joi, iunie 11, 2009

Campioana si promovata

Pentru ca am asteptat sa vad daca primesc si licenta, am decis sa scriu de abia astazi despre nou promovata Fc Ploiesti. Ei bine licenta este, deci cartierul 9 mai va mai avea inca un an fotbal pe prima scena. Asa cum am scris inca din tur - Chitu a blatuit meciul cu Ceahlaul de la Ploiesti pentru a o scapa pe echipa lui Pinalty in deja promovata si binenteles ai facilita drumul echipei ploiestene spre locul 2 - asa s-a si intamplat, Fc Ploiesti a batut in cel mai curat meci al sezonului pe Ceahlaul cu 2-0 chiar la ea acasa, ducandu-se astfel in Liga 1.
Din pacate pentru noi, cei care i-am ajutat sa ajunge din C in B si in B sa fie pe locul 3, nu am mai putut lua parte la aceasta bucurie, De ce? Motivul este unul singur, atunci cand jucatorii au vrut sa se bucure au strigat, si aici citez, : "Cine e in liga 1, cine e in liga 1 - Astra eeeeeee, Astra eeeeeeee" . Comentarile sunt de prisos, ma bucur sincer ca au promovat pentru ca la anul nu vom mai fi nevoiti sa ii fluieram in meci direct.


Punctul 2 al discutiei ne duce, in mod normal, la noua campioana, o campioana care dupa ultimul joc este una cu totul nemeritata. Asa cum bine a mizat patronul Timisoarei, aseara la Urziceni am asistat la un teatru ieftin. Avand in vedere ca ce se scrie pe acest blog are legatura directa cu Petrolul, tin sa reamintesc, la fel ca si cei de la evz.ro, modul prin care Unirea a promovat in A.

Ei bine cei de la Evenimentul Zilei scriu urmatoarele : "Au trecut trei ani, dar ploieştenii îşi amintesc şi acum că Dunărea Giurgiu, adversara Petrolului în ultima etapă a Ligii a II-a - ediţia 2005/2006, a fost motivată financiar de Unirea Urziceni, susţinută la vedere atunci şi de Gigi Neţoiu, unul dintre apropiaţii grupării „roş-albe”. "

"Încă de dinaintea jocului, ploieştenii aflaseră de prima-record pentru care evoluau gazdele, bani care ar fi provenit de la Gigi Neţoiu! Dinamovistul îşi adusese la Urziceni o armată de jucători, dar şi antrenor: pe fostul jucător „roşalb” Costel Orac! Invitat să-şi amintească de acel meci, Valeriu Răchită, fostul antrenor al ploieştenilor, oftează: „A fost un meci cu cântec... Ceva-ceva s-a întâmplat atunci. Fotbaliştii de la Giurgiu aveau promisă o primă de 60.000 de dolari. Nu i-am simţit nici pe şefii Petrolului foarte aproape de noi”."

Concluzia este una trista, avem in sfarsit o echipa din Ploiesti in A, insa aceasta echipa a refuzat sa fie a ploiestenilor, iar la celalalt capat, avem o campioana care a pus de un 1-1 de salon, pentru ca "magica" sa nu iasa din Europa.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule draga, totul ar fi fost foarte simplu, daca mingea trimisa de Djalovic in prelungirile... prelungirilor s-ar fi dus in plasa! Abia atunci, cand la Urziceni se fluierase deja finalul, am fi vazut cum e treaba cu... remiza de salon. Pana una-alta, atentie mare la "negocierile" de la primarie si la "neutrii" de pe acolo!

real plan simple ultras spunea...

@anonim... Deci egalul a fost de salon 100% se asigurase egalul (cel putin) la Brasov, iar atunci cand ii zici lui Bergodi ca ii dai postul la magica atunci trage omul tare... si s-a vazut... pacat de rapid, nu cred sa mai repet asta vreodata