marți, martie 02, 2010

Jucand excelent , Petrolul a invins C.C.A cu 6-1


6-1.De necrezut si totusi asa a fost. Scorul departe de a fi "prea sever" exprima raportul de forte de pe teren. Ieri la Ploiesti am vazut echipa petrolistilor pusa pe fapte mari, intr-o deosebita verva de joc, actionand "ca la carte", in timp ce echipa militarilor (ce-i drept decompletata) dupa o repriza in care a echilibrat oarecum jocul (1-2), in cea de-a doua nu s-a mai regasit, a facut greseli elementare, indeosebi in aparare si, in rarele actiuni ofensive, si la inaintare. De-a lungul celor 90 de minute de joc si mai ales in repriza a II a, pe care a avut-o in intregime la discretie, Petrolul s-a dovedit o echipa matura,a prestat un fotbal de calitate, si ceea ce este mai important a stiut sa se orienteze, sa foloseasca lipsurile apararii adverse, terminand cu sut pe poarta actiuni bine organizate. Ne-a placut echipa Petrolului in ansamblul ei, pentru ca a stiut sa stapaneasca intreg terenul, sa fie- de la caz la caz - in careul advers sau in cel propriu dind dovada de o buna pregatire fizica si tactica. Tripleta Petrolului, ca de altfel intreaga inaintare, permanent alimentata de mijlocasi, a purtat balonul la fel de bine pe dreapta si pe stanga, creind faze de gol de o rara frumusete. Schimbul de locuri a fost permanent prezent in actiunile petrolistilor si aceasta a derutat apararea militarilor si asa destul de vulnerabila. Babone ajutat de Radulescu, Constantinescu si Zaharia - a fost sufletul tuturor actiunilor, a marcat doua goluri si a contribuit la marcarea altor doua. El a demonstrat cum trebuie sa joace un centru atacant, vesnic in miscare, trimitand mingea acolo unde trebuie si sutand din orice pozitie ( este bine sa fie retinut in atentia selectionerilor in vederea viitoarelor intalniri). Inaintarea militarilor nu s-a dovedit la inaltime cu exceptia lui Alexandrescu si Raksi- un element tanar si talentat.
Atacul insa nici nu a fost sprijinit de mijlocasi - doar Jenei a corespuns - Mihailescu purtand alaturi de aparare vina celor mai multe goluri. Fr. Nagy pus in serioasa dificultate de inaintarea petrolista , nu si-a gasit locul in timp ce E. Nagy a fost in permanenta depasit.
In prima repriza, echilibrata, au marcat pe rand - la capatul unor actiuni frumoase - Constantinescu ( P ) in minutul 8 dintr-o pasa splendida primita de la Babone. Crisan (C.C.A.) in minutul 21 dintr-o lovitura de corner executata de Tataru si care a lovit bara cazand apoi peste un pachet de jucatori aflati in poarta; Constantinescu ( P ) in minutul 37 printr-o minge ridicata peste Toma, iesit din poarta. In repriza a II a Petrolul obliga la aparare intreaga echipa C.C.A. si marcheaza inca 4 goluri: In minutul 54, Babone , in minutul 61 Marin Marcel, in min 74 Babone si in min 82 Zaharia. Inaintarea echipei C.C.A. a injhebat cateva contraatacuri , care au fost anihilate de apararea petrolista , iar in min. 88 obtine o lovitura de la 11 m. pe care Tataru o rateaza tragand mult afara. A condus cu scapari, datorita faptului ca nu a fost pe faza arbitrul D. Rusu ( Arad).
PETROLUL: Sfelcu - Pahontu, Marinescu, Neacsu I - Fronea, Tabarcea - Zaharia, Constantinescu, Babone, Marin, Marcel, Badulescu.
C.C.A. - Zavoda II - Toma, Fr. Nagy, Eugen Nagy, Jenei, Mihailescu, Cacoveanu, Crisan, Alexandrescu, Raksi, Tataru

Niciun comentariu: