luni, septembrie 27, 2010

Revansa amara

Petrolul reuseste un 5-0 acasa cu Fc Arges, o fosta campioana a Romaniei, decazuta din elita fotbalului romanesc odata cu lansarea magazinelor PIC. Fc Arges nu mai este formatia de altadata lucru pe care ploiestenii au reusit sa-l foloseasca pentru a incerca sa multumeasca fanii pentru dezastrul de marti din Cupa...

miercuri, septembrie 22, 2010

Prea departe

Asa pare liga I in acest moment pentru trupa petrolista. Am fost pe Giulesti optimisti si am dat dovada ca pentru noi conteaza Petrolul si nu scorul de pe tabela. La cum am fost ca si grup de suporteri nu ar fi trebuit sa pierdem acest meci, dar nu sufletul te duce mai departe ci valoarea sau poate ambitia, una care a lipsit la unii jucatori.
Nu are rost sa criticam si nici sa ne laudam, echipa trebuie sa ne aduca promovarea si sa constietizeze ca atunci cand ii aplaudam la sfarsit inseamna ca ii respectam dar si ca incercam sa ne mascam criticile pentru o alta ocazie, cand vom fi cu totii mai limpezi.
Iata ce am reusit sa pozez si sa filmez, materiale video si foto cred ca vor fi destule asa ca cu atat mai bine:

luni, septembrie 20, 2010

Mai mult decat un simplu meci....


Maine, de la ora 20.30, PETROLUL incearca sa iasa invingatoare in fata eternilor rivali de la Rapid Bucuresti. De fiecare data, intalnirile dintre cele doua cluburi au avut un farmec aparte, indiferent de divizia din care faceau parte. Una din ultimele bucurii ale Ploiestenilor, a fost castigarea finalei Cupei Romaniei in '95 contra... Rapidului, dupa ce giulestenii nu au reusit sa ne invinga nici cu ajutorul arbitrilor. Suntem siguri ca baietii nostrii vor da totul pe teren si putem scoate un rezultat pozitiv in fata rapidistilor. HAI PETROLUL !

Uta - Petrolul

Pentru ca drumul de la Arad la Ploiesti este lung, eu unul nu am avut timp sa postez cele intamplate.
Meciul a fost unul in care lupii au reusit sa conduca atunci cand se credea ca nu mai pot. A fost 0 - 1, dupa reusita lui Budescu din penalty, 1 - 1, 1 - 2, gol Oprita, 2 - 2 si imedait Stan a facut 2 - 3.
Despre incidente nu prea am ce sa spun in plus decat sa stie deja. Mesajele celor de la Arad de pe romanianultras.net au captat atentia doar prin rapiditatea cu care au fost postate.
Mai mult cei din Arad nu cunoasteau exact cele intamplate, unii chiar recunoscand ca la sosirea in oras galeria petrolista a fost in mare aplaudata de cetatenii aradeni care mergeau la meci, suporterii ripostand doar dupa ce s-a lovit intr-un geam al autocaralui.
Ce s-a intamplat dupa au fost 2-3 minute in care s-au impartit pumni in stanga si dreapta, majoritatea venind dinspre latura petrolista. La final aceeasi suporteri aradeni au venit pentru a amuza si mai mult bucurosii fani petrolisti. Celebrul "Nu conteaza scorul, la m**e Petrolul" devenind deja unul dintre cele mai jignitoare replice auzite de lupi.
Mai mult ne astepam, le pietre si scandal insa nimeni nu ne-a urmarit, ne-am oprit de vreo trei ori pana la Deva, dar "reduta" era de mult acasa postand pe internet. Asta e ce sa-i faci? , urmeaza Rapidul maine si sper in seara asta si pozele de la meci.

marți, septembrie 14, 2010

Rapid - Petrolul

Dupa cum bine stiti Rapid - Petrolul va fi capul de afis al urmatoarei faze a Cupei Romaniei. Rapid - Petrolul este, avand in vedere anii de infiintare, cel mai vechi derby din fotbalul romanesc, dar si una dintre cele mai mari rivalitati existente in fotbalul romanesc.
Daca in anii `60 acestea se bateau la cupele europene, sfarsitul anilor 70, si aproape tot deceniul 80 a reprezentat o lupta intre cele doua pentru promovare sau salvarea de la retrogradare.
Anul 1966 reprezinta ultimul an in care Petrolul castiga campionatul, meciul decisiv a fost la Ploiesti, scor 1 - 0 contra Rapidului, gol Virgil Dridea direct din corner. Sezonul urmator Rapidul cucereste primul titlul dupa egalul de la Ploiesti. Rapidistii se intorceau pe jos acasa dupa "darul" oferit de Mocanu si compania.
In 1989 Petrolul promoveaza si reuseste un loc 4 la sfarsitul sezonului, ramanand mai bine de 10 ani in liga 1. Dupa acel sezon se pun bazele echipei din 1995 castigatoare a Cupei Romaniei. In 1989 Rapidul era in B, pentru ca el sa revina abia dupa revolutie, in 1990, la fel ca si noi se pun bazele pentru prima performanta: finala cupei din 1995... stim cu totii cine a castigat.

luni, septembrie 13, 2010

Niste curve

Scriu acest post, deoarece acum o zi, am uploadat un filmulet pe youtube de la meciul Petrolului cu Unirea Alba Iulia, si primesc un comment "Petrolul, Lupta Petrolul!"
WoW! Dar eu sunt mai curios asa de fel si am intrat pe canalul respectivului. SOC!... "petrolistul" nostru avea UPLOADAT nici macar la favorite, cacatul ala de melodie cu Steeaauaa eeee... a tiganului ala copilu` de aur!
Pai nu merita calcati pe cap acesti oameni cu doua fete? Astia cu doua fete sunt cei care injura pe la meciuri echipa si antrenorul. Ca cineva care are in suflet echipa nu va face asa ceva. Astia trebuie articulati si pusi cu botul pe labe.
Sunteti ca aia de poarta tricouri cu Metallica si acasa da winamp-ul pe afara de manele!
Daca echipa ta a dat de greu, nu trebuie sa fugi ca o curva unde e mai cald si mai bine! Cum ai trait clipe de bucurie si fericire asa va trebuie sa treci si peste greutati! Dar asta este firea romanului manelizat pana in maduva oaselor cu idoli ca Dan Diaconescu si Sexy Braileanca!
Acest lucru este valabil pentru toti suporterii!

IUBESTE-TI ECHIPA LOCALA, NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!

duminică, septembrie 12, 2010

Inca o victorie importanta

Veniti din prima liga, echipa din orasul Marii Uniri, a venit la Ploiesti cu gandul la toate cele trei puncte. O duminica de toamna cu un soare placut, dar si cu un vant specific unei zone de camp deschis, a indemnat cat mai multi suporteri ai echipei noastre mult iubite sa vina pe arena din Strejnic. Tribuna era plina ochi, iar cele 2 tribune mobile de asemenea.
Arbitrul un zalauan care mai tot timpul i-a menajat pe jucatorii Unirii a cam tras de par unele faze. Dar mingea este rotunda iar cei mai buni castiga.
Prima repriza a fost una cu multe atacuri la poarta lui Rotaru care a scapat de gol ca si camila prin urechile acului. Nici adversarii nostrii nu au fost mai prejos, mai ales pe laterale unde dezvoltau un joc periculos. Marinescu a avut o misiune destul de grea, dar azi a fost OMUL MECIULUI aparand in unele situatii dificile.
Intrati la vestiare si cu un scor alb pe tabela si fani infocati, petrolistii au intrat in teren cu o alta palarie.
Nici nu au trecut bine 6 minute din repriza a 2 a ca Fl. Dumitru este faultat pe partea dreapta. Budescu executa lovitura libera cu un gol la finalizare.
Glontul ne-a trecut pe la ureche cand un uniristul Szabo trimite o "ghiulea" dar "pantera" Marinescu retine balonul din vinclu.
Inca o lovitura libera executata de Bude, dar mingea ajunge in bratele portarului care din fericire scapa mingea iar Oprita este pe faza si impinge mingea in poarta, in minutul 71.
Meciul s-a terminat cu atacuri repetate ale ploiestenilor.
Scor final 2-0, iar Petrolul se mentine in fruntea clasamentului cu 9 puncte si 9 goluri.
Urmatorul meci va fi in compania celor de la UTA Arad.

vineri, septembrie 10, 2010

Un nou meci "acasa"


Dupa doua meciuri in deplasare, Petrolul revine " acasa ", la Strejnic. Au fost doua meciuri in deplasare, doua victorii - 0-3 la Simleul Silvaniei si 2-3 la Bacau, in Cupa Romaniei. Meciul de duminica pune fata in fata doua echipe ce au activat mai multe sezoane in prima liga, Petrolul avand un palmares mult mai bogat fata de colega de serie. Sezonul trecut s-a incheiat nefast pentru transilvaneni, ei retrogradand de pe ultimul loc din Liga 1, cu doar 26 de puncte.

Declaratie Vivi Rachita: . „Unirea Alba Iulia este, din punctul meu de vedere, una dintre echipele cu care ne vom bate la promovare. Ii ştiu pe cei de la Alba Iulia, au jucatori cu care au evoluat anul trecut in primul esalon si i-am urmarit si în acest debut de sezon. Cred ca faza de apărare este punctul lor forte, atata vreme cat au primit un singur gol in ultimele trei meciuri disputate”

La stadionul "Conpet" s-a montat o tribuna suplimentara pentru galerie, iar pretul unui bilet in acest sector este de 8 lei. Meciul de duminica va incepe de la orele 12.00, fiind transmis de noul post de televiziune, Dolce Sport.

miercuri, septembrie 08, 2010

Acum un an...

Pentru ca am fost prinsi cu meciul de Cupa, si in mod direct cu deplasarea pana la Bacau, nu am apucat sa trec in revista un eveniment ce trebuia mentionat pe toate canalele media.
Cu siguranta suflarea petrolista nu l-a uitat pe Alexandru Iatan insa pe 6 septembrie anul trecut scriam impresile de la inmormantarea sa. A trecut asadar un an, in care familia a trebuit sa se obisnuiasca cu lipsa unui portat de mare viitor.
Va rog sa revedeti mesajele de atunci dar si ce a fost pentru noi Alexandru Iatan. Dumnezeu sa-l ierte!

http://rpsu.blogspot.com/2009/09/un-destin-trist.html

Acum e randul nostru

Petrolul a castigat astazi, 7 septembrie, poate cel mai important meci al inceputului de sezon. Cu siguranta ca toate meciurile sunt importante, si deci trebuiesc castigate, insa cel de azi ne-a adus pe langa calificare, vizita unei echipe de liga 1.
Sa nu credem ca fanii petrolisti sunt "fermecati" de fotbalul practicat in prima liga, nu, acum ei au sansa sa isi masoare fortele cu vechile rivale, la care putem adauga ca un bonus, posibilitatea de a intalni chiar pe astra.
Cum ar fi un cuplaj ploiestean? , in urma caruia orasul sa vuiasca din nou a fotbal. Acum ne ramane doar sa visam la posibila adversara, care cred ca va fi una dintre cele mai grele.
Revenind la meciul de azi, spectacolul a fost unul garantat, cu o echipa gazda care a atacat inca din primele minute, inghesuind pe alocuri Petrolul in propria jumatate. Chiar daca formatia de start nu era una standard, Petrolul a deschis scorul prin Paun, a fost egalata atunci cand parea ca pune stapanire pe joc, si a reusit sa riposteze de inca doua ori, chiar imediat dupa primirea golului.
La 1-3 gazdele nu au renuntat, ajungand la un 2-3 venit mai mult dupa un hentz mai mult decat vizibil al atacantului moldav. Scorul a ramas 2-3 si Petrolul merge sa intalneasca o formatie de prim-esalon, avand si avantajul de gazda in urmatoarea runda.
Eroii nostri de azi au fost:
Petrolul: Ad. Vlad - Burlacu, Păun, Bozga, P. Stoica - Stănescu, Neagoie - Constantin Stoica, Cr. Vlad, Gafiţa - Ene
Evenimente
Meciul asa cum era normal nu s-a lasat doar cu o vizita dus-intors a lupilor galbeni. Acestia au fost provocati de fanii bacauani la sfarsitul partidei atunci cand au izbucnic si cateva incidente intre suporteri. Daca ei aruncau cu pietre sau nisip, lupii au apelat la forta pentru a speria adversarul, care ce-i drept, a cedat repede.
Daca anul trecut au zgariat masinile celor veniti pe cont propriu, anul asta s-au ascuns dupa un gard, sau au fugit...


Alte stiri
La incheierea meciului de la Bacau, Vivi a avut si o discutie scurta privind situatia de la Conpet. Asadar de la meciul cu Alba-Iulia se va instala o tribuna mobila, care urmeaza a fi gazda galeriei lupilor galbeni.
Pentru deplasarea de la Bacau aproximativ 40 de suporteri au insotit echipa si au incurajat-o spre victorie.

luni, septembrie 06, 2010

Deplasare Bacau

Petrolul intalneste maine echipa de liga a treia, Fcm Bacau in Cupa Romaniei. Acesta este ultimul tur in care se vor duela doar echipe din esaloanele secunde, ceea ce face din acest meci unul foarte important in incercarea Petrolului de a aduce o echipa de liga 1 la Ploiesti, a se citi Strejnic in cazul de fata.
Deplasarea la Bacau se va face cel mai probabil cu trenul. Pana acum nu au aparut informatii legate de autocare, asa ca cel mai probabil gara se va umple de petrolisti ce vor pleca la Bacau pentru meciul de Cupa.
Anul trecut meciul de campionat dintre cele doua formatii a insemnat momentul zero al formarii noii echipe, atunci echipa a jucat extrem de bine, impunandu-se la final si multumind galeriei venite de la Ploiesti.

Pana maine vezi aici ce s-a intamplat anul trecut la Bacau, reciteste despre incidentele cu masinile, despre celebrul Ale ale, Petrolul ale ale, sau despre trenuletul din tribune...
http://rpsu.blogspot.com/2009/10/ale-ale-petrolul-ale-ale.html

duminică, septembrie 05, 2010

Am fost, am invins, am plecat!


A aparut si o prima deplasare care implica oboseala si drum lung. Am plecat circa 60 de petrolisti spre Simleul Silvaniei unde Petrolul s-a impus in fata echipei locale cu un scor de 3 la 0. Arena parea una sateasca, unde in spatele portilor, daca veneam cu undite poate prindeam si ceva peste. Starea gazonului era un deplorabila. "Gazonul" nu era tuns, iar pe alocuri prezenta smocuri interesante, unde cu putin noroc puteai sa-ti infigi gheata in ele.Baietii nostri, au avut un inceput de meci excelent, un joc de pase ca la carte, ceea ce a facut sa deschida scorul inca din minutul trei al partidei prin Stegaru.Ca sa intram putin mai usurati la pauza, echipa lui Vivi a mai inscris inca odata prin Ene Marius in minutul 30. Dupa pauza, Petrolul a dominat jocul prin pasele care au ametit jucatorii Silvaniei si au profitat de ocazie, cand Pompiliu Stoica i-a pasat lui Fl. Dumitru , iar acesta a executat! A fost un meci frumos dar si o deplasare frumoasa! Asteptam cu nerabdare deplasarea de la UTA!

miercuri, septembrie 01, 2010

Cu FCM Bacau in Cupa

Petrolul da peste o fosta divizionara A in ultima faza a Cupei Romaniei pana la intrarea greilor din liga 1. Evident meciul cu Fcm Bacau pare unul destul de usor avand in vedere situatia de acum a echipei moldave (nr echipa se afla in liga a III-a).
Planuri de viitor ar fi in Cupa deoarece o eventuala califacare ar pune Petrolul intr-o situatie cu care anul trecut nu s-a intalnit, sa infrunte o formatie de prima liga. Cine stie poate si in urmatorul tur vom avea noroc si de acolo...
Pana atunci iata programul complet al fazei a V-a:

Sep 7, 2010 16:30 FC Municipal Bacău - FC Petrolul Ploieşti

Sep 7, 2010 16:30 FC Lăpuşul Tg. Lăpuş - FC Silvania

Sep 7, 2010 16:30 ACS Rapid CFR Suceava - SC FC Ceahlaul Piatra Neamţ II
Sep 8, 2010 16:30 FCM Dunarea Galaţi - FC Delta Tulcea
Sep 7, 2010 16:30 CSM Unirea Slobozia - SC FC Viitorul Constanţa SA
Sep 7, 2010 16:30 ACS Berceni - CS FC Astra 2
Sep 7, 2010 16:30 CS Chimia Brazi - FC Chiajna
Sep 8, 2010 16:30 CS Juventus Bucureşti - FC Argeş
Sep 8, 2010 16:30 CS Otopeni - FC Snagov
Sep 7, 2010 16:30 AS Damila Măciuca - AS ALRO Slatina
Sep 7, 2010 16:30 FC Hunedoara - CS Gaz Metan CFR Craiova
Sep 8, 2010 16:30 CSU Vointa Sibiu - SC FC UNIREA Alba Iulia SA
Sep 7, 2010 16:30 CS Gloria CTP Arad - CS Minerul Lupeni
Sep 7, 2010 16:30 CS Luceafărul 2 Oradea - CS Atletic Club Universitatea Vasile Goldis Arad