miercuri, aprilie 08, 2009

Drumul catre ultimul titlu - partea I

Astazi ve prezentam un reportaj de anticipatie facut de revista Sportul inainte de inceputul returului campionatulul 65/66. Atunci Rapid era data ca favorita la castigarea titlului insa la final ploiestenii s-au impus cu 2 etape inainte de final "obligandu-l" pe celebrul Ioan Chirila sa dedice un reportaj acestei echipe, reportaj prezentat anterior pe blog.

"S-A INTAMPLAT … MAINE
Reportaj cvasi-fantezist la incheierea campionatului de fotbal 1965 – 1966
Mai e doar o saptamana pana la marele start. Iar nerabdarea publicului a ajuns la maximum. Returul se anunta, intr-adevar, pasionant. Niciodata, poate nu s-au facut atatea calcule. Pronosticurile suporterilor merg pana la etapa a 26-a. In fata acestei nerabdari un jucator reprezentand cele 14 divizionare ( cei mai multi sunt capitani) a raspuns cu amabilitate chestionarului nostru, indicand – fara sa cunoasca parerile celorlalti – numarul de puncte si golaverajul probabil pe care echipa sa le va realiza in retur. Asa s-a nascut clasamentul returului. Asa s-a nascut si CLASAMENTUL FINAL AL CAMPIONATULUI 1965/66.
In speranta ca cititorii nostril vor aprecia idea reportajului, luand totul sub beneficiul fanteziei, sa dam cuvant… cifrelor!
Iata-ne deci in seara ultimei etape a campionatului. « Zarurile au fost aruncate »
Reportajul-ancheta « S-A INTAMPLAT MAINE » a « stabilit » clasamente, a « atribuit » titlul de campion si i-a « fixat » pe cei doi capi ai categoriei B pentru sezonul 66-67
Daca stam sa ne gandim bine, scurta noastra incursiune in imparatia… sperantelor se soldeaza cu o singura echipa satisfacuta (Rapid) si cu 13 nemultumite… Initiatorul acestui reportaj de anticipatie isi cere scuze pentru cele 13 doze de… tristete si se simte dator sa aminteasca inca o data suporterilor – si chiar celor ai Rapidului – ca RASPUNSUL REAL VA FI DAT TOTUSI DAT INTR-O SEARA DE VARA , DUPA ETAPA A 26-A.
Pana atunci, insa, sa ne intoarcem la clasamentele noastre si sa le examinam coeficientele de realism in lumina raspunsurilor date de jucatorii mentionati in parantezele clasamentului.
(…)Petrolistii sunt mai circumspecti. Avantajati oarecum de program, ei anunta un numar de puncte plauzibil, asteptand defectiunile liderului. Se pare ca superioritate programului compenseaza avansul celor doua puncte. Oricum, duelul e pasionant…"

Multumim inca o data lui Romeo Ionescu pentru materiale

Niciun comentariu: