joi, august 27, 2009

Dridea II

Despre Virgil Dridea se pot spune multe, insa cel mai important lucru este ca el ne-a adus ultimul titlu de campioana. Astazi vom prezenta o descriere facuta de Revista Sportul in 1989 a antrenorului Virgil Dridea, antrenor care reusea exact ca fratele sau in 1982 o promovare in prima liga. Promovarea aceasta a incheiat de altfel pentru vreo 11 ani excursile Petrolului din A in B si din B in A, echipa reusind sa se mentina pe prima scena pana la finele lui 2001. Asadar articolul cu Virgil Dridea, un articol care pune punct pentru moment postarilor cu echipa din `89. Responsabil si pentru acest material : Romeo Ionescu.

"S-a lansat si s-a consacrat in fotbalul nostrum sub numele de Dridea II. Este frate cu fostul international Mircea Dridea I. Intr-o zi, fratele cel mare a plecat la stadion cu fratele cel mic. Acesta avea doar 9 ani cand a intrat pentru prima oara pe poarta stadionului Petrolul si avea sa ramana la clubul petrolist pana la varsta de 19 de ani, cu exceptia perioadei de studii, cand viitorul inginer mechanic a jucat la Stiinta Bucuresti. Un inginer apreciat, care a urmat si cursul post-universitar de informatica.
Realizat profesional, cu o familie cu doi copii, Dridea II a ramas cu aceeasi dragoste si pentru fotbal. A fost jucator talentat, a debutat in Divizia A, promovat de Ilie Oana, la 16 ani si 9 luni, chiat in anul cand Petrolul cucerea primul sau titlu de campioana, iar in 1965-66, reinters dupa studii, a mai castigat un titlu, cand in meciul acela, decisive, cu principal rivala, Rapid, el, Dridea II, a marcat golul victoriei (1-0)direct din corner. Nu uita data meciului: 31 martie 1966.
A venit vremea cand a trebuit sa lase ghetele de jucator in raftul lor din vestiar si sa dedice antrenoratului. La 25 mai 1981, obtinea categoria I de clasificare. A lucrat la Metalul Plopeni 12 ani, apoi a antrenat un an in Angola, dupa care s-a intors in preajma casei, la Prahova Ploiesti, unde a ramas trei ani, pana in vara lui 1988, cand Petrolul retrograde in B, lui revenindu-I misiunea, deloc usoara, de a pune umarul la repromovarea Petrolului in “A”, ceea ce a si reusit doar dupa un an, constient fiind insa ca “mai e mult de lucru”, ca “trebuie formata o echipa competitive” pentru primul esalon. Se straduieste sa realizeze acest lucru si, la cei 49 de ani ai sai, Virgil Dridea are tot temuiul sa spere in rezultate frumoase cu echipa care l-a consacrat ca jucator si, de ce nu, ca un apreciat antrenor de Divizia A."

4 comentarii:

Prahova24hours spunea...

Pe langa faptul ca au fost jucatori exceptionali, fratii Dridea au fost si ingineri de profesir. Fapt care spune mult despre cei doi...

Anonim spunea...

O supervaloare, neexploatata prea mult, nici ca jucator, nici ca antrenor, de presa vremii. Mare pacat! Un intelectual adevarat in fotbalul romanesc. Mai rar!

Anonim spunea...

Sezonul 1965/66 a fost cel mai bun pentru Virgil Dridea in tricoul Petrolului : 18 meciuri si 6 goluri. Sunt tare curios daca exista vreo inregistrare in arhivele tvr-ului cu acel gol din meciul cu Rapid... poate vom avea si noi sansa sa-l vedem vreodata la Replay. Tot Virgil Dridea, ca antrenor, ne-a adus si cea mai buna clasare a Petrolului (la finele sezonului) de dupa Revolutie, locul 4 in '90. Sa speram ca nu va fi si ultimul

Anonim spunea...

emotionant textul dar cu un singur amendament: fratele mai mic(virgil) la dus la fotbal pe fratele mai mare(mircea) !!!!!!!!!!