luni, martie 08, 2010

Prima victorie !

Orice echipa are un inceput, iar acel inceput se marcheaza de obicei printr-o victorie. In 1952 vechea echipa a Juventusul se muta la Ploiesti, iar rezultatul este unul crunt pentru celebra formatie a vremii, retrogradarea. Poate ca numele sau latin a dus la aceasta mutare, sau poate ca, asa cum se spune, secretarul de atunci de pe zona Ploiesti a vrut o echipa aici si a profitat de faptul ca in Bucuresti echipele vechi nu mai aveau loc.
Echipa se muta la Ploiesti iar numele cu care a obisnuit spectatorii pana la castigarea primului campionat a fost de Flacara. Numele se pare ca a fost unul inspirat pentru ca majoritatea uzinei cu acelasi nume umplea meci de meci stadionul Petrolului.

Prima parte de campionat a fost dezamagitoare pentru "noii" ploiesteni, iar din retur totul s-a schimbat. Chiar daca au retrogradat ploiestenii au reusit o finala de cupa, prima din cele 3 disputata avand sediul in orasul republican si mai mult si-au gasit antrenorul care astazi da numele stadionului, Ilie Oana, un antrenor care semana ca stil cu manegerii de azi din Premier League, un om care doar supravedea antrenamentele echipei fara a conduce insa un astfel de exercitiu.

Revenind insa la subiectul de la inceput, prima victorie a Flacarei a fost la Brasov (orasul Stalin) cu scorul de 3-2 pentru ploiesteni.

Presa vremii a scris atunci intr-o caseta micuta:

Dinamo Orasul Stalin - Flacara Ploesti 2-3 (0-1)

[...] in fata a 7000 de spectatori, s`a disputat azi matchul dintre echipele Dinamo din localitate si Flacara Ploesti. Victoria a revenit echipei Flacara cu 3-2. Jocul a fost de factura tehnica foarte scazuta, jucatorii celor doua echipe facand numeroase greseli. In prima repriza, Dinamo a dominat mai mult, dar apararea echipei Flacara s`a comportat bine. Primul gol a fost inscris in min. 2 de Badulescu, care a reluat cu capul la o lovitura de colt executata de Fatu.

Trei minute dupa inceputul reprizei secunde, tot Badulescu, primind o pasa de la Titi Popescu, urca scorul la 2-0. In min.56 Florea trage in bara. Dinamovistii au o perioada de dominare la capatul careia Scortan inscrie cu capul reluand balonul ricosat din bara la un shot al lui Boitos. Nu trec 2 min si Titi Popescu la o centrare de la Iordache, reia cu capul in plasa: 3-1. In min.75

Sarbu centreaza lui Boitos si acesta inscrie reducand handicapul....

Raportul de cornere 6-1 pentru Dinamo Orasul Stalin

Flacara : Mircea Florea - Dragan, Petrescu, Marinescu, Taimacin, Cosmoc-Anstol, Fatu, Titi Popescu, Iordache, Badulescu

Niciun comentariu: