marți, august 31, 2010

Amintiri din epoca de aur

Cu mult entuziasm am citit astazi un articol despre blaturile Petrolului de altadata. Este vorba de celebrul Rocar - Petrolul 2-1, daca imi aduc bine aminte, atunci cand Radulescu apara poarta Petrolului. A fost primul blat "pe fata" din fotbalul romanesc, insa nu cel mai cunoscut din istoria echipei. Poate suporterii mai in varsta ai Petrolului isi aduc aminte cu "drag" de cum a dat Petrolul titlul Rapidului, sau cum regretatii Florea Dumitrache si Mihai Mocanu s-au inteles prin `70 (parca 1973) ca Petrolul sa nu retrogradeze.

Revenind la Rocar - Petrolul, povestea o cunoastem cu totii, 0 - 0 la pauza, Rocarul deschide scorul si cand lucrurile pareau clare, Petrolul egaleaza, cred din greseala, finalul fiind unul pe muche de cutit cu Rocar reusind victoria in ultimele minute. Ce meci, ce fotbal, ar putea crede unii, insa lucrurile nu erau deloc asa.
Si mai hilare au fost declaratile de dupa meci, antrenorul nostru de atunci, Virgil Dridea spunand: "Ce blat, sunteţi nebuni?! A fost un duel pe viaţă şi pe moarte!" . Nu a apucat sa termine pentru ca piciorul scaunului la care statea sa se rupa. Mai mult omul care a bagat in prelungiri Rapidul in finala din `95 era observator, consemnand ca meciul a fost blat. Acum sincer cred ca il putem suspecta pe Craciunescu de rea vointa...
Si pentru ca circul sa fie complet, si mai celebrul conducator al nostru, Eugen Goicea, a jurat in biserica pe o icoana ca nu a fost blat, pentru ca la cateva zile sa sufere un preinfarct...
Ce vremuri ce amintiri, pentru toti cei care isi mai aduc aminte meciul, cu zbuciumul lui Radulescu si cearta cu arbitrii pe final iata si caseta tehnica:

28 Aug 1999
Rocar Bucuresti 2-1 (0-0) Petrolul Ploiesti
Arbitru: Lica Marcel

Va intreb daca la final mai are rost sa spun ca ambele echipe s-au salvat de la retrogradare, sau ca cel care conducea atunci Rocarul era un anume Gigi Netoiu. Hai Petrolul !, si sa ramanem doar cu blaturile astea!

2 comentarii:

Dragos Mihai Trestioreanu spunea...

Se pare ca si spatiului virtual i-a fost... rusine de blatul acela, incat a "refuzat" sa i se imprime numele "actorilor" de atunci!!!

Anonim spunea...

Va mai zic eu doua blaturi cu Rocarul:

in 2000 Rocar - Steaua 4-5

si bineinteles Rocar isi ia punctele inapoi etapa urmatoare:

FC Onesti - Rocar 1-5

(combinatia a fost dezvaluita 4 ani mai tarziu de un jucator al Rocarului sub protectia anonimatului)