luni, mai 11, 2009

Rapidul pacalit partea I

Acest meci aduce aminte de tot ce era frumos la Petrolul: o tabela veche care amintea de vremurile apuse, o peluza plina si devotata mereu si o serie de jucatori care se bucurau sincer pentru victorile obtinute. Chiar daca era pe axa Dinamo, Petrolul umilea Rapidul acasa, cu un sec 3-0 la pauza, Rapidul campioana en-titre condusa de Il Luce.


Dupa venirea celor de la Petrom la carma echipei, Petrolul s-a batut mai mult pentru evitarea retrogradarii. Desi au inceput bine cu linii de clasament mediocre, Petrolul dadea semne de slabiciune spre sfarsitul anilor 90.
Astazi va prezentam un meci disputat pe 1 aprilie 2000 si care a adus pentru noi un succes foarte mare in fata campioanei de atunci , Rapid. Dupa meci Petrolul a recapatat prima pagina atat in Prosport cat si in Gazeta.
Pentru ca avem ambele materiale astazi propunem doar materialul din Prosport cel care isi printa prima pagina PETROLUL S-A SCOS !
Jucatori de atunci antrenati de Dridea II erau : C. Grigore - Oancea, Onut, Voinea, M. Rosu - Craciun, O. Grigore, Fl Parvu, Irimescu (70 R. Stan) - Preloshi (72 Pancovici), Costescu (86 Todoran)
Gura lupului
De Ovidiu Ioanitoaia
Raman la parerea ca, daca nu se decisese, soarta titlului s-a hotarat sambata, esecul Rapidului la Ploiesti permitand lui Dinamo sa-si comande (…). Desi a pierdut, Rapid n-a facut un meci prost. A avut in majoritatea timpului posesia balonului si a dominat, numai ca partida a venit sa probeze, o data in plus, ca n-ajunge sa joci mai mult ca sa invingi.(…) Cum o infrangere ar fi impins Petrolul , cu -4 la « adevar » , in hora retrogradarii, era de asteptat ca echipa ploiesteana sa arate mai motivata, dispuse sa lupte din rasputeri pentru orice minge si pentru orice metru de gazon. Doar ca , spre lauda ei, nu s-a zbatut orbeste, in stil hei-rup, la sacrificiu si la disperare. Dimpotriva, minutios organizat, Petrolul si-a pastrat mintea limpede si a inscris de cate ori i s-a ivit prilejul, chiar daca impotriva cursului jocului.
Si ce urmeaza este o opera de arta impotriva marelui Florin B****a :
Castigand etapa trecuta la Brasov intr-o maniera la fel de pragmatica si repetand isprava in fata campioanei en-titre, formatia lui Virgil Dridea a demonstrat ca, desi a vandut titulari engros, isi are locul in Divizia A. Legat de asta , am retinut replica lui Florin B****a, presedintele Consiliului de Administratie al Petrolului (nr probabil pe viata), care a dedicat izbanda de sambata, ironic, « cobitorilor de la ProTv si ProSport ». Rezervandu-mi placerea de a-i raspunde domnului B****a cu un alt prilej, imi ingadui numai sa-i comunic, cu speranta ca va si intelege despre ce-i vorba, ca intrebarea din ziar l-a deranjat atat, daca Petrolul ar putea fi a patra cazuta ?, n-a urmarit sa atace clubul pe care-l pastoreste in calitate de locotenent al liderului sindical Liviu Luca, ci a reprezentat un demers gazataresc logic si justificat in momentul respectiv. Nu ProSport a actionat vreodata contra intereselor Petrolului, iar daca a actionat cineva, cel mai informat ar trebui sa fie insusi Florin B****a.
Excelent pus, pacat insa ca astfel de articole nu au continuat si mai mult acum Florinel plateste si cateva salarii pe la aceste ziare. Cu astfel de acuze am fi scapat repede de ei, de cei care acum ne dau echipa la pret de Hale.
Daniel Nanu scria si el cronica meciului aratand perfect situatia Petrolului de atunci
« Domnule Dridea, cand vom juca la fel de bine si contra lui Dinamo, asa cum am jucat cu Rapid si Steaua ? » l-a intrebat un ziarist ploiestean pe antrenorul Petrolului. Raspunsul nu a venit
Daniel Nanu continua cu o cronica a meciului:
Virgil Dridea n-a antrenat niciodata in Italia si, la cei 60 de ani pe care-i are, e greu de presupus ca o va face de aici incolo. Sambata, el a jucat impotriva lui Mircea Lucescu, omul care a stat 7 ani in Il Calcio, plus cele vreo 100 de zile petrecute pe banca lui Inter Milano. Cu toate astea, Dridea l-a batut lejer pe Lucescu, viclenja tehnicianului ploiestean fiind mai mare decat cea a giulesteanului, mare amator de fotbal incrancenat si pragmatic. Petrolul s-a bagat in carapace imediat dupa primul fluier al lui Dorobantu, rapidistii au picat in cursa si au luat jocul in maini, sau doar au avut impresia ca au facut-o, din moment ce pana la primul gol petrolist ei au pus doar intr-un singur moment poarta gazdelor in pericol.
« Lasati-i, ba , sa plimbe mingea, ei cu frecangeala, noi cu golurile » urla de zor un individ la tribuna a II-a. Trecusera doua minute peste primul sfert de ora plin de pase rapidiste si asteptare petrolista, cand Octavian Grigore s-a ridicat cu greutatea celor 36 de ani, inscriind primul gol si dand semnalul de incepere pentru iuresul Petrolului, echipa care a condus cu 3-0 in minutul 41(…)
Dupa pauza ploiestenii au facut din nou pasul inapoi, de data asta ca sa traga de rezultat…

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sa stii ca, in pofida marilor dueluri cu Rapidul, am simpatizat aceasta echipa, dintre granzi, pentru ca s-a duelat corect cu Petrolul, nu ca Steaua si Dinamo. Vezi si finala Cupei Romaniei, din 1995. Daca o jucam cu Steaua sau Dinamo, nu cred ca o castigam o suta de ani!

Prahova24hours spunea...

Am fost la meciul asta :). Tin minte ca la pauza nu ne venea sa credem ca echipa noastra (care se batea pt. evitarea retrogradarii in acel campionat) conducea (si la ce scor...) candidata la titlu (si rivalul nostru traditional din campionat).

Anonim spunea...

S-a strans astazi in tribuna galeria cea mai buna din intregul Bucuresti...Pentru noi e sarbatoare azi joaca o echipa mare, este Rapid Bucuresti o echipa ca-n povesti....