joi, decembrie 24, 2009

Sarbatori petroliste!


Rpsu va ureaza un an nou fericit si un Craciun petrolist !

joi, decembrie 17, 2009

Stadionul mult iubit

Saptamana aceasta de decembrie este ultima pentru ce a mai ramas din peluzele, tribunele, si nu in ultimul rand din sarmul vechiului stadion Ilie Oana. Se va face in schimb un nou stadion, dupa un model power point, care va avea maxim 15.000 de locuri. Daca va fi omologat sau nu, suporterii inca nu stiu, insa cea mai mare parte cred ca noua arena (denumita de rpsu "Volo Arena") va putea gazdui meciuri de liga 1.


Se face comparatia cu stadionul celor de la Progresul, din complexul Bnr, un stadion care poate gazdui meciuri de liga 1, si cel mult de Europa League. Asadar la Ploiesti vom avea un nou stadion, asemanator cu cel al Astrei, si care nu va fi nici macar dupa aproape 50 de ani de la ultima urma de modernizare a acestui monument la standardele cele mai inalte ale celor de la Uefa. Pentru numele lui Ilie Oana, cel care va onora in continuare denumirea noului stadion, acest proiect trebuia luat mai mult in serios, si facut ceva mai petrolist. Si cand spun petrolist ma refer la faptul ca insusi Mircea Dridea a exclamat ca farmecul Petrolului era intr-o mica masura dat si de vechea tribuna construita pe vremea cand Romania era Regat.

Inainte de a prezenta toate pozele gasite pe doarpetrolul.ro cu daramarea monumentului Ilie Oana iata si cateva cuvinte preluate de pe http://www.republicaploiesti.net/ , cu mentiunea ca articolul in original il gasiti la sectiunea extra de pe blog cu denumirea Stadionul Ilie Oana:
"Una din realizarile de marca din perioada interbelica a fost construirea unui stadion destul de modern pentru acele vremuri. Amplasat foarte aproape de centrul orasului, noua constructie era pentru ploiesteni un motiv de mare mandrie."

Amplasat in zona veche a orasului, stadionul reprezinta modernizarea rapida a Ploiestiilor din perioada dintre cele doua razboaie mondiale, dar si noile nevoi ale timpului. Pe langa activitatile sportive, regimul carlist (care avea sa se instaureze total in 1938) avea o inclinatie catre manifestarile de propaganda (ca de altfel toate regimurile de pana in 1990), iar stadioanele erau locurile perfect pentru astfel de evenimente.
Locul necesar noii lucrari edilitare a fost obtinut de la unitatea militara de langa (Divizia a XIII-a) care folosea terenul pentru depozitarea munitiei si pentru antrenamentul soldatilor. O data rezolvata problema spatiului, s-a trecut la amenajarea viitorului stadion, urmand planurile arhitectului D. Munteanu, sub antrepriza inginerului Luculescu.
Lucrarile au demarat in 1934 si au fost finalizate 3 ani mai tarziu, in 1937. Nu doar fotbalul a fost luat in considerare, ci s-au construit si sali moderne de gimnastica, tir, popice, box si scrima.
Totusi, accentul s-a pus pe amenajarea celor doua tribune. Prima, si cea mai incapatoare, era cea de la strada Stadionului, ridicata pe structura de beton armat fiind in 1937 una din cele mai reusite constructii edilitare din oras. Vis-a-vis, cu intrare din strada Mihai Bravu, era o tribuna mai redusa ca dimensiuni, construita din lemn.
Gazonul era prevazut cu sistem de drenaj, adanc de pana la 5 metri. Sportivii aveau parte de conditii excelente, in interiorul tribunei de beton armat fiind un cabinet medical si doua dormitoare incapatoare cu dusuri si vestiare rezervat oaspetilor.
O data cu venirea regimului comunist la putere, activitatea sportiva din Ploiesti a trecut sub stricta administrare a autoritatilor. In 1952 a fost adusa din Bucuresti o echipa de fotbal care va fi denumita mai apoi Petrolul Ploiesti si va deveni un simbol al orasului. Acestei formatii ii va fi repartizat Stadionul, care apoi se va numi Stadionul Petrolul, iar dupa 1990 Stadionul Ilie Oana (in memoria unui renumit antrenor al echipei).

duminică, decembrie 06, 2009

Final de tur !


Petrolul a incheiat ieri (nr. sambata 5.12 ) primul tur de campionat fara B****a, reusind doar un egal in fata satenilor de la Branesti, scor 0 - 0. Sustinuti de un public frenetic, ploiestenii au ratat mult, chiar foarte mult, facandu-i pe aceeasi sateni sa se bucure ca de aur pentru acest egal la sfarsitul jocului.

Imediat dupa meci, Vivi Rachita a intrat in direct la Telesport pentru a vorbi despre acest "derby" de sfarsit de an. In primul rand Vivi a recunoscut ca Branestiul se afla pe merit pe locul I, insa asta nu inseamna ca astazi meritau sa plece cu un egal de la Ploiesti. Tot Vivi, si tot in aceeasi interventie, a declarat ca acum este dedicat Petrolului si ca se uita la liga I ca orice telespectator si ca nu are vreo favorita in aceasta liga! (nr. raspunsul a venit in urma unei intrebari idioate a celor doi jurnalisti din platou, care s-au gasit sa intrebe de Craiova - Steaua in loc de Petrolul )


Pe fcpetrolul.ro Vivi a declarat urmatoarele : "A fost un meci de lupta si sunt multumit de atitudinea jucatorilor. Au realizat ce inseamna sa joci la Petrolul, au aratat ca vor si cred ca acesta este lucrul cel mai important, ca nu mai sunt jucatori care se dau la o parte de la efort. Pentru mine, insa, cea mai mare multumire din acest tur de campionat o reprezinta faptul ca publicul s-a intors aproape de echipa. Suporterii ne-au sustinut chiar si atunci cand n-am avut rezultate, au inteles ca atat putem in momentul de fata"
Nu ramane decat sa multumim si noi echipei ca ne-a facut sa ne intoarcem la Petrolul si ca de ce de abia de acum inainte putem spera la un viitor plin de performante, pana atunci Rpsu va ureaza sarbatori petroliste !

miercuri, decembrie 02, 2009

Sarbatori petroliste!

Ultimul meci al Petrolului a adus prima victorie dupa o serie de trei egaluri, insa nu acesta este principalul subiect al meciul. Duminica in Chiajna au venit si noi suporteri petrolisti si asta pentru ca traditia petrolista ( din tata in fiu; sau in acest caz din tata in fiica ) trebuie mentinuta.
"Am plecat la Chiajna pentru a fi alături de Petrolul, echipa noastră de suflet.", aceasta este a doua fraza a unui tata petrolist care si-a luat fetele pentru a vedea echipa sa de suflet. In mod normal nu au lipsit "celebrele" "Noi cu care suntem?" sau " E bine, am dat gol? ", intrebari cu care realmente ne-am disperat cu totii parintii pe Ilie Oana. Atunci cand tata m-a dus prima data la stadion a facut-o la un meci contra Stelei, iar, desi scorul a fost egal, Petrolul a parut echipa mai buna si in acelasi timp echipa dezavantajata de arbitrii. Starea de atunci inca ma mai face sa merg si astazi la meciuri la o varsta la care inca mi se pare mica, insa pentru Adi Dobre dragostea pentru Petrolul il face sa isi invete si urmasii, sau in cazul acesta urmasele, sa tina cu Petrolul si sa iubeasca aceasta echipa.
Probabil in exclusivitate pentru orice mijloc media petrolist astazi vom prezenta cateva poze facute de fetele sale la meciul de la Chiajna (varsta 5 ani ) si sa asteptam joi deschiderea magazinului!
Pozele de la meci facute de familia Dobre :