luni, iunie 01, 2009

Amintiri Petrolul - Poli








Cine spune ca fotbalul nu este frumos, atunci trebuie sa traiasca un meci de-al Petrolului. Astzai aducem o infrangere istorica in fata unei rivale traditionale. Multumim din nou pentru materiale lui R. Ionescu.
Un joc foarte frumos, de mare dramatism
La Ploiesti, in ciuda tristetii pe care le-a provocat-o echipa lor favorita, spectatorii au avut totusi si satisfactia de a fi fost martorii unui meci cum foarte rar se poate vedea in campionatul nostru.
Meritul pentru jocul spectaculos la care am asistat revine ambelor echipe, dar mai ales celei din Timisoara, care, condusa mereu pe tabela de scor, chiar la doua goluri diferenta cu numai cinci minute inainte de final, a avut taria sa revina si sa obtina o victorie in care nimeni n-ar mai fi crezut.
Timisorenii au jucat de la inceput deschis, ofensiv si prima ocazie le-a apartinut in min.5, cand Rotariu a reluat pe langa poarta. Ploiestenii au fost insa aproape de gol in min. 13, cand Trandu a respins cu capul, din fata propriei porti, mingea sutata de Zmoleanu. Gazdele au deschis totusi scorul in min.23, cand Leahu l-a deschis perfect pe Frunza si acesta a sutat exceptional, la paianjen inscriind un gol de zile mari. Trei minute mai tarziu, Almasan a plonjat la picioarele lui Zmoleanu. Egalarea s-a produs in min. 34.
Ploiestenii au intrat din nou in avantaj, in min 37, cand Rachita a executat impecabil o lovitura libera de la aproximativ 18 metri, lasandu-l spectator pe Almasan. Peste numai un minut gazdele au ramas in 10 prin eliminarea lui Parlog. Dupa pauza antrenorul M. Olteanu a avut inspiratia de a-l introduce pe Mihalache, care a dat mai multa vigoare ofensivei gazdelor. In min 59, noul intrat a recuperat o minge, a patruns in careu, dar a ezitat sa suteze, a pasat apoi lui Frunza, dar sutul acestuiaa fost parat de Almasan.
Trei minute dupa aceea, Mihalache a scapat spre careul oaspetilor, insa a fost ajuns si deposedat prin fault de Tandru. De la acelasi Mihalache a pornit in min. 68 o foarte reusita actiune de atac, mingea a ajuns apoi la Bastina, care i-a pasat lui Frunza si acesta a dus scorul la 3 – 1 . (…) La 4-2 , meciul parea transat, dar timisorenii au avut o puternica revenire reusind sa intoarca, aproape incredibil, rezultatul.
(…)
La sfarsitul meciul timisorenii au iesit de pe teren in aplauzele publicului, dupa care, in curtea stadionului, o parte dintre suporterii Petrolului s-au strans si au strigat « De – mi – si – i – a » Se intelege a cui.

3 comentarii:

Anonim spunea...

As fi vrut sa nu-mi mai aduca aminte cineva de blatul ala ordinar. Nu asa ne cladim viitorul!

real plan simple ultras spunea...

@anonim Asa cum am spus inca de la inceput, orice meci de care va face placere sa ne amintim va fi prezentat, binenteles daca am si materiale, acesta a fost un meci cerut de unii dintre cititori si blat sau nu imaginile ne arata un meci frumos.

R spunea...

referitor la blatul pomenit de Anonim, vreau sa trag un semnal de alarma. Tot acuzand de blat orice se face in tara asta, vom distruge totul. Citesc cu stupoare cifrele de spectatori la liga II, 50, 150, la 500 patronii pot fi fericiti. In acest trend, ma intreb pentru cine se mai joaca fotbal in tara asta. Au fost blaturi si in Italia si chiar cu probe. S-au luat masuri si vor continua (la fel). La noi graba unor 'nimeni' de a se crede senzationali ca scriu despre hotii a facut publicul sa stea departe de sport. Daca asta vrem, macar spuneti-o clar: nu mai vrem fotbal.