miercuri, decembrie 31, 2008

Special : Mircea Ionescu-Quintus


Atunci cand m-am decis sa aleg aceasta tema pentru sfarsitul de an solutia mi-a venit foarte repede. Mi-am adus aminte asa cum isi aduce aminte fiecare petrolist de zilele petrecute in centru la semnaturi ajutati cateodata de persoane remarcabile. De la cei mai tineri pana la cei mai batrani s-au strans atunci peste 15.ooo de semnaturi si totodata s-a stabilit un precedent pentru ceilalti suporteri aflati in aceasi postura. Dintre persoanele ce au sarit atunci in ajutor una singura a fost din domeniul politicului si mai ales a facut asta cu sufletul. Este vorba de Mircea Ionescu Quintus un suporter patimas al echipei noastre iubite. El a fost prezent si la aniversare de 40 de ani a ultimului titlu, un lucru remarcabil avand in vedere cat de intima a fost atunci atmosfera din foaierul teatrului Toma Caragiu.

De curand dl Quintus a primit din partea Realitatea Tv (postul lui vantu sponsorizat printre altii si de catre luca) premiul de excelenta in domeniul politicului. Un lucru a frapat asistenta la acest eveniment, modul in care a fost prezentat seniorul petrolist: un om politic ce a infrant regimul, un epigramist cunoscut si ... un suporter infocat al echipei de fotbal Fc Petrolul Ploiesti. Este clar ca acest om merita tot respectul nostru pentru cat a avut de suferit in regimul comunist si pentru ca a stat in detentie datorita convingerilor sale.

Pentru comunitatea petrolista ramane in primul rand un petrolist adevarat ce nu si-a tradat originile. Mircea Ionescu-Quintus a povestit despre cum comunistii au "infinatat" Petrolul desfintand 2 echipe de renume Prahova si Tricolorul iar pe a 3a mutand-o la Ploiesti pentru a disparea si ea din peisaj. Din pacate comunitatea de atunci din Ploiesti si-a dorit performanta si parca ca niciodata a sustinut o echipa venita de nicaieri, un miracol pentru un orasel de provincie. Sustinerea lor a facut posibila si perioada de glorie din anii 60. Tot dl Quintus mai spunea la Teatru ca Petrolul facea aranjamente (foarte rar) si primea bani insa tot acesti bani erau pusi intr-o cutie " neagra" si tinuti acolo pana era nevoie de acestia. Au fost ani buni in care nu le-au trebuit acesti bani si aceasta s-a vazut ( 3 titluri si o cupa ) pana la un meci cu dinamo din 69 parca in care petrolul trebuia sa nu piarda pentru a nu retrograda. Se spune ca atunci Mocanu s-a dus cu acea cutie stransa in ani buni de Petrolul la colegul sau de la nationala Florea Dumitrache si astfel Petrolul mai spera un an in A.

O istorie frumoasa traita de acest domn si speram ca alaturi de Vivi sa-i mai putem oferi un subiect de o epigrama sau macar de o poveste in genul cenusaresei.

LA MULTI ANI PETROLISTE!!!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos articol,imi aduc aminte de la teatru, insigna din piept a lui Quintus :)

Anonim spunea...

f misto articolul...bv bv...si mai astept...

Anonim spunea...

Intotdeauna l-am respectat pe domnul Quintus...pe langa faptul ca este petrolist pur-sange a mai facut si-o groaza de lucruri pentru Ploiesti. De exemplu, cladirea actualului Muzeu de Arta (din capatul Bulevardului) a fost donata statului de catre el. Plus ca la statutul lui de fost Ministru (de Justitie), ar fi avut dreptul sa stea la Bucuresti intr-o casa de protocol. Ei bine...tot la prima lui dragoste s-a intors...Ploiestiul!

real plan simple ultras spunea...

Vad ca a avut succes articolul cu dl Quintus incerc sa culeg imformatii si despre un articol cu George Nicolescu si povestea imnului...

Anonim spunea...

Cladirea Muzeului de Arta nu a fost DONATA, ci VANDUTA statului. E altceva!!!!!