joi, iulie 01, 2010

Mereu in top

Chiar daca statistica nu conteaza prea mult intr-un meci, sau acum in pregatirea luptei pentru promovare, cei de la Uefa au facut clasamentul ALL TIME al coeficientilor.
Chiar daca presa de la noi a luat clasamentul considerand ca moment zero tragicul eveniment din mai, Petrolul nostru apare mereu in top.
 
Asadar in clasamentul all-time Petrolul ocupa locul 6, fiind a treia echipa din provincie dupa Craiova si Arges.


Inainte de mai 1986 pozitia Petrolului este mai buna, nu cu mult cei drept, Petrolul fiind "doar" pe locul 5 in clasamentul all-time al formatilor din Romania ce au punctat in Europa. Avand in vedere ca tot cvartetul din fata Petrolului era favorizat de catre sistem, atunci laudele sunt cu atat mai meritate, practic Petrolul fiind prima echipa nefavorizata in top.

Ultimul tabel arata situatia dupa 1990 atunci cand Petrolul a mai contat in Europa doar pana in 1995, de atunci meciurile europene raman un vis pentru marea majoritate a fanilor petrolisti.
Oare cati dintre noi nu si-ar dori o deplasare la Viena, sau si-ar mai dori in cazul batranilor petrolisti?

2 comentarii:

Dragos Mihai Trestioreanu spunea...

Doar calificarea in cupele europene a devenit un vis pentru petrolisti?!? Eu cred ca si promovarea a devenit un vis, la fel de greu de devenit realitate! Vai de capul nostru! Curand o sa disparem sub linie din aceste clasamente! Suntem precum nobilii scapatati de altadata: ne laudam, fuduli, cu blazonul! Mai bine am fi acolo, sus, la lupta, in Liga I! Nu cred ca lipsa stadionului ne-a impiedicat s-o facem, ci alte scopuri! Unele care sunt departe de a fi fost atinse! Deci mai avem de... visat!

real plan simple ultras spunea...

@Dragos, nu stiu ce sa zic, nici eu nu cred ca o echipa sta intr-un stadion dar echipa asta atunci cand a avut accidentul Rosca parca a fost lovita din toate partile, parca tot ce s-a facut de atunci a fost spre disparitia echipei doar de frica performantei.