luni, iunie 29, 2009

Petrolul - Fenerbache 1-0

Inainte de a prezenta acest meci, as dori sa adaug postului trecut faptul ca va urma un nou articol in care voi prezenta exact ce s-a vrut cu proiectul "Petrolul e al nostru" si ce au declarat liderii de atunci, asta pentru ca multa lume pare ca a uitat ce s-a intamplat de fapt atunci si de ce am stat in centru, cei 100 care am fost teoretic, dar acum sa revenim la meciurile adevarate.
Petrolul a pierdut prima mansa la Instanbul cu 4-1 insa un 3-0 pare mereu la indemana pentru Petrolul, o echipa care este printre singurele care au intors un rezultat nefavorabil din primul tur. Din pacate desi a inscris repede, Petrolul nu a reusit mai mult de 1-0. Golul a fost marcat de simbolul Mircea Dridea. Acum materialul in original cu multumirile de rigoare lui Romeo Ionescu:
"Pierzand la o diferenta de trei puncte prima “mansa” a meciului cu Fenerbache din cadrul Cupei Cupelo, Petrolul nu avea desigur o situatie prea favorabila in intalinirea – retur de la Ploiesti unde, in minutul 1 era de fapt 4 – 1 pentru fotbalistii turci si nicidecum 0 – 0 cat arata tabela de marcaj…
Dupa 16 minute de joc, perspectivele devenisera insa destul de bune : Dridea transformase o lovitura de la 11 metri, acordata in urma unui fault comis de apararea oaspetilor asupra lui Anton Munteanu, astfel ca Petrolul nu mai avea de recuperat decat 2 goluri, ceea ce, pe teren propriu si avand inca 74 de minute de joc, nu mai era o sarcina atat de grea. Dar, in ciuda acestor conditii favorabile, care trebuiau sa aduca in jocul ploiestenilor in primul rand calm si siguranta, Petrolul n-a actionat asa cum ne asteptam, fara orizont, nereusind in felul acesta decat sa domine teritorial, fara insa a-si crea o superioritate in joc, care sa-i aduca si ocazii de marcare.
La jocul obstructionist al oaspetilor, care au folosit toate iregularitatile posibile pentru a pastra avantajul luat la Instanbul – faulturi, simulari, trageri de timp etc. – Petrolul , in loc sa raspunda cu un joc in viteza, pe o zona cat mai larga, pentru a scoate apararea turca din dispozitivul ei, a actionat incat, pasand lateral si adesea inapoi, sau incercand sa patrunda frontal prin dueluri directe ce masivii jucatori turci, de netrecut in special in jocul la inaltime, cu capul. In asemenea condtiuni, Petrolul nici n-a ajuns decat rareori in situatia de a trage la poarta. In prima repriza, de pilda, in care dominarea teritoriala a fost mai evidenta, ploiestenii n-au tras decat de 5 ori la poarta lui Ilazim, singurul sut precis – pe spatiul portii – fiind acela al lui Dridea, din 11 metri ! Iar ca ocazii n-am mai putut nota decat faza din minutul 38, cand Badea, la cativa metri de poarta, a stopat inutil mingea, in loc s-o trimita cu capul direct in poarta. Jucand distructiv si folosind doar contraatacurile turcii au actionat insa mai clar si atunci cand s-au apropriat de poarta lui Ionescu, cum s-a intamplat in min.6 si 28, au fost la un pas de a inscrie.
Nici repriza a doua n-a adus revirimentul asteptat. S-ar putea spune chiar ca Petrolul a jucat si mai slab in aceasta parte a meciului, angrenandu-se uneori si in jocul nesportiv practicat de oaspeti. Doar spre sfarsitul partidei si mai ales intre min. 75 -85 Petrolul a atacat organizat, punand realmente in dificultate apararea turca. Era insa tarziu si, cum sutul lui Iuhas din min. 76 a intalnit bara, rezultatul n-a mai putut fi schimbat.
De la Petrolul nu suntem in masura sa remarcam pe cineva. Poate doar pe Ionescu, pentru cele cateva interventii din repriza a II – a si pentru faptul ca a fost singurul jucator de pe teren care… n-a comis iregularitati. (…)
PETROLUL : IONESCU, PAHONTU, D. NICULAE, FLOREA, D. MUNTEANU, MARIN MARCEL, BADEA, IUHAS, DRIDEA, A. MUNTEANU, MOLDOVEANU"

2 comentarii:

Anonim spunea...

Crede cineva ca va mai apuca s-o vada pe Fenerbahce, la Ploiesti, ba si batuta de Petrolul?! Chiar daca singurul ziar de specialitate, din "epoca", a titrat, pe vremea acelui 1-0, ca a fost vorba doar despre o victorie fara efect, macar sa mai avem parte, vreodata, de astfel de "victorii fara efect", in cupele europene!

Prahova24hours spunea...

Daca acum ni se par ca veneau la Ploiesti nume mari, dar atunci...