marți, septembrie 14, 2010

Rapid - Petrolul

Dupa cum bine stiti Rapid - Petrolul va fi capul de afis al urmatoarei faze a Cupei Romaniei. Rapid - Petrolul este, avand in vedere anii de infiintare, cel mai vechi derby din fotbalul romanesc, dar si una dintre cele mai mari rivalitati existente in fotbalul romanesc.
Daca in anii `60 acestea se bateau la cupele europene, sfarsitul anilor 70, si aproape tot deceniul 80 a reprezentat o lupta intre cele doua pentru promovare sau salvarea de la retrogradare.
Anul 1966 reprezinta ultimul an in care Petrolul castiga campionatul, meciul decisiv a fost la Ploiesti, scor 1 - 0 contra Rapidului, gol Virgil Dridea direct din corner. Sezonul urmator Rapidul cucereste primul titlul dupa egalul de la Ploiesti. Rapidistii se intorceau pe jos acasa dupa "darul" oferit de Mocanu si compania.
In 1989 Petrolul promoveaza si reuseste un loc 4 la sfarsitul sezonului, ramanand mai bine de 10 ani in liga 1. Dupa acel sezon se pun bazele echipei din 1995 castigatoare a Cupei Romaniei. In 1989 Rapidul era in B, pentru ca el sa revina abia dupa revolutie, in 1990, la fel ca si noi se pun bazele pentru prima performanta: finala cupei din 1995... stim cu totii cine a castigat.

3 comentarii:

kaLoo spunea...

Numai la astia m-am gandit! Si dorinta mi-a fost indeplinita! Sper sa facem o figura frumoasa in Giulesti!

Dragos Mihai Trestioreanu spunea...

Finala va fi: Petrolul - Dinamo (sau Steaua), ca Rapidul iese din 16-imi. Hai, poate ar mai putea fi si Petrolul - Astra (sau Chimia Brazi), ca tot traim pe... taramul viselor! Fara gluma, acum: imi doream Victoria Branesti sau Sportul Studentesc, la Strejnic, dar nici asa nu eram prea sigur de calificare. Realismul inainte de toate, baieti!

real plan simple ultras spunea...

Orgoliul lui Vivi dar si al nostru va triumfa, sunt sigur ca vom face un meci mare, in cel mai pur stil petrolist