duminică, mai 10, 2009

Ultima semifinala partea a II-a

Rabdare si tutun
de Ovidiu Ioanitoaia
E tristete mare la Timisoara. Invinsa de Dinamo in ultima etapa a turului si cazuta de pe podium, Poli a pierdut ieri si in Cupa, ba inca in fata unei divizionare B. Astfel, visul intr-o participare europeana chiard in sezonul viitor pare mai degraba o utopie intrucat, pentru a-l infaptui, formatia de pe Bega ar trebui sa prinda locul 2 la finalul campionatului(…)
Mare pe prima pagina in Gazeta : POLI AFARA ! Meciul a mai fost tratat doar in a doua pagina cu titlul : Drama in alb-violet. Ca de obicei pentru a-si vinde tirajul Gsp-ul a pus titlul convenabil, la indemana pentru toata lumea, in afara de frazele in care se descriau golurile ploiestenilor, insistandu-se pe accidentarea lui Popa si pozitia de offsaid de la ultimul gol, precum si pe primele derizorii date de B****a. Fara nici un fel de subiectivitate mai spun ca si atunci si acum Gazeta este cel mai slab ziar de sport din Romania, fiind intrecut cateodata chiar si de tabloide in ceea ce priveste obiectivitatea materialul.
In ultimul ziar de sport , acum inexistent, Sport Total, meciul a fost tratat pe 3 pagini toate color de o maniera total diferita.
Mare pe prima pagina : AU INTORS-O CA LA PLOIESTI
Pentru a prezenta meciul Spt a ales doua titluri : Se anunta revolutie si Vivi, tu esti Regele !
Vivi tu esti regele
Excelent asezata in teren Petrolul i-a surprins pe timisoreni. A dominat ostilitatile si a inscris un gol de senzatie, prin Hadnagy, dupa un sfert de ora in care banatenii nu au trecut jumatatea terenului, decat de doua-trei ori, si atunci prin cateva mingi aruncate la intamplare de fundasi (…) Ploiestenii pornesc o cursa nebuna de urmarire. Timisorenii sunt uluiti de tupeul adversarilor, dar uita ca Petrolul e ultima echipa din provincie care a luat Cupa Romaniei ( nr nu numai Poli ci si cei de la Gsp ), iar pe banca se afla chiar capitanul ei de atunci, Vivi Rachita.
Tot ce este prezentat acum reprezinta doar cateva citate, pentru ca materialul din Prosport a fost cel mai bun si cuprinzator.
Tin sa remarc inca o data lipsa de consistenta a unui ziar care se lauda cu 85 de ani de istorie, accidental la fel de multi ca si echipa noastra de suflet.

2 comentarii:

Iacobescu Alin spunea...

Nu cred ca va mai fi Petrolul ceea ce a fost acum 10 ani. Cred ca au cam epuizat tot ceea ce au avut mai bun la nivel de juniori. Tare mi-ar face placere sa vad o echipa a Petrolului in divizia A actuala liga I in care sa nu fim carne de tun.

Anonim spunea...

Frumoase instantanee, cu Vivi Rachita, tot el!, bietul Marin Parsa si ceilalti jucatori petrolisti, care mai aduceau cate o farama de bucurie!
Altfel, impresionant demersul tau de a scoate la iveala, mereu, episoade onorante din istoria Petrolului! De fapt, ne-a cam ramas doar speranta...