sâmbătă, august 22, 2009

Special Fane Chibrit


Fane Chibrit, o emblema uitata de tinerii petrolisti, desi a jucat intr-o perioada apropriata noua, anii 80.

Capitanul de echipa : Constantin Stefan, acesta este titlul revistei Sportul din 1989. Imaginea unui fundas serios care a crescut si jucat pentru dragostea fata de Petrolul. Nu a excelat, insa seriozitatea lui a facut ca fanii de atunci sa isi aduca aminte cu drag de acesta. Exemplu cel mai elocvent este si descrierea lui Dragos Trestioreanu despre aceasta:

"Chibrit" - un fundaş greu de depăşit şi un antrenor competent


Pe Constantin Ştefan l-am admirat încă de pe vremea când juca la Metalul Plopeni. Cum Petrolul era echipa fanion a Ploieştiului şi a Prahovei nu a durat mult până a făcut pasul la gruparea "găzarilor". A fost un transfer care a prins imediat. Datorită valorii şi, mai ales, seriozităţii celui poreclit "Chibrit". Nu s-a bucurat de faima altor fundaşi ai Petrolului, precum Vivi Răchită, de exemplu, dar şi-a făcut mereu treaba în mod profesionist.
Şi pentru că nu a trădat fotbalul, chiar şi după ce şi-a pus ghetele în cui, a rămas un tip apreciat. Ca antrenor, de data aceasta. Tocmai priceperea şi hărnicia l-au propulsat în atenţia lui Florin Halagian, cel care l-a dorit ca "secund" la FCM Bacău, echipă de prim eşalon. Şi-a luat, ulterior, soarta în mâini, activând ca "principal" la divizionara "B" Laminorul Roman, iar apoi s-a întors acasă, în Prahova. Dar nu a mai avut acelaşi succes, pe la diverse echipe locale de "C". Aşa că s-a lăsat de antrenorat şi s-a apucat de afaceri. Păcat, merita mai mult. Şi ca jucător, şi ca tehnician!
Dragos Trestioreanu


Ei bine daca petrolistul Dragos Trestioreanu a avut asemenea cuvinte despre acesta, astazi prezentam si descrierea celor de la Sportul, care s-a vrut una obiectiva. Trebuie sa remarcati ca indifirent de perioada in care jucatorii dadeau declaratii, sau dupa caz antrenorii, aproape toate performantele se cauza "datorita unui public fantastic" . Inainte de a va lasa si cu acest material am sa va spun ca voi ingrosa poate cel mai frumos pasaj :

"Este un jucator tenace, harnic si modest. El stie ca intotdeauna si-a facut datoria in ultima linie a echipei, mai intai ca fundas lateral si apoi ca fundas central de marcaj. Nu stia ca intr-o buna zi, dupa plecarea lui Butufei, va purta pe brat banderola de capitan al unei formatii cu atatea merite si traditie in fotbalul romanesc.
Constantin Stefan s-a nascut pe 17 aprilie 1958 la Paulesti, o comuna cam pe la mijlocul drumului dintre Ploiesti si Plopeni. La 16 ani, in dorinta de a devein fotbalist, Stefan si-a indreptat pasii nici spre orasul petrolistilor, nici spre Plopeni. A traversat Valea Telejeanului si s-a legitimate la juniorii petrolistului Boldesti, unde robustetea sa l-a propulsat repede in prima echipa.
Dupa 5 ani a revenit langa casa, prin promovarea la divizionara B din Plopeni, mereu furnizoare sau loc de rodare a multor jucatori ai Petrolului. Si in 1983, Stefan avea sa imbrace tricoul echipei – fanion a judetului, ale carei culori le apara de 6 ani si unde a jucat, cum el ne-a precizat, peste 110 meciuri in Divizia A si a contribuit la o clasare pe locul 6 sau la doua rapide reveniri in primul esalon.
Sper ca acum ramanem mai mult pe prima scena”, ne spunea capitanul de echipa. ”Totul depinde de noi, de integrarea celor mai tineri, care trebuie sa se pregateasca si sa lupte pe teren fara rabat. Iar publicul sa ne incurajeze permanent pentru ca avem o grea misiune de a purta tricourile unei foste mari echipe. Printr-o unitate deplina, sper sa realizam lucruri frumoase, incurajati de promovare si debutul bun”. "

Un comentariu:

Prahova24hours spunea...

Foarte frumos! Un jucator care a realizat la ce echipa mare a jucat! In alta ordine de idei este pacat ca nu mai exista pepinierele din judet din care Petrolul isi procura noii jucatori.