vineri, mai 15, 2009

O revansa amanata partea I


Petrolul - Rapid sau Rapid - Petrolul reprezinta unul dintre cele mai importante meciuri ale campionatului romanesc. In aceeasi categorie cu Poli - UTA, Petrolul - Rapidul reprezenta inainte de 89 derby-ul echipelor hulite de sistem, un derby refugiat in linistea ligii secunde. Dupa 90 lucrurile s-au schimbat, si Rapidul a devenit un club european gratie unui patron care a facut ceva cu banii investiti. Desi in 99 Petrolul batea acasa Rapidul si prelungea perioada de ani in care Rapidul nu s-a impus la Ploiesti (de 31 de ani Rapidul nu mai castiga la Ploiesti), echipa noastra a facea si meciuri bune si in deplasare.
Pentru ca saptamana aceasta pe blog a fost un festin de meciuri Petrolul-Rapid, iata acum si un Rapid-Petrolul din 1996, un meci in care Toader inscria inca din minutul 6 pentru o victorie fara emotii a deja lupilor galbeni. Cu Vivi in teren, Petrolul spera la o clasare sus si amanarea revansei Rapidului pentru infrangerea din cupa din 95. Acesta a fost de altfel primul meci la Bucuresti dupa acea mare victorie a lupilor. Asadar singurul petrolist care a marcat in poarta celor de Rapid Viena o facea si in poarta feroviarilor din Bucuresti.
Acest meci va avea si o parte a doua spun eu emotionanta, cu o poveste petrolista a unui mare petrolist, meciul insemnand pentru el si prima deplasare... dar acum doar cronica meciului din Gazeta Sporturilor cu multumirile de rigoare pentru material lui Romeo Ionescu.
"RUSINE, RUSINE !
Partida din Giulesti a confirmat previziunile, cele doua echipe furnizand o disputa echilibrata, in care au prevalat orgoliul, ambitita si darzenia combatantiilor.
Destinatia celor trei puncte puse in joc s-a decis destul de devreme, inca din min. 9, cand oaspetii au profitat de o mare gafa a apararii rapidiste: Rachita a degajat mingea lung, Tene a iesit hazardat la interceptive, in afara propriului careu, s-a incurcat reciproc cu Dulca, iar AD. TOADER, care il talonase strans pe fundasul giulestean, a preluat fara problem si a inscris nestingherit. Replica gazdelor n-a intarziat pe plan ofensiv, dar ocaziile de gol au aparut foarte rar, abia in min. 20 ploiestenii avand cu adevarat emotii, la patrunderea si sutul lui Butoiu, cand Preda a respins excellent, iar Chirita s-a vazut nevoit sa scoata balonul in corner. In min. 38, prahovenii s-au aflat la un pas de a-si mari avantajul, insa de aceasta data Tene s-a reabilitat printr-un superb reflex la reluarea lui Zafiris ( scapat pe moment de supraveghere) din aproprierea careului mic.
Dupa pauza, rapidistii au dominat clar in unele perioade cu destula autoritate, insa oaspetii s-au strans foarte bine in defensiva si au respins, cu fermitate, atac dupa atac, avantajati si de lipsa de inventivitate si de luciditate a adversarilor.
Situatii favorabile si-au mai creat, totusi, din cand in cand, giulestenii, dar precizia lor in suturi a lasat de dorit. In schimb in min.80, Glavan era cat pe-aci sa devieze in propria poarta mingea sutata de Rachita.
La sfarsitul meciului, rapidistii au iesit de pe teren cu capetele plecate, sub huiduilelile propriilor suporteri si scandarilor « Rusine, rusine ! » Pentru modul in care au luptat in acest meci, ploiestenii isi merita victoria , devenind astfel un fel de « nasii » giulestenilor."

2 comentarii:

real plan simple ultras spunea...

Rezerva Maldarasanu ...si antrenor Andone, ce vremuri!

Giuseppe Meazza spunea...

ce dor imi este de vremurile acelea, cand inainte de meciurile seniorilor se disputa partida tineretului....da da, perioada andone...o perioada trista in care am PUTUT bate sau face egal cu steaua si rapid, iar cu dinamo am luat bataie atat acasa cat si afara. OARE DE CE??!!?!?!?! :D