam dezobisnuit de ceea ce inseamna scena

REMIX Cand am auzit piesa «Cantec pentru sanatatea ierbii», remixata de formatia UNU’, nu mai puteam de ras. Nu m-am asteptat ca aceasta incercare a lor sa aiba succes. N-am mai lucrat cu ei pentru ca au un gen care nu este si al meu. Colaborarea a mers bine, cu precizarea ca, la un moment dat, cei de la UNU’ voiau ca piesa sa fie a lor. N-am fost de acord - George Nicolescu interpret

COPII IN SPANIA George Nicolescu are inima impartita intre Spania si Romania. Baiatul sau, George Daniel (32 de ani), fiica Elena (27 de ani) si nepotica Stefania Andreea stau in Peninsula Iberica de trei ani. Baiatul si-a cumparat deja casa acolo. Nici unul nu vrea sa se mai intoarca in Romania. Eu nu ma pot muta pentru ca nu ma simt bine departe de tara , spune interpretul.

Niciun comentariu: